Connect with us

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2014

Τριπλό σχέδιο από Σάντος

Published

on

Ξεχειλίζει στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών και πολιτικών εφημερίδων η αισιοδοξία για την έκβαση του αγώνα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού! Ένα ματς που είναι τελικός και για τις δύο χώρες διότι η νίκη δίνει πρόκριση στους 16 του παγκοσμίου κυπέλλου. Με τους Αφρικανούς να έχουν ένα σαφέστατο προβάδισμα, διότι βολεύονται και με την ισοπαλία μιας και στην πρεμιέρα τους νίκησαν 2-1 την Ιαπωνία, με την οποία η ελληνική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Για τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του, λοιπόν, η νίκη είναι μονόδρομος! Μόνο τότε μπορεί να συνεχίσει η Εθνική Ελλάδας το ταξίδι της στη Βραζιλία! Αρκεί, βέβαια, την ίδια ώρα να πράξει το καθήκον της και η Κολομβία, από την οποία περιμένουν όλοι να διατηρήσει το αήττητό της κόντρα στην Ιαπωνία!
Το ερώτημα που ακούγεται από κάθε Έλληνα φίλαθλο αποτυπώνει την αγωνία για την εξέλιξη του ματς. «Μπορεί η Εθνική να νικήσει;», ρωτάει ο ένας τον άλλον για να πάρει θάρρος από την απάντηση. Ναι, μπορεί ο Σάντος να οδηγήσει τους διεθνείς στην νίκη, απαντάμε εμείς! Δείχνει ο Πορτογάλος ότι έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο στο μυαλό του. Η χρησιμοποίηση του Γιώργου Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης δεν είναι απλά η απάντηση στη δυστοκία των άλλων στράικερ. Η επιλογή δείχνει τη βούληση του Πορτογάλου να βγάλει παίκτη σε ένας με έναν απέναντι σε οποιονδήποτε από τους στόπερ της Ακτής. Ο Σαμαράς μπορεί να ξεπεράσει τα βαριά κορμιά των Κόλο Τουρέ και Σολ Μπαμπά και, μάλιστα, με χαρακτηριστική ευκολία. Είναι παίκτης που δημιουργεί για τον εαυτό του ο πρώην φορ της Σέλτικ, σε αντίθεση με τους Κώστα Μήτρογλου και Φάνη Γκέκα που περιμένουν να τους… ταΐσουν.
Με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο Σάντος προσθέτει δύναμη, δημιουργία και βάζει φρένο στις επελάσεις του Σερζ Οριέ από το δεξί φτερό της Ακτής. Παράλληλα κερδίζει σε ύψος για τα στημένα, καθώς η συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη αντί του τιμωρημένου Κώστα Κατσουράνη δημιουργεί μια υψομετρική ανισότητα στη μεσαία γραμμή. Για αν μην γίνει αντιληπτό το πρόβλημα και στις στημένες φάσεις, ο Σάντος βάζει τον Λάζαρο με εντολή να γυρίζει σε κάθε κόρνερ ή φάουλ των Ιβοριανών. Παράλληλα εκτιμάει ότι ο μέσος της Μπολόνια θα βοηθήσει σημαντικά τον Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος πέρασε δύσκολες ώρες από Κολομβιανούς και Ιάπωνες που τον έβαζαν στη μέση.
Για τον Καραγκούνη δεν υπάρχει ανάλυση… Ο αρχηγός της Εθνικής μπαίνει στην 11άδα για να παρασύρει με το πάθος του τους υπόλοιπους διεθνείς! Για να κρατήσει ψηλά τη σημαία ως συνεχιστής της πορείας που έχει η ελληνική ομάδα από τον θρίαμβο του 2004 κι έπειτα…
Γίνεται αντιληπτό από την τεχνική ανάλυση των επιλογών που έχει ο Σάντος ότι στόχος του είναι να χτυπήσει με τρεις τρόπους για να φτάσει στο γκολ. Πρώτα απ’ όλα με τις στημένες φάσεις, στις οποίες μπερδεύονται οι Ίβηρες και πολλές φορές πιάνονται στον ύπνο από τους αντιπάλους τους, όπως συνέβη και στο γκολ που πέτυχε ο Χάμες Ροντρίγκεζ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ και παρά το μαρκάρισμα του Ντιντιέ Ντρογμπά.
Ο δεύτερος τρόπος θα αφορά στα σουτ από κάθε απόσταση! Σύμφωνα με το σκάουτινγκ, ο Μπουμπακόρ Μπάρι δεν είναι και υπόδειγμα σταθερότητας. Όσο για τον τρίτο δρόμο, τον δημιουργεί για τον Σαμαρά, από τον οποίο περιμένει να δείξει την ποιότητά του απέναντι στους κεντρικούς αμυντικούς της Ακτής.
Ανασταλτικά, ο Σάντος έχει δώσει οδηγίες στον Μανιάτη να καλύπτει τους πλάγιους μπακ όταν θα συγκλίνουν ο Καλού και ο Ζερβίνιο. Με τους στόπερ να διατηρούν τις θέσεις τους και τον Καραγκούνη να μπλοκάρει τον Τουρέ! «Αν κρατήσουμε τις θέσεις μας, δύσκολα θα μας απειλήσουν οι αντίπαλοί μας», θεωρεί ο Πορτογάλος τεχνικός και ποντάρει πολλά στη δίψα των Ελλήνων διεθνών για απαντήσεις. Μακάρι να βγει αληθινός και να δούμε την Ελλάδα και εναντίον της μεγάλης έκπληξης στη διοργάνωση, της περίφημης Κόστα Ρίκα. Για να απαντήσουμε και στους Γερμανούς, οι οποίοι έβγαλαν για άλλη μία φορά μίσος για την Εθνική ομάδα και τους Έλληνες γενικότερα… Ποιοι; Αυτοί που έβαλαν στην Εθνική τους όλες τις φυλές του Ισραήλ!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/