Connect with us

MONEY

Στον πόλεμο και ο Ομπάμα

Published

on

Πόλεμος χωρίς πλανητάρχη γίνεται; Κάπως έτσι σκέφτηκαν στην Samsung και κατάφεραν να εμπλέξουν και τον Μπαράκ Ομπάμα στην κόντρα με την Apple για την παγκόσμια κυριαρχία στα smartphones.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, δημιουργήθηκε μέγα θέμα από τη Samsung προκειμένου στην τελετή έναρξης οι αθλητές να μη χρησιμοποιήσουν συσκευές Apple για να απαθανατίσουν προσωπικές τους στιγμές. Τελικά η ΔΟΕ αποφάνθει πως δε συντρέχεο λόγος απαγόρευσης. Νίκη για την Apple.
Περίπου ένα μήνα πριν στην τελετή των βραβείων Όσκαρ, ο νοτιοκορεατικός κολοσσός, έστησε με τη βοήθεια (και το αζημίωτο) της Έλεν ντε Τζένερις μία selfie φωτογραφία με τους πρωταγωνιστές να έχουν επιλεγεί από την ίδια την παρουσιάστρια των Όσκαρ. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έσπασε κάθε ρεκόρ στο twitter καθώς έγινε retweet περισσότερες από 3.000.000 φορές. Νίκη για τη Samsung.
Ο πόλεμος των δύο κολοσσών των smartphones όμως δεν μπορεί να σταματήσει στην ισοπαλία. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε στο Λευκό Οίκο τους θριαμβευτές του MLB, Μπόστον Ρεντ Σοξ. Άλλη μία ευκαιρία για τη βασίλισσα των selfies Samsung. Αυτή τη φορά ο συνεργός ήταν ο παίκτης των Ρεντ Σοξ, Ντέιβιντ Ορτίζ ο οποίος μόλις πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Νοτιοκορεάτες. Το σχέδιο ήταν πολύ απλό. Δίνοντας την αναμνηστική φανέλα στον Ομπάμα του ζήτησε να ποζάρουν οι δυο τους για μία selfie. Σχεδόν αμέσως την ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και από εκεί, η Samsung έκανε retweet με την υποσημείωση: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε μία τόσο ξεχωριστή και ιστορική στιγμή για τον Ντέιβιντ Ορτίζ να απαθανατίζεται από το Galaxy Note 3 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Λευκό Οίκο”. Λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Νταν Πφέιφερ δήλωσε πως ο Ομπάμα δε γνώριζε τίποτα για το σχέδιο της Samsung και πως μετά από αυτό το γεγονός, ήρθε το τέλος των slefies με τον πρόεδρο. Μάλιστα αποκάλυψε πως δικηγόροι έχουν έρθει σε επαφή με τη Samsung προκειμένου να αποσυρθεί η εν λόγω φωτογραφία. Οι Νοτιοκορεάτες απέρριψαν κάθε εισήγηση του Λευκού Οίκου λέγοντας πως μία μέρα πριν, με δελτίο Τύπου είχαν ενημερώσει πως ο Ορτίζ θα… τουιτάρει φωτογραφίες μέσα από το Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ομάδας χρησιμοποιώντας το νέο του κινητό Galaxy Note 3.
Ο ίδιος ο Ορτίζ πάντως, τονίζει πως η φωτογραφία με τον Ομπάμα δεν ήταν μέρος της συμφωνίας με τη Samsung και πως έγινε αυθόρμητα. Λίγοι τον πίστεψαν. Όπως και να έχει, νίκη για τη Samsung.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/