Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Σκληρή ανακοίνωση Φοίνικα Σύρου κατά Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Published

on

Με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση του η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου εξαπέλυσε επίθεση κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με αφορμή την πρωτοβουλία της να ζητήσει (χωρίς να ρωτήσει την ομάδα) τη φιλοξενία του φάιναλ φορ του Κυπέλλου.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Κι η πρωτοβουλία αυτή ήταν η αφορμή καθώς στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά για «παντογνώστες» που κριτικάρουν τη διοίκηση και την ομάδα, για ανθρώπους που κατηγορούν τους παράγοντες ότι πετούν τα λεφτά και δεν εξοφλούν τις παλιές υποχρεώσεις, τις οποίες όμως έχουν δημιουργήσει ή δεν έχουν βοηθήσει όσο είχαν υποσχεθεί να εξοφληθούν.

«Χαιρόμαστε, αν τελικά έρθει η διοργάνωση του Final-4 κυπέλλου για μία ακόμα φορά στην Σύρο.

Δεν χαιρόμαστε όμως με τον τρόπο που κάποιοι προσπαθούν και εκμεταλλεύονται την ομάδα και τις επιτυχίες της ,αδιαφορώντας για το καλό της ομάδας και το πως αντιμετωπίζεται η καθημερινότητα.», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση με τη διοίκηση του Φοίνικα να αποκαλύπτει ότι έχει ζητήσει επισήμως συνάντηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κι αν το αίτημα της δε γίνει αποδεκτό τότε: «…θα αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν υπάρχει το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην πράξη και θα αναγκαστούμε να μην παρέχουμε εμείς και τα στελέχη της ομάδας οποιαδήποτε οργανωτική στήριξη και συμμετοχή σε τυχόν ανάληψη της διοργάνωσης του F4 του κυπέλου της ΕΟΠΕ.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φοίνικα:

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τελικά ή ΟΧΙ;

Ως ΤΑΑ του ΑΟ Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ αισθανόμαστε την ευθύνη απέναντι στους χορηγούς μας, τους φιλάθλους μας και τους φίλους του αθλήματος του βόλεϊ, να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Το καλοκαίρι του 2019, μετά από συλλογικές και επίμονες προσπάθειες του ΔΣ του συλλόγου και των τριών κυριότερων τοπικών φορέων υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την σύσταση νέου τριμελούς ΤΑΑ και την στήριξη από όλους ώστε να παρουσιαστούμε και την νέα χρονιά στην Α1 κατηγορία, παρά τα πρόσκαιρα οικονομικά εμπόδια που υπήρχαν. Και οι τρεις φορείς δήλωσαν στήριξη, είτε οικονομική, είτε οργανωτική. Προσεγγίστηκαν παλαιοί και νέοι χορηγοί, οι οποίοι δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια, και μέσα από αυτή την εκδηλωμένη ομοψυχία και συλλογικότητα προέκυψε η πολύ σημαντική για την ομάδα μας χορηγία και υποστήριξη από την εταιρία ΟΝΕΧ NEORION SHIPYARDS που όλοι γνωρίζουμε πόσο βοηθάει σε όλους τους τομείς την ομάδα μας και όχι μόνο.

Ο νέος μας μεγάλος χορηγός βλέποντας τη σοβαρότητα της προσπάθειας, την ιστορία των τελευταίων 10 χρόνων στην Α1 κατηγορία , αλλά και την αγάπη των κατοίκων του νησιού για την ομάδα και το βόλεΪ, το μόνο που ζήτησε ως προϋπόθεση για να βοηθήσει και να σταθεί στο πλάι μας, ήταν να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Φορείς, κάτοικοι, επιχειρηματίες και χορηγοί, να είμαστε όλοι μαζί, μία ομάδα, μια γροθιά, ώστε το μικρό αυτό θαύμα που συντελείται στο νησί μας τα τελευταία 10 χρόνια να γίνει πολύ μεγαλύτερο και ο σύλλογος (που ανήκει σε όλο το νησί και τους κατοίκους του) να εδραιώσει τη θέση του ανάμεσα στους μεγάλους συλλόγους του ελληνικού και ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Η αθλητική χρονιά (έστω και αργά) ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας. Τέλος Ιουλίου συστήθηκε το ΤΑΑ με συγκεκριμένο πλάνο τριετίας. Βελτίωση οργανωτικού σχήματος, συμμάζεμα των όποιων οικονομικών εκκρεμοτήτων το συντομότερο δυνατόν, αποφυγή δημιουργίας νέων οικονομικών εκκρεμοτήτων, εξωστρέφεια, ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης της ομάδας και τέλος σύνθεση αξιόμαχης ομάδας ώστε να απολαμβάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια καλή πορεία.

Η ομάδα στήθηκε εξ αρχής Αύγουστο μήνα (καθυστερημένα για κάθε ομάδα που στοχεύει υψηλές θέσεις στη βαθμολογία) και ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά με καλά αποτελέσματα (λόγω της πολύ καλής δουλειάς προπονητή και αθλητών).

Αρχές Δεκέμβρη στην έκτακτη ΓΣ του ΔΣ του συλλόγου αποφασίσαμε ομόφωνα την προσθήκη ΟΝΕΧ στο όνομα της επαγγελματικής ομάδας σαν ελάχιστη αναγνώριση της πολύτιμης βοήθειας και στήριξης του μεγάλου μας χορηγού. Ως επισφράγισμα της καλής συνεργασίας ήρθε αμέσως την επόμενη μέρα η απόκτηση, μέσω του χορηγού, του διεθνούς αργεντινού αθλητή Πεπε Γκονζάλεζ, ώστε να ενισχυθεί η σταθερότητα της απόδοσης της ομάδας για ακόμα καλύτερη πορεία.

Απόδειξη αυτής της ενίσχυσης ήταν οι τρεις συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια, μία ήττα στις λεπτομέρειες αλλά και η πρόκριση στο Final-4 του κυπέλλου. Και όλα αυτά μέσα σε 19 μόλις ημέρες.

Λογικό θα ήταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μοιραστούμε αυτή την χαρά της πρόκρισης στο Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας και της ήδη υψηλής θέσης της ομάδας στην 4αδα του πρωταθλήματος.

Αναρωτιόμαστε όμως: είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;

Τα μέχρι σήμερα γεγονότα όχι μόνο δεν το αποδεικνύουν, αλλά μας εκπλήσσουν και δυσάρεστα.

Καθόλη τη διάρκεια της θητείας μας από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, αρκετές φορές ελάχιστοι ευτυχώς «ειδικοί παντογνώστες» αμφισβητούν τις όποιες αποφάσεις του ΤΑΑ που στηρίζονται στο πλάνο που έχει εκπονηθεί και τηρείται με ευλάβεια.

Η μηδενιστική συμπεριφορά προς το Συμβούλιο του ΤΑΑ, ειδικά αυτών που έχουν κεφαλαιοποιήσει την προσωπική τους προβολή, σπεκουλάροντας την ομαδική δουλειά και πολλές φορές αυτοθυσία των εκάστοτε μελών διοίκησης της ομάδας, μας προκαλεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση.

Στην έκτακτη ΓΣ του Δεκεμβρίου και μετά την ομόφωνη απόφαση για το όνομα (ΑΟ Φοίνικας ΟΝΕΧ) μας κατηγόρησαν ανοικτά ότι ως ΤΑΑ δεν γνωρίζουμε τι κάνουμε, ότι κάνουμε ακριβή ομάδα, ότι πρέπει να εξοφλήσουμε πρώτα τις παλιές οφειλές, παραγνωρίζοντας το πόσο μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν για τυχόν απομείνασες οικονομικές υποχρεώσεις, ως αποτέλεσμα της πολυετούς μη τήρησης των υποσχέσεων τους για οικονομική στήριξη.

Είναι εκείνοι, οι οποίοι την ημέρα ανακοίνωσης της απόκτησης του διεθνούς αθλητή Πέπε Γκονζάλεζ αντί να χαίρονται για την χορηγία της ΟΝΕΧ προς την ομάδα, μας κατηγόρησαν διαδίδοντας ότι «πετάμε» τα λεφτά της ομάδας αντί να εξοφλούμε υποχρεώσεις που όμως έχουν προέλθει και από την ασυνέπεια τον λόγων και πράξεων τους, με μοναδικό στόχο να παραπλανήσουν να εξοργίσουν και να στρέψουν εναντίον μας τους φίλους της ομάδας που την έχουν στηρίξει, με όσες δυνάμεις είχε ο καθένας, κατά το παρελθόν.

Και εξηγούμαστε για να μην υπάρξουν παρερμηνείες,

Απαντήσαμε εγγράφως σε ερώτημα της περιφερειακής αρχής (αφού είχε γίνει το αίτημα προς την ΕΟΠΕ ερήμην της ομάδας και το πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι από τα Μ.Μ.Ε) και αναφέραμε ότι επιθυμούμε συνάντηση για την από κοινού απόφαση της αίτησης ανάληψης του Final-4, σε συνδυασμό με τις συνθήκες λειτουργίας της ομάδας, διότι πιστεύουμε ότι οι συλλογικές ενέργειες φέρνουν τα καλυτέρα αποτελέσματα.

Χαιρόμαστε, αν τελικά έρθει η διοργάνωση του Final-4 κυπέλλου για μία ακόμα φορά στην Σύρο.

Δεν χαιρόμαστε όμως με τον τρόπο που κάποιοι προσπαθούν και εκμεταλλεύονται την ομάδα και τις επιτυχίες της ,αδιαφορώντας για το καλό της ομάδας και το πως αντιμετωπίζεται η καθημερινότητα.

Ως διοίκηση προτάσσουμε το καλό της ομάδας πάνω από όλα, προσφέρουμε αφιλοκερδώς ενέργεια, χρόνο και κόπο και απαιτούμε από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό.

Ζητούμε όπως έχουμε αναφέρει στο από 6-2-2020 έγγραφο μας

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να συγκαλέσει άμεση συνάντηση με την Διοίκηση του ΤΑΑ και τους άλλους 2 φορείς που στηρίζουν την ομάδα (Δήμος, Επιμελητήριο Κυκλάδων) ώστε όλοι μαζί να επιβεβαιώσουμε στην πράξη την συνεργασία μας αποδεικνύοντας ότι λειτουργούμε συνολικά για το καλό της ομάδας και να προχωρήσουμε μπροστά

Εάν αγνοηθούμε για πολλοστή φορά, δυστυχώς θα αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν υπάρχει το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην πράξη και θα αναγκαστούμε να μην παρέχουμε εμείς και τα στελέχη της ομάδας οποιαδήποτε οργανωτική στήριξη και συμμετοχή σε τυχόν ανάληψη της διοργάνωσης του F4 του κυπέλου της ΕΟΠΕ.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της επαγγελματικής ομάδας ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ»

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!