Connect with us

OLYMPICS

Τρελή επένδυση στο μποξ

Published

on

Οι θρύλοι της Ολυμπιακής πυγμαχίας, Τεόφιλο Στίβενσον και Φελίξ Σαβόν αρνήθηκαν πεισματικά να γίνουν επαγγελματίες. Κουβανοί γαρ, γύρισαν την πλάτη τους στα εκατομμύρια δολάρια. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για το νυν πρόεδρο της παγκόσμιας πυγμαχικής ομοσπονδίας, Τσινγκ Κούο Γου.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Μια εταιρεία που έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ και ιδρύθηκε πριν από τέσσερις μήνες, αποφάσισε να επενδύσει 30.000.000 ευρώ στην πυγμαχία. Και μάλιστα όχι σαν χορηγός για να διαφημιστεί, αλλά για να δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος οργανισμός μάρκετινγκ για την πυγμαχία, προκειμένου όλοι να αυξήσουν τα κέρδη τους. Στα κεντρικά της παγκόσμιας πυγμαχικής ομοσπονδίας (AIBA) μόνο που δεν έπεσαν από τις καρέκλες τους, όταν άκουσαν τη συγκεκριμένη πρόταση (εκτός από τον πρόεδρο). Πόσο μάλλον όταν αυτή προέρχεται από μία εταιρεία η οποία ιδρύθηκε στις 18 Μαρτίου 2014, την «First Commitment International Trade» (FCIT). Σύμφωνα με την παγκόσμια πυγμαχική ομοσπονδία, «Πρόκειται για μία ιδιωτική οργάνωση της οποίας το αντικείμενο είναι οι επενδύσεις, οι τράπεζες, η διακίνηση αγαθών και άλλες… αγορές». Η συγκεκριμένη εταιρεία επελέγει μεταξύ άλλων διότι διέθετε το καλύτερο πορτφόλιο (σύμφωνα πάντα με την AIBA) και ξεκάθαρο πάθος για την πυγμαχία.
Με την υπογραφή της συμφωνίας, η AIBA εισέπραξε το ποσό των 30.000.000 ευρώ και εκτός από τη δημιουργία του παγκόσμιου οργανισμού μάρκετινγκ, η συγκεκριμένη εταιρεία-επενδυτής θα έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα για την πυγμαχία στις αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου.
Ο πρόεδρος της AIBA, Τσινγκ Κούο Γου έχει βάλει στόχο τα τελευταία χρόνια να κάνει όσο πιο επαγγελματική γίνεται την Ολυμπιακή πυγμαχία και για τολόγο αυτό έχει προχωρήσει σε διάφορες καινοτομίες, όπως το «World Series» στα πρότυπα της επαγγελματικής πυγμαχίας. Όπως λέει και ο πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείες, Ντι Γου (τυχαία η συνωνιμία;) «Ο αθλητισμός και οι μπίζνες προχωράνε μαζί και τα κέρδη είναι διαρκώς αυξανόμενα»…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/