Connect with us

STORY

Χωρίς αντίπαλο ο Μπλάτερ

Published

on

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η επανεκλογή του Σεπ Μπλάτερ στην παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαιρου. Ο μεγάλος του αντίπαλος, Μισέλ Πλατινί ξεκαθάρισε πως δε θα διεκδικήσει την προεδρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος της UEFΑ, ενημέρωσε σήμερα τα 54 μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ότι δεν θα παραμείνει στη θέση του και δε θα είναι υποψήφιος του χρόνου στις εκλογές της FIFA. Ο Πλατινί ήταν αυτός που είχε ασκήσει την πιο έντονη κριτική στην πρόθεση του Μπλάτερ να διεκδικήσει και πέμπτη θητεία. Ο Γάλλος είχε ξακαθαρίσει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος.

«Δεν τον υποστηρίζω και δε θα ήθελα να τον δω και σε πέμπτη θητεία» δήλωσε ξεκάθαρα ο Πλατινί για τον Μπλάτερ. Ωστόσο όμως η UEFA είναι η μόνη από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των ηπείρων που δεν υποστηρίζει τον Ελβετό ο οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1998.

Μέχρι στιγμής πάντως, ο μοναδικός αντίπαλος του Μπλάτερ, είναι ο Γάλλος Ζερόμ Σαμπανί. Οποιοσδήποτε άλλος θελήσει να καταθέσει υποψηφιότητα, θα πρέπει να το κάνει μέχρι το Ιανουάριου του 2015 με τις εκλογές να διεξάγονται στη Ζυρίχη στις 29 Μαΐου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σκέφτονται ο πρόεδρος της ολλανδικής ομοσπονδίας και ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφαγκ Νίρμπαχ.

Ο Πλατινί ο οποίος δήλωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος το 2015, δεν απάντησε στην ερώτηση αν σκέφτεται να το κάνει το 2019, στις επόμενες εκλογές.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/