Connect with us

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Published

on

Στίβος

  • Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, ο ελληνικός στίβος απέκτησε φωνή, παρουσία και δυναμική σε παγκόσμιο επίπεδο όπως δεν είχε ποτέ άλλοτε στην ιστορία του. Ακόμα και σε περιόδους όπου ήταν εν ενεργεία τεράστιοι αθλητές και αθλήτριες.
  • Η Αλεξία Παππά ήταν η πρέσβειρα της IAAF στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Πιόνγκτσανγκ. Καλεσμένη του προέδρου της ΔΟΕ, όπου πήγαινε συστηνόταν ως μέλος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας. Θα τη δούμε ξανά πολύ σύντομα στην ταινία μικρούς μήκους που ετοίμασε για τη ΔΟΕ όσο καιρό ήταν στη Νότια Κορέα.
  • Ο Κώστας Μπανιώτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της IAAF στο Βελιγράδι μετά τον τελευταίο του αγώνα στον κλειστό στίβο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για θέματα που αφορούν στο στίβο και φυσικά στο αγώνισμα του, το ύψος.
  • Ο Κώστας Φιλιππίδης ήταν ένας από τους καλεσμένους του προέδρου της IAAF στην κλειστή συνάντηση που είχε με τους αθλητές στο Κλερμόν Φεράν προκειμένου να ακούσει τις προτάσεις τους για το μέλλον του στίβου.
  • Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει επιλεγεί να είναι από τα κεντρικά πρόσωπα στην επίσημη συνέντευξη Τύπου του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ, ενώ αναμένεται να αποκτήσει σύντομα ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό της νέας εποχής στο στίβο.
  • Και οι τέσσερις αθλητές είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμοι, με πολύ πλούσιο βιογραφικό δίχως να τους έχει χαριστεί τίποτα από κανέναν. Προέρχονται όμως από την Ελλάδα που δυστυχώς δεν έχει διεθνείς σχέσεις στο στίβο και σαν αθλητικό μέγεθος δεν έχει καμία σχέση με τις υπερδυνάμεις (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Νότια Αφρική κτλ).
  • Για την πολύ έντονη παρουσία των Ελλήνων και το μπραντάρισμα τους στην IAAF, έχει βάλει το χέρι του ένα άλλος Έλληνας. Πρόκειται για το στενό συνεργάτη του Σεμπάστιαν Κόου που έχει βάλει τους Έλληνες (που το αξίζουν) πάνω από Αμερικανούς, Βρετανούς κτλ.
  • Κερδισμένοι δεν είναι μόνοι οι συγκεκριμένοι αθλητές. Είναι και ο ελληνικός στίβος που άρχισε να… κολυμπάει σε βαθιά νερά που μέχρι πριν από μερικά χρόνια είχε… απαγορευτικό.
  • Πολλά συγχαρητήρια στον ΣΕΓΑΣ για τη ζωντανή μετάδοση του πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου που έγινε σήμερα στα Τρίκαλα. Τέτοιες ενέργειες σαφώς και πρέπει να επικροτούνται. Την επόμενη φορά καλό θα είναι να έχει και τα πλήρη αποτελέσματα live.
  • Συγχαρητήρια και στον Μπάμπη Ζαννιά που πάρα τις αντίξοες συνθήκες έκανε εξαιρετική δουλειά. Ο ΣΕΓΑΣ πρέπει να καταλάβει ότι σε λίγο καιρό η τηλεόραση θα… πεθάνει και το διαδίκτυο θα την αντικαταστήσει. Ας είναι έτοιμος λοιπόν και δεν έχει ανάγκη κανέναν.

 

[email protected]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/