Connect with us

OLYMPICS

Υποψήφιο το Βερολίνο

Published

on

Σχεδόν 88 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, το Βερολίνο ελπίζει να είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2024. Πρέπει όμως πρώτα να πείσει τους Βερολινέζους πολίτες και μετά τους «αθάνατους» της ΔΟΕ.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Γερμανίας, Κλάους Βόβερεϊτ τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου θα αποκαλύψει το σχέδιο υποψηφιότητας για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς του 2024. Το Βερολίνο μαζί με το μεγάλο λιμάνι του βορρά, το Αμβούργο, είναι οι δύο γερμανικές πόλεις που θα διεκδικήσουν το χρίσμα.

Ο δήμαρχος του Βερολίνου, ξεκαθάρισε πως θα ζητήσει τη γνώμη των πολιτών καθώς μία από τις σημαντικές παραμέτρους για τη ΔΟΕ, είναι η στήριξη της κοινής γνώμης. Για το λόγο αυτό θα διεξαχθεί δημοψήφισμα. «Πρώτα θα συμπληρώσουμε την αίτηση της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής όπου υπάρχει και ένα ερωτηματολόγιο. Είμαι σίγουρος ότι οι απαντήσεις μας θα καλύψουν τα μέλη της επιτροπής και στη συνέχεια θα ζητήσουμε από τους Βερολινέζους να ψηφίσουν αν θέλους τους Αγώνες ή όχι» δήλωσε ο Κλάους Βόρεβεϊτ.
Η απόφαση από την Ολυμπιακή επιτροπή της Γερμανίας θα παρθεί το 2015, λίγο πριν την ανακοίνωση της ΔΟΕ για την έναρξη κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

Παρά την παρουσία του Γερμανού Τόμας Μπαχ στην προεδρία της ΔΟΕ, η Γερμανία δε φαίνεται και τόσο πρόθυμη να αναλάβει τη διοργάνωση Αγώνων. Οι πολίτες του Μονάχου, δεν υποστήριξαν την υποψηφιότητα της πόλης τους για τους χειμερινούς Αγώνες του 2022 με αποτέλεσμα να μην κατατεθεί επισήμως στη ΔΟΕ. Το ίδιο φοβούνται ότι θα γίνει και με το Βερολίνο και για το λόγο αυτό θα ξεκινήσει καμπάνια ο δήμαρχος της πόλης για να πείσει τους συμπολίτες του.

Αντιθέτως, οι πολίτες του Αμβούργου έχουν ήδη εκφραστεί θετικά σε ένα ποσοστό 73%, ενώ και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, αυτό των Σοσιαλοδημοκρατών και των Χριστιανοδημοκρατών έχουν δηλώσει πως θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της πόλης.

Προς το παρόν πάντως σίγουρες είναι οι υποψηφιότητες του Παρισιού (για τα 100 χρόνια από το 1924), της Κωνσταντινούπολης, της Ρώμης και μιας πόλης των ΗΠΑ. Ενδεχόμένως να υπάρξει και υποψηφιότητα από τη Νότια Αφρική.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/