Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ακάθεκτος ο Μπουγιούρης

Published

on

Εξαιρετικός για μία ακόμη φορά ήταν ο Αντώνης Μπουγιούρης, καθώς παρέμεινε στη 2η θέση, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του παγκόσμιου πρωταθλήματος Άουντι λέιζερ μάστερ , που διεξάγεται στη γαλλική πόλη Ιέρ.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Ο διεθνής ιστιοπλόος της κατηγορίας λέιζερ κατέλαβε τη 2η και την 1η θέση αντίστοιχα στην τρίτη και τέταρτη ιστιοδρομία και εξακολουθεί να βρίσκεται στη 2η θέση της γενικής κατάταξης με μόλις πέντε βαθμούς ποινής. Μιλώντας αποκλειστικά από τη γαλλική πόλη, ο Συριανός πρωταθλητής δήλωσε στο sportsfeed.gr: «Όλα πηγαίνουν πολύ καλά εδώ. Σήμερα (σ.σ. χθες) ήμουν 2ος και 1ος στις δύο ιστιοδρομίες, και συνολικά 2ος στην κατάταξη με πέντε βαθμούς ποινής. Είχε καλύτερο αέρα, γύρω στα τρία και μετά πέντε μποφόρ στη δεύτερη κούρσα. Πρώτος παραμένει ο Πολωνός (σ.σ. Ματσιέι Γκραμπόφσκι)». Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της μέσης του, η οποία τον είχε ταλαιπωρήσει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σανταντέρ, ο Μπουγιούρης απάντησε: «Η μέση μου δεν με ενοχλεί ακόμα μέσα στη θάλασσα, παρά μόνο λίγο όταν είμαι στη στεριά». Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες και τους αντιπάλους που ξεχωρίζει μέχρι τώρα, ο διεθνής μας δήλωσε σχετικά: «Στους ανέμους πάνω από πέντε μποφόρ έχω πολύ καλή ταχύτητα, γιατί δεν πονάει η μέση και μπορώ να ελέγχω το σκάφος καλύτερα. Από ό,τι φαίνεται ο Πολωνός αθλητής είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος».

Πράγματι, πρώτος στην κατάταξη παραμένει ο 36χρονος Πολωνός Ματσιέι Γκραμπόφσκι, με τρεις βαθμούς ποινής, ενώ τρίτος βρίσκεται ο Νεοζηλανδός Ματ Μπλάκι με 11 βαθμούς ποινής. Αντίθετα, ο δεύτερος Έλληνας της κατηγορίας, Χαράλαμπος Τσουκαλάς, καταλαμβάνει την 29η θέση με 69 βαθμούς ποινής, καθώς στην τρίτη κούρσα τερμάτισε 30ος, ενώ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τέταρτη.

Οι αγώνες συνεχίζονται μέχρι το ερχόμενο Σάββατο (11.10), με έπαθλο πολύτιμους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας λέιζερ, ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το 2015 στο Χάλιφαξ του Καναδά.

Η βαθμολογία
01. Ματσιέι Γκραμπόφσκι (Πολωνία) 3 βαθμοί
02. Αντώνης Μπουγιούρης (Ελλάδα) 5 β.
03. Ματ Μπλάκι (Νέα Ζηλανδία) 11 β.
04. Φεντερίκο Μπρεσάν (Ιταλία) 16 β.
05. Ντάριο Μαουρίτσι (Ιταλία) 17 β.
06. Άντζελο Ταμπερνέρο (Ισπανία) 18 β.
07. Ούρμπαν Νίχαμαρ (Σουηδία) 19 β.
08. Λεονάρντο Πιράς (Ιταλία) 25 β.
09. Άλε Βάιναντ Ρούντμπεργκεν (Ολλανδία) 26 β.
10. Ντέιβις Ρέι (Καναδάς) 23 β.
29. Χαράλαμπος Τσουκαλάς (Ελλάδα) 69 β.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/