Connect with us

OLYMPICS

Χρυσός για το… χρυσό

Published

on

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η δημοπρασία για το μοναδικό χρυσό μετάλλιο του Τζέσε Όουενς που έχει διασωθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, στο Βερολίνο. Η τελική τιμή, έφτασε το 1.070.335 ευρώ, ξεπερνώντας τα 544.000 ευρώ του ασημένιου κυπέλλου του Σπύρου Λούη από το 1896.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Λίγο πολυ ήταν αναμενόμενο πως το ποσό θα έφτανε το 1.000.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο μετάλλιο του Όουενς είναι το μοναδικό που έχει διασωθεί από τα τέσσερα που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του 1936 και η αξία του ήταν ανεκτίμητη, όπως είχε γράψει το sportsfeed.gr στις 10 Νοεμβρίου.
Συγκριτικά με το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη, το οποίο είχε αγοραστεί από το ίδρυμα Νιάρχου τον περασμένο Απρίλιο, η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια, ενώ έφτασε πέντε φορές την τιμή που πουλήθηκε το χρυσό μετάλλιο του Μαρκ Γουέλς (226.244 ευρώ), από τον ιστορικό τελικό χόκεϊ των Αγώνων του 1980, πριν από τρία χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, νικητής της δημοπροασίας για το μετάλλιο του Όουενς, είναι ο συνιδιοκτήτης των Πίτσμπουργκ Πένγκουινς Ρον Μπαρκλ. Ο ίδιος έχει στην κατοχή του και το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας του Γουίλιαμ Φόλκνερ. Ο Καλιφορνέζος δισεκατομμυριούχος σκοπεύει, τόσο το μετάλλιο του Όουενς όσο και το Νόμπελ του Φόλκνερ να τα… περιοδεύσει για εκπαιδευτικούς λόγους σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος του οίκου SCP που χειρίστηκε τη δημοπρασία Ντέιβιντ Κόλερ, ιδιαίτερα τιμημένος που δόθηκε στον οίκο του η ευκαιρία να διαχειριστεί ένα τόσο σημαντικό κειμήλιο. “Υπήρξε ενδιαφέρον και προσφορές από ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτό σημαίνει πως η κληρονομία του Όουενς συνεχίζει να εμπνέει τον κόσμο” δήλωσε ο Κόλερ.

Στη συγκεκ

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/