Connect with us

STORY

Το πήρε πίσω η ΟΧΕ

Published

on

Μετά την αντίδραση πολλών σωματείων, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας χάντμπολ αποφάσισε να πάρει πίσω την απόφασή του για την υποχρεωτική καταβολή παραβόλου συμμετοχής στα πρωταθλήματα.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Συγκεκριμένα, η νέα απόφαση που λήφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, αφορά συμψηφισμό του παραβόλου με τα χρωστούμενα οδοιπορικά στα σωματεία. Δηλαδή η ΟΧΕ παρακρατά χρήματα που ούτως ή άλλως δεν είχε να δώσει στα σωματεία και ω του θαύματος, το παράβολο ξαφνικά «πληρώθηκε», χωρίς καμία ομάδα να αποβληθεί από τα πρωταθλήματα και χωρίς να μπει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της ομοσπονδίας. Αυτό που αλλάζει είναι ότι μειώνεται κατά 44.000 ευρώ συνολικά το χρέος της ομοσπονδίας προς τα σωματεία.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία: «Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΟΧΕ στην συνεδρίαση του στις 23/7/2014 λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και δεδομένα καθώς και πληθώρα αιτημάτων από σωματεία-μέλη, αποφάσισε τα κάτωθι:

Η καταβολή παραβόλων στα πρωταθλήματα και στο Κύπελλο Ελλάδος που αναφέρεται στις προκηρύξεις θα ισχύσει κανονικά. Για την φετινή περίοδο 2014-15 το παράβολο θα καταχωρηθεί χρεωστικά στις καρτέλες όλων των σωματείων που δήλωσαν ή θα δηλώσουν συμμετοχή (συμψηφισμός). Τα δε σωματεία που έχουν ήδη καταβάλει το παράβολο στο λογαριασμό της ΟΧΕ μπορούν να ζητήσουν τη επιστροφή του.

Οι λοιποί οικονομικοί όροι όπως αυτοί αναγράφονται στις προκηρύξεις ισχύουν ως έχουν.

Το ΔΣ της ΟΧΕ θα προβεί σύντομα σε όλες τις απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες προκείμενου στα πλαίσια μιας δημοκρατικής διαδικασίας όλα τα σωματεία να κατανοήσουν την αναγκαιότητα αλλαγής των οικονομικών προϋποθέσεων διεξαγωγής πρωταθλημάτων και να συναινέσουν σε αυτή».

Για μία ακόμη φορά, σε αυτή την περίπτωση φάνηκε η προχειρότητα με την οποία η διοίκηση της ΟΧΕ (δεν) αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει το άθλημα. Χωρίς ποτέ να ανακοινώσει στα σωματεία για ποιους λόγους επέβαλλε το παράβολο και απλώς απειλούσε με αποκλεισμούς, έφερε απέναντί της τις ομάδες και το τελικό αποτέλεσμα είναι το απόλυτο μηδέν.

Μηδέν, διότι καμία λύση δεν βρέθηκε ως τώρα για την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων, καμία σοβαρή μελέτη δεν έγινε τους τελευταίους μήνες προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό το προϊόν, καμία στρατηγική δεν υπάρχει ως προς την προσέλκυση χορηγών και απλώς συνεχίζεται η αδράνεια. Άραγε, έχει κάτι να προτείνει η διοίκηση ώστε το ελληνικό χάντμπολ να προχωρήσει μπροστά;

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/