Connect with us

INTERVIEW

Ώρα για το χρυσό!

Published

on

Η Αντιγόνη Ρουμπέση είναι μόλις 31 ετών, ωστόσο θεωρείται η «παλιά» της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών. Εκείνο που δεν παλιώνει όμως ποτέ μέσα στην καρδιά της αρχηγού, είναι η δίψα της για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, και το επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών.

συνέντευξη Νίκος Κούδας
[email protected]
follow me @nkoudas

Αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ το 2010, αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν το 2012. Τρίτη και… φαρμακερή για το χρυσό; Έτσι θέλει να πιστεύει η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, η οποία αισθάνεται ιδιαίτερα αισιόδοξη και για το αύριο της γυναικείας υδατοσφαίρισης.

Αντιγόνη, σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα μετά και το τουρνουά προετοιμασίας «Θέτις Cup; Προέκυψε κάποιο πρόβλημα;
Ευτυχώς όχι, είμαστε πολύ καλά όλες. Μας έκανε καλό η συγκεκριμένη διοργάνωση, γιατί δεν θα έχουμε καμία άλλη ευκαιρία προετοιμασίας πριν το πανευρωπαϊκό. Τα μόνα φιλικά που θα δώσουμε θα είναι κόντρα σε κάποιες ομάδες αγοριών, που πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν από άποψη ρυθμού και αγωνιστικής ετοιμότητας. Ελπίζω την άλλη εβδομάδα να πέσουν λίγο οι ρυθμοί των προπονήσεων για να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε και να πάμε έτοιμες στην Ουγγαρία.

Με σωστή δουλειά και με αρκετή θέληση από τις ίδιες τις κοπέλες θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, με απώτερο στόχο φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Σας βοήθησε το τουρνουά στην εξαγωγή χρήσιμων αγωνιστικών συμπερασμάτων όσον αφορά τις αντιπάλους σας;
Ναι μας βοήθησε σημαντικά, γιατί παίξαμε με δύο αντιπάλους που θα τις αντιμετωπίσουμε και στον όμιλό μας, οπότε μας έκανε πολύ καλό η όλη διαδικασία.

Παίξατε με την Ουγγαρία και την Ολλανδία. Πώς τις είδες ενόψει Βουδαπέστης;
Χάσαμε από την Ολλανδία και την Ουγγαρία την κερδίσαμε στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά. Είναι και οι δύο πάρα πολύ καλές και δυνατές ομάδες. Από εκεί και πέρα, στο πανευρωπαϊκό μόνο οι οκτώ πρώτες ομάδες είναι σε καλό επίπεδο, οπότε όλα θα κριθούν σε κάθε έναν αγώνα ξεχωριστά.

Για την τρίτη αντίπαλό σας, τη Βρετανία, τι άποψη έχεις;
Σίγουρα είναι πιο προσιτή από τις άλλες δύο ομάδες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιήσει μία τρομερή άνοδο. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος έχουν κερδίσει την Ισπανία, συνεπώς θέλει προσοχή ο κάθε αγώνας που θα δώσουμε.

Πώς είναι το κλίμα στην αποστολή; Κάνεις κάτι ως αρχηγός για να δώσεις το παράδειγμα και να συσπειρώσεις τα υπόλοιπα κορίτσια;
Το κλίμα είναι όπως πάντα πολύ καλό στην Εθνική ομάδα. Όλες οι κοπέλες βοηθούμε και δίνουμε κουράγιο η μία στην άλλη, και προσπαθούμε όλοι μαζί για το καλύτερο, μαζί με τους προπονητές και τους θεραπευτές μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Η Εθνική μας ομάδα είναι από τις πιο νεανικές των τελευταίων ετών. Πώς βλέπεις τη διάδοχη κατάσταση ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Καζάν το 2015;
Σαφώς είμαι πολύ αισιόδοξη και πιστεύω ότι η ομάδα έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Αυτό το είδαμε άλλωστε και από τις επιτυχίες των ίδιων κοριτσιών στις μικρότερες ηλικιακά Εθνικές ομάδες, όπως των Νεανίδων. Θεωρώ ότι με σωστή δουλειά και με αρκετή θέληση από τις ίδιες τις κοπέλες θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, με απώτερο στόχο φυσικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Τι λες, θα το πάρουμε το χρυσό αυτή τη φορά; Τρίτη και φαρμακερή;
(Γέλια) Μακάρι! Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο, αλλά ακόμα έχουμε πολύ μέλλον. Εμείς θα βλέπουμε έναν προς έναν τους αγώνες ξεχωριστά, και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είναι θετικό ότι ξεκινάμε με τις Βρετανίδες, αφού με μία νίκη και καλή εμφάνιση στην αρχή, πιστεύω θα αποκτήσουμε την απαραίτητη ψυχολογία για τη συνέχεια. Σίγουρα ο χιαστί αγώνας μετά δεν θα είναι εύκολος, με πιθανές αντιπάλους όπως η Ρωσία και η Ισπανία. Ωστόσο δε θέλουμε να λειτουργούμε με τη λογική της επιλογής αντιπάλου, γιατί συνήθως αυτό δεν βγαίνει σε καλό. Θα πάρουμε τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως έρθουν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/