Connect with us

STORY

Το βόλεϊ στο Γκίνες

Published

on

Χρόνια ολόκληρα η κοινωνία του βόλεϊ έψαχνε τρόπους για να βρει το άθλημα μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες και τελικά τη λύση έδωσε μια γυναικεία ομάδα από την Τουρκία.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Όχι μια τυχαία ομάδα, αλλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2013 Βακίφμπανκ Κωνσταντινούπολης (ηττήθηκε στον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ντιναμό Καζάν), η οποία από τις 11 Μαΐου 2011 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2014 δεν είχε γνωρίσει ήττα σε επίσημο παιχνίδι οποιασδήποτε διοργάνωσης.
Μέσα σ’ αυτές τις 624 ημέρες η ομάδα του Ιταλού τεχνικού Τζιοβάνι Γκουϊντέτι πανηγύρισε 73 νίκες οι οποίες αναλύονται ως εξής: 1 ματς για το Σούπερ Καπ Τουρκίας, 4 ματς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων, 6 ματς στο Κύπελλο Τουρκίας, 20 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και 42 ματς στο πρωτάθλημα Τουρκίας.
Σημειωτέον αυτές οι 73 νίκες μεταφράστηκαν και σε πέντε κούπες (σε μια σεζόν) για την ομάδα.
«Δεν ξέρω αν ποτέ στην ιστορία του βόλεϊ βρεθεί κάποια ομάδα η οποία θα μπορέσει να πετύχει κάτι παρόμοιο με αυτό που πετύχαμε εμείς. Όσον αφορά το μυστικό μας; Πολύ απλά κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε για να γίνουμε ομάδα. Γιατί οι ομάδες είναι αυτές που κερδίζουν», είπε ο Ιταλός τεχνικός ο οποίος είναι παράλληλα και Ομοσπονδιακός τεχνικός στη Γερμανία.
Το ρεκόρ της Βακίφμπανκ σταμάτησε, με οδυνηρό τρόπο στις αρχές του 2014. Στις 25 Ιανουαρίου ηττήθηκε με 3-0 (25-22, 25-22, 25-19) από την Φενέρμπαξε στο μεγάλο ντέρμπι του Τουρκικού πρωταθλήματος, ωστόσο αμέσως μετά από αυτή την ήττα ξεκίνησε η προσπάθεια αναγνώρισης του ρεκόρ.
Ο σχετικός φάκελος εστάλη στην αρμόδια επιτροπή και πριν από λίγες ημέρες ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση αναγνώρισης του ρεκόρ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/