Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Φορτσάτος ο Μπουγιούρης

Published

on

Ιδιαίτερα δυναμικά ξεκίνησε ο διεθνής ιστιοπλόος Αντώνης Μπουγιούρης τις υποχρεώσεις του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Άουντι λέιζερ μάστερ , που φιλοξενείται στην πόλη Ιέρ της Γαλλίας μεταξύ 06.10 και 11.10.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Μετά από δύο κούρσες, ο Συριανός διεθνής βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης (μεταξύ 38 αθλητών) με τέσσερις βαθμούς ποινής κατά την πρώτη ημέρα της διεθνούς διοργάνωσης, στην οποία αγωνίζονται συνολικά 500 αθλητές από 37 διαφορετικές χώρες. Μάλιστα ο αριθμός των συμμετοχών αποτελεί νέο ρεκόρ σύμφωνα με τους Γάλλους διοργανωτές. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει μέχρι στιγμής ο 36χρονος Πολωνός Ματσιέι Γκραμπόφσκι, πρωταθλητής Ευρώπης του 2001 και του 2014, με δύο βαθμούς ποινής, ενώ τρίτος ακολουθεί ο Νεοζηλανδός Ματ Μπλάκι και τέταρτος ο Ιταλός Φεντερίκο Μπρεσάν, αμφότεροι με οκτώ βαθμούς. Ο έτερος Έλληνας ιστιοπλόος της κατηγορίας, Χαράλαμπος Τσουκαλάς, καταλαμβάνει τη 19η θέση της βαθμολογίας, με 39 βαθμούς ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπουγιούρης είχε συμμετάσχει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σανταντέρ τον προηγούμενο μήνα, όπου κατέλαβε την 60η θέση ανάμεσα σε 147 ιστιοπλόους. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείτο από έναν επίμονο τραυματισμό στη μέση, ο οποίος ευτυχώς δείχνει να τον εγκαταλείπει. Όπως προκύπτει από το μετεωρολογικό δελτίο, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να συνοδευτούν από ισχυρούς ανέμους, ευνοώντας ενδεχόμενες ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας. Σήμερα πάντως, οι ισχυρές βροχοπτώσεις δεν έχουν επιτρέψει μέχρι τώρα την έναρξη της δεύτερης ημέρας των αγώνων.

Η βαθμολογία
01. Ματσιέι Γκραμπόφσκι (Πολωνία) 2 βαθμοί
02. Αντώνης Μπουγιούρης (Ελλάδα) 4 β.
03. Ματ Μπλάκι (Νέα Ζηλανδία) 8 β.
04. Φεντερίκο Μπρεσάν (Ιταλία) 8 β.
05. Άντζελο Ταμπερνέρο (Ισπανία) 15 β.
06. Ρόμπερτ Ρόνμπακ (Φινλανδία) 17 β.
07. Άλε Βάιναντ Ρούντμπεργκεν (Ολλανδία) 20 β.
08. Λέαντρο Ροσάδο (Αργεντινή) 21 β.
09. Λεονάρντο Πιράς (Ιταλία) 22 β.
10. Ντέιβις Ρέι (Καναδάς) 23 β.
19. Χαράλαμπος Τσουκαλάς (Ελλάδα) 39 β.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/