Connect with us

OLYMPICS

Οι ισχυροί αποφασίζουν

Published

on

Το Ολυμπιακό κίνημα δυναμώνει. Ολοένα και αποκτά μεγαλύτερη αξία το brand των πέντε κύκλων και για το λόγο αυτό η ΔΟΕ οργανώνεται προκειμένου να αποκομίσει το μέγιστο όφελος. Οικονομικό και μη. Με το σκεπτικό αυτό, διεξάγεται το Ολυμπιακό συνέδριο όπου θα προσδιοριστεί η ατζέντα μέχρι το 2020.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Στο Ολυμπιακό συνέδριο θα παραστούν 20 από τους ισχυρότερους αθλητικούς παράγοντες του πλανήτη. Εκτός από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ το παρόν θα δώσει και ο Σεπ Μπλάτερ φέρνοντας μαζί του την… αύρα ενός πετυχημένου (εντός αγωνιστικών χώρων) παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου. Παρόντες και δύο από τους πλέον… δαιμόνιους αθλητικούς παράγοντες του πλανήτη. Ο σεΐχης Αχμάντ Αλ Φαχάντ Αλ Σαμπάχ, πρόεδρος της ένωσης Ολυμπιακών επιτροπών και αυτός που ελέγχει περισσότερους από 20 «αθάνατους» στη ΔΟΕ και ο Μάριους Βίζερ, πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας τζούντο και της Sportaccord. Μαζί τους και ο σερ Γκρεγκ Ρίντι (πρόεδρος του παγκόσμιου οργανισμού αντί-ντόπινγκ WADA), η Κλόντια Μπόκελ (πρόεδρος της επιτροπής των αθλητών), ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Τζέιμς Κόουτς, ο Πάτρικ Χίκι (πρόεδρος της ευρωπαϊκής Ολυμπιακής επιτροπής) και οι πρόεδροι των Ολυμπιακών επιτροπών Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ.

Στο προηγούμενο συνέδριο τον περασμένο Νοέμβριο το κυρίαρχο θέμα, ήταν το υπερφορτωμένο από αγώνες αθλητικό καλεντάρι. Τώρα θα επανεξεταστεί το συγκεριμένο θέμα, καθώς η εισήγηση για αύξηση της χρηματοδότησης του παγκόσμιου οργανισμού αντί-ντόπινγκ (WADA).

Το κυρίαρχο θέμα ωστόσο, θα είναι ο προγραμματισμός για τους Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, περιμένει τις προτάσεις από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του συνεδρίου προκειμένου να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του Ολυμπιακού κινήματος, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον τομέα της δημοφιλίας. Όλες οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα συζητηθούν στο συνέδριο της ΔΟΕ που θα γίνει το Δεκέμβριο στο Μόντε Κάρλο. Ωστόσο όμως η ατζέντα της ΔΟΕ δε θα διαμορφωθεί τώρα καθώς παραμένουν ανοιχτά πολλά θέματα, όπως η αλλαγή της διαδικασίας επισκέψεων των υποψήφιων πόλεων, η αύξηση του ορίου ηλικίας των «αθάνατων» (κάτι που μάλλον θα απορριφθεί) και η παραμονή των προέδρων των παγκοσμίων ομοσπονδιών ως μέλη της ΔΟΕ ακόμα και αν έχουν ξεπεράσει το όριο των 70 ετών. Το τελευταίο είναι θέμα που ανακίνησε ο Σεπ Μπλάτερ ο οποίος σκοπεύει να επανεκλεγεί στη FIFA και ενώ είναι ήδη 78 ετών.

Το περίεργο είναι, πως δεν προκύπτει ενδιαφέρον με την πορεία της προετοιμασίας των Βραζιλιάνων για τους Αγώνες του 2016. Είναι δεδομένο που τα χρονοδιαγράμματα όλα έχουν πέσει έξω, παρ’ ολ’ αυτά ο Μπαχ δε φαίνεται να θεωρεί το συγκεκριμένο θέμα, μείζονος σημασίας. Τουλάχιστον έτσι αναφέρει το ρεπορτάζ, αν και είναι γνωστό πως η ΔΟΕ έχει μετανιώσει την ανάθεση στο Ρίο για τους Αγώνες του 2016.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/