Connect with us

ΤΕΝΙΣ

Στο κλαμπ των 40 τίτλων ο Μάρεϊ

Published

on

Τον πέμπτο τίτλο της σεζόν και 40ο συνολικά στην καριέρα του κατάκτησε ο Άντι Μάρεϊ ο οποίος επικράτησε στον τελικό του όπεν στο Πεκίνο, επί του Γκριγκόρ Ντιμιτροφ.

Ο Βρετανός νίκησε 2-0 (6-4, 7-6) και έγινε το 16ο μέλος του κλαμπ των αθλητών του τένις που έχουν καταφέρει να κερδίσουν 40 ατομικούς τίτλους στην εποχή των όπεν. Ο Μάρεϊ κέρδισε φέτος το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, το Γουίμπλεντον, το μάστερς 1000 της Ρώμης και το τουρνουά Έγκον, πριν φτάσει στο Πεκίνο για να πάρει ακόμα έναν τίτλο. Από τους εν ενεργεία αθλητές, ο Ρότζερ Φέντερερ είναι αυτός που προηγείται στη λίστα με 88 τρόπαια, τον ακολουθεί ο Ράφαελ Ναδάλ με 69 και ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 66. Ο Μάρεϊ είναι στην τέταρτη θέση με 40, όμως απειλεί τον Τζόκοβιτς στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς απέχει πλέον μόλις 2000 βαθμούς.
Όσον αφορά τον τελικό των γυναικών στο όπεν του Πεκίνου, η Ανιέσκα Ραντβάνσκα νίκησε την Τζοάνα Κόντα και κατέκτησε το τρόπαιο. Η Πολωνή τενίστρια, Νο3 στον κόσμο, νίκησε τη Βρετανίδα αντίπαλο της, Νο14 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-4 και 6-2 και κατέκτησε το τρόπαιο στο τουρνουά της κινέζικης πρωτεύουσας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/