Connect with us

STORY

Τα γύρισε ο Πλατινί

Published

on

Η ΟΥΕΦΑ δεν πρόκειται να αποκλείσει καμία ομάδα από τις διοργανώσεις της , λόγω μη εκπλήρωσης των αυστηρών προϋποθέσεων του Financial Fair Play, δήλωσε ο πρόεδρος Μισέλ Πλατινί.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Ή τουλάχιστον όχι ακόμα! Ως γνωστόν, από το φετινό καλοκαίρι οι κανόνες του FFP ή πιο απλά του οικονομικού «συμμαζέματος» των ποδοσφαιρικών συλλόγων τίθενται σε πλήρη ισχύ, με τις ποινές σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο Γάλλος επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, η μάξιμουμ ποινή του αποκλεισμού από τα Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ δεν προβλέπεται για την ώρα.
«Όσοι περιμένατε… αιματοχυσία και δάκρυα, θα απογοητευτείτε!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πλατινί στη γαλλική εφημερίδα Λε Παριζιέν, συμπληρώνοντας, «Θα υπάρξουν κάποιες σκληρές επιπτώσεις, αλλά όχι αποκλεισμοί από τις διοργανώσεις μας. Οι πρώτες αποφάσεις θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαΐου. Ωστόσο δεν μπορώ να κατονομάσω συγκεκριμένα κάποια ομάδα, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου».
Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, η ΟΥΕΦΑ είχε ανακοινώσει ότι 76 σύλλογοι -που δεν κατονομάστηκαν- βρίσκονταν σε δυσχερή θέση αναφορικά με τα οικονομικά τους στοιχεία, καθώς τους είχε ζητηθεί να αποστείλουν συμπληρωματικές πληροφορίες για αξιολόγηση από το ανεξάρτητο συμβούλιο οικονομικού ελέγχου των συλλόγων.
Το συμβούλιο έχει την ευχέρεια να απαλλάξει μία ομάδα από τις κατηγορίες, καθώς και να επιδιώξει συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς. Σε περίπτωση αποτυχίας συμβιβασμού, η υπόθεση παραπέμπεται στο πειθαρχικό σώμα, με τις ποινές που προβλέπονται για τις… ανοικοκύρευτες ομάδες να περιλαμβάνουν από απλή επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο μέχρι 10.000 ευρώ, μέχρι την παρακράτηση κερδών από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, αποκλεισμό από τις διοργανώσεις, αφαίρεση βαθμών, αλλά ακόμη και την ακύρωση και επιστροφή κάποιου κερδισμένου τίτλου! Ωστόσο, δεν προβλέπεται η επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών (όπως π.χ. στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα, για διαφορετική όμως παράβαση), παρά μόνο η απαγόρευση δήλωσης νέων παικτών για συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Οι οριστικές ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν τον ερχόμενο Ιούνιο, με τις εξελίξεις να αναμένονται με ενδιαφέρον…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/