Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Αλλαγές στο ranking από την WA

Published

on

Στο κονγκρέσο της World Athletics ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στο σύστημα απονομής των βαθμών στο ranking, οι οποίες θα ισχύουν από την αρχή του νέου έτους.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Μια σειρά από αλλαγές στο ranking ήταν μεταξύ των αποφάσεων που ενέκρινε η World Athletics στο κονγκρέσο, που διεξήχθη στο Τόκιο. Η παγκόσμια ομοσπονδία δημιούργησε το ranking για να επιτρέπει στους αθλητές και τις αθλήτριες να βαθμολογούνται με βάση έναν συνδυασμό της επίδοσής τους και της θέσης τους, ανάλογα με το επίπεδο του αγώνα στον οποίο πραγματοποιούν την εμφάνισή τους. Η κατάταξη στο ranking βασίζεται στον μέσο όρο της βαθμολογίας του αθλητή σε έναν ορισμένο αριθμό αγώνων και σε μια καθορισμένη χρονική περίοδο.
Η διαδικασία συνεχίζει να εξελίσσεται, αλλά μετά από ανατροφοδότηση που δέχθηκε, οι τελευταίες ενημερώσεις που εγκρίθηκαν από το κονγκρέσο είναι το επόμενο βήμα για να καταστεί το σύστημα πιο ισορροπημένο μεταξύ των διαφόρων επιπέδων αγώνων. Η ομάδα εργασίας του συστήματος έχει βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και έθεσε προτεραιότητες προς το συμφέρον του αθλήματος. Μεταξύ αυτών είναι κάποιες αλλαγές των βαθμολογιών του ranking για τις έξι πρώτες θέσεις στα αγωνίσματα των 5000μ και των 3000μ στιπλ στις κατηγορίες DF, GW και GL, και την επέκταση της απονομής βαθμών στους 12 πρώτους αθλητές στις κατηγορίες A, B και C.
Όλες οι τροποποιήσεις στους υπολογισμούς του ranking θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2026.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr