Connect with us

STORY

Το χρυσό κορίτσι της πάλης

Published

on

Η Μαρία Πρεβολαράκη έγραψε ιστορία στο Αζερμπαϊτζάν κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής πάλης χρυσό μετάλλιο στον τελικό των γκραν πρι.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κόντρα στην Αζέρα Μπαγκομέντοβα (πτώση), την Κοζάκα Τουρτμπάγεβα (πτώση) και τη Λευκορωσίδα Σούσκο, η Πρεβολαράκη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των 53 κιλών και έστειλε ολοκάθαρο μήνυμα ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Ουζμπεκιστάν.
Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των γκραν πρι θα δώσει και μία οικονομική ανάσα στην πρωταθλήτρια του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, καθώς το χρηματικό έπαθλο αντιστοιχεί σε 10.000 δολάρια, ενώ 2.000 δολάρια θα πάρει ο προπονητής της Κώστας Αρκουδέας.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Πρεβολαράκη ήταν 2η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών (Φινλανδία), 2η στο «Νταν Κόλοφ-Νικόλα Πετρόφ» (Βουλγαρία), αλλά και δεύτερη στο «Ιβάν Γιαρίγκιν» γκραν πρι (Ρωσία).
Το sportsfeed.gr είχε φιλοξενήσει τη Μαρία Πρεβολαράκη, μετά το ασημένιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σε μία συνέντευξη που μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/