Connect with us

OLYMPICS

Το μετάλλιο που δε θέλει

Published

on

Όταν ένα αθλητής κατακτά κάποιο Ολυμπιακό μετάλλιο, νιώθει υπερήφανος για μια ζωή. Όχι όμως και ο Καρμέλο Άντονι. Ο Αμερικανός σταρ των Νικς, ξεφορτώθηκε το χάλκινο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας χαρίζοντας το σε κάποιον συγγενή του ο οποίος το βγάζει σε δημοπρασία αντί του ποσού των 3.300 ευρώ!

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Από την στιγμή που οι επαγγελματίες του NBA αποφάσισαν να αγωνίζονται με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μόνο μία φορά δεν κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Ήταν στους Αγώνες της Αθήνας το 2004, όταν και βίωσαν τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία τους (19 πόντους από το Πουέρτο Ρίκο και ήττες από Λιθουανία και Αργεντινή).
Στέλεχος εκείνης της ομάδας ήταν και ο τότε ρούκι στο ΝΒΑ, Καρμέλο Άντονι. Στον μικρό τελικό, οι Αμερικανοί επικράτησαν επί της Λιθουανία 104-96 και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο με τον Άντονι να έχει μικρή συμμετοχή σε ολόκληρο το τουρνουά, ολοκληρώνοντας τους Αγώνες με 2,4 πόντους μέσο όρο. Με την επιστροφή της ομάδας στις ΗΠΑ, ο Άντονι χάρισε το μετάλλιο του σε έναν συγγενή του καθώς όπως είπε και ο ίδιος δεν το ήθελε γιατί το θεώρησε σύμβολο αποτυχίας. Ο ίδιος πάντως δεν έμεινε χωρίς μετάλλιο, καθώς το 2008 στο Πεκίνο κατέκτησε το χρυσό.
Η δημοπρασία για το μετάλλιο της Αθήνας θα γίνει στις 9 Ιουνίου και η αρχική τιμή για το μετάλλιο της ντροπής είναι τα 3.300 ευρώ. Σίγουρα θα πωληθεί για αρκετά περισσοτερα χρήματα καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλουν ένα Ολυμπιακό κειμήλιο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/