Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

WA: Μετατροπές σε 2 αγωνίσματα του κλειστού και μία σκυταλοδρομία

Published

on

Στο κονγκρέσο της World Athletics στο Τόκιο εκτός από τις ανακοινώσεις που αφορούσαν τα τεστ SRY για το φύλο των γυναικών και το ranking, έγιναν γνωστές και μερικές αλλαγές σε τρία αγωνίσματα του στίβου.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Στο κονγκρέσο της World Athletics στο Τόκιο έγιναν ανακοινώσεις που αφορούν και την διεξαγωγή ορισμένων αγωνισμάτων. Εγκρίθηκε η εισαγωγή μιας σταθερής σειράς με άνδρα – γυναίκα – άνδρα – γυναίκα στη μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ100μ στις διοργανώσεις της World Athletics και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών του 2026 στην Μποτσουάνα. Αυτή η σειρά δρομέων θα χρησιμοποιείται σε όλες τις διοργανώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.
Μία σημαντική αλλαγή θα πραγματοποιηθεί και στα 400μ του κλειστού, που πιθανώς θα την δούμε να εφαρμόζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2026 στο Τόρουν. Αυτό που θα αλλάξει είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε προκριματική σειρά και από έξι θα μειωθούν σε τέσσερις. Αυτό θα γίνει για να αδειάσουν οι διάδρομοι Νο1 και Νο2 και να αποφευχθεί το εγγενές μειονέκτημα και θα διεξάγεται πιο δίκαια το αγώνισμα.
Στο 800άρι του κλειστού στίβου θα αλλάξει το σημείο όπου οι αθλητές αφήνουν την διαδρομή τους και συγκλίνουν στον εσωτερικό διάδρομο. Πλέον θα χρησιμοποιείται το ίδιο σημείο με τα 400μ, περίπου 165 μέτρα μετά την εκκίνηση, στην είσοδο της τελικής ευθείας. Με αυτόν τον τρόπο οι δρομείς θα μειωθεί ο κίνδυνος των σπρωξιμάτων.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr