Connect with us

OLYMPICS

«Σφαλιάρα» του Μπαχ στη Ράγκι

Published

on

Σε πολιτικά παιχνίδια χρέωσε ο Τόμας Μπαχ την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Αναφερόμενος στο… κάζο των Ιταλών, ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ κατηγόρησε ευθέως τις πολιτικές αρχές τις Ρώμης για πολιτικά κίνητρα πίσω από την απόφαση τους να εναντιωθούν στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Σε επιστολή που έστειλε ο Μπαχ στον πρόεδρο της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό, αφού τον ευχαριστεί για όλες τις ενέργειες και τον άρτιο φάκελο της υποψηφιότητας τονίζοντας ότι θα μείνει κληρονομιά από αυτήν την προσπάθεια, φρόντισε να επιτεθεί στις τοπικές αρχές. «Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πληροφορίες που συλλέξαμε τις τελευταίες μέρες, είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Ρώμης κατά της διεκδίκησης των Αγώνων, ήταν πολιτικά υποκινούμενη και πέρα από το Ολυμπιακό ιδεώδες. Η ΔΟΕ αντιλαμβάνεται τη δύσκολη απόφαση της CONI (ιταλική Ολυμπιακή επιτροπή) να αποσύρει την υποψηφιότητα. Σίγουρα θα μείνει μια κληρονομιά στη Ρώμη από την προσπάθεια και η ΔΟΕ θα μπορούσε να συνεισφέρει με το ποσό των 1,58 δισεκατομμυρίων ευρώ επενδύοντας τα χρήματα στην τοπική κοινωνία» καταλήγει η επιστολή του Μπαχ.
Όλα αυτά και ενώ οι Ιταλοί θα ξόδευαν μόνο για το 25% των εγκαταστάσεων και έτσι όπως είχαν στήσει την πρόταση θα έβγαζαν και κέρδος, όμως η Βιρτζίνια Ράγκι ήταν αντίθετη από την εποχή που ήταν ακόμα υποψήφια δήμαρχος της Ρώμης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/