Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Ψαλίδι» και οι Βρετανοί

Published

on

Τα δύο ευρωπαϊκά μετάλλια δεν έφταναν στον Ρομπέρτο Παβόνι για να αποφύγει τα δυσάρεστα νέα. Η βρετανική κολυμβητική ομοσπονδία του έκοψε τη χρηματοδότηση λόγω περικοπών.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Στα 23 του χρόνια ο Ρομπέρτο Παβόνι είχε μία από τις πιο επιτυχημένες σεζόν του κατακτώντας ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου και συμμετέχοντας σε τρεις τελικούς των αγώνων Κοινοπολιτείας. Η είδηση της περικοπής της χρηματοδότησής του από τη βρετανική κολυμβητική ομοσπονδία ήταν ένα ισχυρό πλήγμα για τον ίδιο. «Το γεγονός ότι δύο ευρωπαϊκά μετάλλια και τρεις τελικοί στους αγώνες Κοινοπολιτείας δεν αρκούν για να κερδίσω κάποια υποστήριξη είναι εξαιρετικά απογοητευτικό», δήλωσε ο Βρετανός κολυμβητής της μικτής ατομικής, χωρίς να υπάρξει κάποιο σχόλιο από την άλλη πλευρά. Η μόνη τοποθέτηση για τις περικοπές γενικότερα έγινε όταν ανακοινώθηκε η λίστα από την ομοσπονδία, με τον διευθυντή της Κρις Σπάις να επισημαίνει ότι αναγκάστηκαν να πάρουν «κάποιες πολύ σκληρές αποφάσεις».
Ο Παβόνι δεν έχει κατακτήσει ακόμα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή παγκόσμιο πρωτάθλημα και ενώ το 2014 λάμβανε τη χρηματοδότηση, φέτος το όνομά του δεν είναι ανάμεσα στους 64 κολυμβητές και κολυμβήτριες, που θα στηριχτούν οικονομικά το 2015. Παρά την απογοήτευσή του βέβαια ο Παβόνι δεν τα παρατάει. «Ανεξάρτητα από αυτό η συγκέντρωσή μου παραμένει 100% στην επίτευξη του στόχου της κατάκτησης μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Τώρα χρειάζομαι έναν χορηγό για να με στηρίξει την επόμενη διετία. Η οικονομική βοήθεια είναι απαραίτητη στον αθλητισμό, καθώς προπονούμαι 30 ώρες την εβδομάδα και είναι ουσιαστικά σαν μία δουλειά πλήρους απασχόλησης», κατέληξε ο Παβόνι.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/