Connect with us

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2014

Η θλίψη του Γιάγια Τουρέ

Published

on

Είναι ο απόλυτος σταρ και το βαρόμετρο της Ακτής Ελεφαντοστού. Σε λίγες ώρες θα βρεθεί αντίπαλος με την Εθνική μας ομάδα , ωστόσο όμως ο Γιάγια Τουρέ δεν μπορεί να ξεπεράσει την απώλεια του αδελφού του, Ιμπραΐμ. Ο πόνος βαρύς και χρεώνει στην ομάδα του, τη Σίτι το γεγονός ότι δεν ήταν στο πλευρό του στις τελευταίες του στιγμές. Καθόλου παράξενο λοιπόν ότι θέλει να φύγει από την ομάδα του Μάντσεστερ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιάγια Τουρέ, σε συνέντευξη πο παραχώρησε στη γαλλική αθλητική εφημερίδα, France Football, σχετικά με την απώλεια του αδελφού του από καρκίνο. “Το ομολογώ ότι υποφέρω. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν έκανα τίποτα για τον Ιμπραΐμ. Στο τέλος της σεζόν ήθελα να μείνω μαζί του πριν αναχωρήσω για την προετοιμασία της εθνικής για το παγκόσμιο κύπελλο. Η Σίτι όμως δε μου έδωσε την άδεια να μείνω στο πλευρό του αδελφού μου που πέθαινε. Ήθελαν να ταξιδέψω στο Άμπου Ντάμπι για τους πανηγυρισμούς του πρωταθλήματος, ενώ ο αδελφός μου ξεψυχούσε… Κατηγορώ τον εαυτό μου που δεν επέμεινε και τους επέτρεψα να μη με σεβαστούν. Ευτυχώς, ο Κόλο (ο άλλο αδελφός) ήταν δίπλα στον Ιμπραΐμ συνεχώς” δήλωσε ο αρχηγός της Ακτής Ελεφαντοστού.
Ο Γιάγια Τουρέ εξήγησε και το λόγο των συνεχών τραυματισμών του στο τέλος της σεζόν. “Το ήξεραν και στην ομάδα. Η κατάσταση της υγείας του αδελφού μου, με αποσυντόνισε και το μυαλό μου είχε πλέον τον έλεγχο του σώματος και όχι οι μυς. Οι τελευταίοι τέσσερις μήνες, είναι οι χειρότεροι της ζωής μου. Μπορεί να είχα μεγάλη επιτυχία με την ομάδα, όμως όταν γύριζα σπίτι και αντιμετώπιζα τον αργό θάνατο του αδελφού μου, δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ. Οι γιατροί δε μου άφηναν ελπίδες όταν αναχώρησα για το παγκόσμιο κύπελλο. Όταν έφτασα στη Βραζιλία, προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ιμπραΐμ αλλά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Επίσης γνωρίζω πολύ καλά πως ο αδελφός μου Ίσμαελ και η αδελφή μου Αΐσα που έμειναν στο Μάντσεστερ για να φροντίζουν τον Ιμπραΐμ δε μου έλεγαν όλην την αλήθεια. Παρ’ ολ’ αυτά, όπως όλοι μας έτσι και εγώ είχα πίστη και περίμενα να συμβεί ένα θαύμα. Μόλις με ενημέρωσαν για τον θάνατο του, το σοκ ήταν τεράστιο για μένα. Ακόμα δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Ευτυχώς έχω τον Κόλο μαζί μου και αυτός αποτελεί μια παρηγοριά για μένα, όμως μέσα μου έχω τεράστια θλίψη. Ο πατέρας μας συμβούλεψε να μείνουμε στη Βραζιλία και να μην εγκαταλείψουμε την ομάδα. Τον ακούσαμε, όμως το μυαλό μας έχει ήδη ταξιδέψει στο Μάντσεστερ”
Η τραγωδία της οικογένειας Τουρέ έχει επηρεάσει όλη την ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, όμως ο Γιάγια είναι αυτός που δεν μπορεί να το ξεπεράσει με τίποτα. Θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του από τη Μάντσεστερ Σίτι. Μπορεί να τους συγχώρεσε το γεγονός πως ξέχασαν τα γενέθλια του, όμως δε θα τους συγχωρέσει ποτέ πως τον ανάγκασαν να ταξιδέψει στο Άμπου Ντάμπι και να εγκαταλείψει τον αδελφό του λίγο πριν καταλήξει.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/