Connect with us

EDITORIAL

Τόνι εσύ σούπερ σταρ!

Published

on

Η Γαλλία βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στην κορυφή της Ευρώπης, εκεί που ποτέ δεν είχε φτάσει από το 1898 όταν και υπήρξε η πρώτη χώρα που εισήγαγε το μπάσκετ στην Ευρώπη, ούσα η πρώτη χώρα σε συμμετοχές σε Ευρωμπάσκετ! Κι όμως έπρεπε να φτάσει το 2013 για να δουν χρυσάφι στο στήθος τους.

του Γιώργου Συρίδη
[email protected]
follow me @GeoS31178

Η νίκη με 80-66 επί της Λιθουανίας είναι απονομή δικαιοσύνης σε απόλυτο ρυθμό. Είναι επίσης και ένας… φόρος τιμής των 11 τρικολόρ και του Βενσάν Κολέ στον έναν και μοναδικό και – βάλτε όποιο άλλο κοσμητικό επίθετο θέλετε – Τόνι Πάρκερ. Και είναι φόρος τιμής γιατί όλοι όσοι αγωνίστηκαν σήμερα, μπήκαν στο γήπεδο και είπαν “εμείς θα το πάρουμε για τον Τόνι”.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ηγέτης των τρικολόρ και MVP του φετινού Ευρωμπάσκετ είχε 4 πόντους με 2/7 σουτ σε 12 λεπτά συμμετοχής. Κι όμως παρά την μέτρια εμφάνισή του, οι Γάλλοι ήταν μπροστά με 16 πόντους διαφορά, κέρδιζαν 50-34 τους Λιθουανούς έχοντας πάρει 17 πόντους από τον Μπατούμ, 6 πόντους από τον Πετρό και άλλους τόσους από τον Πιετρούς, 5 από τον Αντουάν Ντιό και 4 από τον Αζινκά με 16/19 σουτ!

Εκεί που πίστευε κανείς ότι η Λιθουανία θα αντιδρούσε, η αντίδραση ήρθε από τον Μπορίς Ντιό, τον αρχηγό των τρικολόρ, ο οποίος ήταν ο δεύτερος χειρότερος παίκτης στο α’ μέρος. Ο Ντιό έβαλε 11 από τους 15 πόντους του στην τρίτη περίοδο και οι Γάλλοι με το υπέρ τους 68-50 καθάρισαν το ματσάκι.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο εμφανίστηκε και ο ηγέτης, έβαλε τέσσερα καλάθια και απλά βοήθησε να συντηρηθεί η διαφορά σε επίπεδα που δεν θα κινδύνευε η Γαλλία ούτε αν οι Λιθουανοί καλούσαν εσπευσμένα τον… Δημήτρη Διαμαντίδη!

Αυτό ήταν! Η Γαλλία στην κορυφή της Ευρώπης, ο Πάρκερ πρωταθλητής Ευρώπης και MVP και πολλά άλλα, μαζί με μια γενιά παικτών που θα μπορούσαν μέχρι και πριν από αυτό το Ευρωμπάσκετ να χαρακτηριστούν… χαροκαμμένοι. Το μπάσκετ όμως είναι δίκαιο άθλημα και ανταμείβει όποιον πιστεύει, όποιον δουλεύει, όποιον αγαπά αυτό που κάνει.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/