Connect with us

STORY

Τα σημεία κλειδιά για την έκβαση του πολέμου

Published

on

Η αγωγή που κατέθεσαν από κοινού ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός κατά της Σούπερ Λίγκας για το περίφημο άρθρο 23Β σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη ενός πολέμου. Αντιμαχόμενες πλευρές, οι δύο ομάδες και στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Η παγωμάρα από την ΕΠΟ αποδεικνύει ξεκάθαρα πως στην Ομοσπονδία έχουν αντιληφθεί τον πραγματικό στόχο της αγωγής! Η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια κινείται στο νόημα της ρήσης «σε σένα τα λέω πεθερά, για να τα ακούει η νύφη». Την ΕΠΟ έχουν βάλει στο σημάδι ο Ιβάν Σαββίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος! Τις ισορροπίες στην Ομοσπονδία θέλουν να διαταράξουν. Να αποδομήσουν τη διοίκηση του Γιώργου Σαρρή!

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Για να μη… χάνουμε χώρο και χρόνο να δούμε τα δεδομένα και τις κινήσεις της κάθε πλευράς. Τα νομικά όπλα τους και τις συμμαχίες τους.
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Αθηνά Μπαλωμένου εκτιμούν ότι η ελληνική νομοθεσία τους επιτρέπει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Χωρίς τον κίνδυνο επιβολής κυρώσεων! Πού ποντάρουν;
1. Στο γεγονός ότι τα καταστατικά των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών εγκρίνονται από τα πρωτοδικεία. Άρα, αποδέχονται τον ρόλο τους.
2. Στην αδράνεια που επέδειξε η ΕΠΟ στο αίτημα της ΠΑΕ Άρης για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Οι «κίτρινοι» έτρεξαν τη διαδικασία χωρίς να τους επιβληθούν κυρώσεις από την Ομοσπονδία και έτσι δημιούργησαν δεδικασμένο.
3. Στην υπόθεση του ΟΦΗ, ο οποίος προσέφυγε προ τριετίας στα πολιτικά δικαστήρια δίχως να τιμωρηθεί και, μάλιστα, δικαιώθηκε με την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα.
4. Στο αντισυνταγματικότητα του άρθρου 23Β που περιορίζει την κατοχυρωμένη ελευθερία του λόγου.
5. Ο φόβος των παραγόντων της ΕΠΟ να τα βάλουν με τις δύο από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της χώρας.

Τα όπλα της Σούπερ Λίγκας
Στην οδό Αστροναυτών πάγωσαν όταν έφτασε το δικόγραφο με την αγωγή του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Όταν επανήλθαν στους φυσιολογικούς ρυθμούς, ο Γιάννης Μώραλης και οι συνεργάτες του προχώρησαν στον σχεδιασμό των αντιδράσεών τους, τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο, όσο και σε νομικό. Ας δούμε τα βήματα και τα ατού.
1. Η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης για το ΔΣ με πλήρη αποκάλυψη των πρακτικών, τα οποία κρατήθηκαν στη γενική συνέλευση. Ο στόχος ξεκάθαρος. Να αναδείξουν τη στάση του Ζήση Βρύζα και έτσι να προκαλέσουν ρήγμα το μέτωπο που δημιουργούν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός.
2. Η άγνοια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου επί του θέματος.
3. Οι καταστατικές διατάξεις της ΕΠΟ που απαγορεύουν την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και, βέβαια, το γεγονός ότι και στον ΚΑΠ προβλέπονται αυστηρές ποινές για δυσφημιστικές κρίσεις χωρίς ανάλογη προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
4. Τα ανοικτά μέτωπα του ΠΑΟΚ με την ΟΥΕΦΑ σε συνδυασμό με την παρουσία του «δικέφαλου» στο Γιουρόπα Λιγκ. «Ξέρουν στη Θεσσαλονίκη ότι η Μέταλιστ δείλιασε να προσφύγει σε πολιτικό δικαστήριο για να μην τιμωρηθεί πιο αυστηρά», λένε με νόημα στη Σούπερ Λίγκα.
5. Η συσπείρωση όλων των άλλων ομάδων και των χορηγών στο πλευρό του συνεταιρισμού.

Πάμε, λοιπόν, σε μία μετωπική σύγκρουση! Μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου που έχει προγραμματιστεί η δίκη, στις δύο πλευρές θα ακονίζουν τα όπλα τους. Αν και κομβική πρέπει να θεωρείται η μέρα που θα γίνει η κλήρωση της επόμενης φάσης στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα! Από τη στάση που θα κρατήσει τότε η ΟΥΕΦΑ απέναντι στον ΠΑΟΚ θα κριθούν πολλά!.. Αν όχι όλα..

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/