Connect with us

TOP

Στον Φάρα και την Μπεϊτία οι τίτλοι των κορυφαίων

Published

on

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία του στίβου διόρθωσε την περσινή αδικία στον Μο Φάρα, αλλά έκανε άλλη φέτος στην κατηγορία των γυναικών, δίνοντας το βραβείο στη Ρουθ Μπεϊτία.

Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο Φάρα θα ήταν ο κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής στίβου για το 2016. Ο Βρετανός έκανε ένα φοβερό νταμπλ στους Ολυμπιακούς του Ρίο κερδίζοντας 5.000μ. και 10.000μ. Δεν υπήρχε αντίπαλος γι’ αυτό λοιπόν φέτος. Ο Φάρα ήταν αναμενόμενο ότι δε θα βρεθεί στο Φουνσάλ της Πορτογαλίας για να παραλάβει το βραβείο του καθώς είναι λίγο… περίεργος (αν ήταν της IAAF θα είχε πάει σίγουρα).
Στην κατηγορία των γυναικών ωστόσο, όπου στην τελική τριάδα ήταν και η Κατερίνα Στεφανίδη, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δε μας τα είπε καλά. Σαφώς και πέτυχε σπουδαία πράγματα η Ρουθ Μπεϊτία (χρυσό στο ύψος στο Ρίο) όμως η Ανίτα Βλόνταρτσιουκ έκανε δύο παγκόσμια ρεκόρ και σάρωσε τα πάντα. Σαφώς και είναι αδικημένη η Πολωνή.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/