Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Φούσκα ενός εκατομμυρίου

Published

on

Ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της ποδηλατικής ομάδας Tinkoff-Saxo Bank, Ολέγκ Τινκόφ, αναστάτωσε τον κόσμο της ποδηλασίας με μία πρόταση που στερείται ρεαλισμού.

Ο Τινκόφ πρόσφερε ένα εκατομμύριο ευρώ στους τέσσερις κορυφαίος ποδηλάτες, Αλμπέρτο Κονταδόρ, Κρις Φρουμ, Βισέντζο Νιμπαλί και Ναίρο Κιντάνα, αν μέσα στο 2015 αγωνιστούν και στους τρεις κορυφαίους ποδηλατικούς γύρους, σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Το κίνητρό του όπως είπε, είναι να αναμετρηθούν οι τέσσερις κορυφαίοι στους τρεις δυσκολότερους αγώνες.

Τα αγγλικά ταμπλόιντ άρπαξαν την είδηση και μετέφεραν ότι ο Τινκόφ προσφέρει 1 εκατομμύριο στον Φρουμ, όμως δεν ερμήνευσαν καλά τα λόγια του Ρώσου, που προσφέρει 1 εκατομμύριο συνολικά. Δηλαδή, από 250.000 ευρώ σε κάθε ποδηλάτη, ποσό που ισοδυναμεί σχεδόν με το 10% της ετήσιας αμοιβής του καθενός. Επομένως, το οικονομικό τίμημα μόνο αξιοπρόσεκτο δεν είναι για να βάλει ένας ποδηλάτης αυτού του επιπέδου τον εαυτό του σε τέτοια δοκιμασία.

Και οι τέσσερις συγκεκριμένοι ποδηλάτες είναι σε θέση να κερδίσουν τον επόμενο γύρο Γαλλίας, αλλά μία συμμετοχή νωρίτερα στον αγώνα της Ιταλίας, είναι πολύ πιθανό να τους εξαντλήσει. Ποιος ο λόγος, να ρισκάρουν κάτι τέτοιο; Αρκετοί ειδικοί πάντως, υποστηρίζουν ότι για να έρθει η στιγμή που κορυφαίοι ποδηλάτες θα αγωνίζονται και στους τρεις γύρους, θα πρέπει να συρρικνωθούν στις δύο εβδομάδες μάξιμουμ οι αγώνες σε Ιταλία και Ισπανία. Ούτε οι Ισπανοί, ούτε οι Ιταλοί, πάντως σκέφτονται κάτι τέτοιο…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/