Connect with us

STORY

Τόπο στα νιάτα

Published

on

Η χρονιά της νεολαίας ήταν το 2013 και αυτό αποδείχθηκε και από τις απονομές των αθλητικών Όσκαρ, των βραβείων Laureus. Ο 26χρονος Φέτελ η 18χρονη Φράνκλιν και ο 20χρονος Μαρκέζ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.

Υπό τη σκιά της αεροπορικής τραγωδίας των μαλαισιανών αερογραμμών, δόθηκαν φέτος τα αθλητικά Όσκαρ στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λαμπούρ, όταν το οι Βραζιλιάνοι εκδήλωσαν την αδυναμία τους να φιλοξενήσουν την εκδήλωση στο Ρίο.
Με λιγότερο γκλάμουρ από τις περασμένες χρονιές (λόγω της τραγωδίας) η nouvelle vague του αθλητισμού ήταν αυτή που σάρωσε τα βραβεία. Ο οδηγός της Ρεντ Μπουλ, Σεμπαστιάν Φέτελ για το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα που κατέκτησε βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2013. Επίσης η κολυμβήτρια Μίσι Φράνκλιν έγινε η νεότερη αθλήτρια που κατέκτησε τον τίτλο της κορυφαίας σε ηλικία 18 ετών. Νεαρός και ο αθλητής αποκάλυψη, ο Ισπανός Μαρκ Μαρκέζ. Τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας πήρε δικαιωματικά η Μπάγερν Μονάχου.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Βρετανός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (ο γνωστός τηλεοπτικός Σέρλοκ), ενώ μέρος στο σόου πήρε και ο Αμερικανός ηθοποιός-τραγουδιστής Τζέιμι Φοξ.
Αθλητής της χρονιάς: Σεμπαστιάν Φέτελ (φόρμουλα 1)
Αθλήτρια της χρονιάς: Μίσι Φράνκλιν (κολύμβηση)
Ομάδα της χρονιάς: Μπάγερν Μονάχου (ποδόσφαιρο)
Αποκάλυψη της χρονιάς: Μαρκ Μαρκέζ (moto GP)
Μεγάλη επιστροφή της χρονιάς: Ράφα Ναδάλ (τένις)
Αθλητής της χρονιάς με αναπηρία: Μαρί Μποσέ (αλπικό σκι)
Αθλητής της χρονιάς, σε extreme sport: Τζέιμι Μπέστγουικ (BMX)
Επίσης δόθηκαν δύο επιπλέον βραβεία. Αυτό του φίλαθλου πνεύματος, στην εθνική ομάδα κρίκετ του Αφγανιστάν και το βραβείο καλής θέλησης στην αθλητική οργάνωση Magic Bus που εδρεύει στην Ινδία.

[youtube id=”UAwsXObZPGI#t=37″ width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/