Connect with us

StivosNews

Αλλαγή σκυτάλης

Published

on

Έμαθα ότι ο Κώστας Παναγόπουλος, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ πήρε χθες τηλέφωνο την Τασούλα Κελεσίδου. Και χάρηκα! Διότι βλέπω τις τελευταίες ημέρες, ότι ο ίδιος αλλά κυρίως ο Βασίλης Σεβαστής, άλλαξαν τη συμπεριφορά τους. Δύο ιστορικά στελέχη του ΣΕΓΑΣ αποχωρούν και νέοι άνθρωποι ετοιμάζονται να αναλάβουν τις τύχες του χώρου.

του Θοδωρή Σαλαντή

Φυσικά και θα σχολιάσω σε άλλο άρθρο την απολογιστική συνέντευξη που έδωσαν Βασίλης Σεβαστής και Κώστας Παναγόπουλος για τα πεπραγμένα στον ΣΕΓΑΣ. Είναι οι ισχυροί άνδρες στον ελληνικό στίβο για 23 χρόνια. Όποιος ξέρει από διοίκηση κατανοεί ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δικαιολογημένα, θα κάνουν και λάθη και σωστά, θα έχουν αστοχίες, λάθος προβλέψεις και ενδεχομένως εκτιμήσεις. Αν αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο  του ανθρώπινου και δεν υποκρύπτουν δόλο ή οτιδήποτε άλλο, έχει καλώς!

Η άσκηση πολιτικής, διότι ουσιαστικά αυτό κάνει μία διοίκηση, είναι δικαίωμά της σε ότι αφορά στη σκοπιμότητα για το στόχο και το αποτέλεσμα. Ο έλεγχος στοχεύει στη νομιμότητα και στην παύση αδικιών.
Το ζήτημα με τη διοίκηση του Βασίλη Σεβαστή, το έχω ξανατονίσει, είναι ότι παρασύρθηκε από την ισχύ που του έδινε η μοναχικότητα στην εξουσία.

Όντας πανίσχυρος, δεν μπόρεσε να καθυποτάξει την αλαζονεία που αυτή η ισχύ του προκάλεσε. Έβλεπε παντού αντιπάλους, χρησιμοποίησε σε πλείστες περιπτώσεις τους ανθρώπους του ως προϊόντα μιας χρήσης, και ενέταξε στη στρατηγική του το δόγμα όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός.

Ο Βασίλης Σεβαστής και ο Κώστας Παναγόπουλος αποχωρούν από ένα χώρο μετά από 23 χρόνια. Εγώ δεν είμαι κριτής των πάντων, διατηρώ το δικαίωμα  να εκφέρω γνώμη,  που πιστεύω  την στοιχειοθετώ με τη γνώση  και την εμπειρία μου. Απλά  θεωρώ ότι όλα θα μπορούσαν να έχουν γίνει πιο όμορφα. Είναι φυσική εξέλιξη η διαδοχή, η αποχώρηση, η ανανέωση. Και είναι λογικό οι νέοι άνθρωποι που θα αναλάβουν τις τύχες του ΣΕΓΑΣ, στην προκειμένη περίπτωση η Τασούλα Κελεσίδου, να μην διακατέχονται από αρρώστιες του παρελθόντος, αλλά να θέλουν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα και να κινηθούν με την δική τους πολιτική, σε ένα χώρο που τον έχουν υπηρετήσει τον αγαπούν και τον σέβονται. Όλα αυτά τα ξέρουν και οι άνθρωποι που διοικούν τα σωματεία. Η επιδοκιμασία και η εμπιστοσύνη στην κίνηση της νέας προέδρου του ΣΕΓΑΣ είναι ακριβώς το σήμα για την είσοδο σε μία νέα εποχή. Ταυτόχρονα η ίδια η Κελεσίδου είναι εγγυήτρια της ασφαλούς μετάβασης.

Για να είμαι δίκαιος ο Βασίλης Σεβαστής και ο Κώστας Παναγόπουλος σε ότι αφορά την νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Τασούλα Κελεσίδου, απέφυγαν την οποιαδήποτε πρόκληση. Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα που αρχίζουν και  συνειδητοποιούν ότι η ηγεσία του ΣΕΓΑΣ θα περάσει στην Ολυμπιονίκη, δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό πού η ίδια αλλά και η θεσμική της θέση επιβάλλει. 

Σήμερα λοιπόν που, κατά τη δική μου εκτίμηση, τα πάντα έχουν κριθεί σε ότι αφορά τις επερχόμενες εκλογές, είμαι εκείνος που θα ήθελε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης. Δεν εξυπηρετούν κανέναν, ο χώρος του στίβου είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Οι μικροεξυπηρέτησεις τα μικροσυμφέροντα, οι προσωπικές πολιτικές δεν πρέπει επ ουδενί να βλάπτουν το μεγάλο. Και εδώ το μεγάλο είναι ο στίβος, η ανάπτυξή του. Εγώ θέλω οι αθλητές να μην έχουν προβλήματα, να βρίσκουν τις ιδανικές συνθήκες, οι προπονητές τους να μην είναι  επαίτες γι αυτό που έπρεπε να φαντάζει ως δεδομένο. 

Επιστρέφω πάλι σε αυτό που ξεκίνησα. Πήρε χθες τηλέφωνο ο Παναγόπουλος την Τασούλα Κελεσίδου και της ζήτησε βοήθεια για το στίβο στη Θεσσαλονίκη και το Καυτανζόγλειο. Αναγνωρίζει ότι είναι ένα πρόβλημα που η Κελεσίδου θα κληθεί να επιληφθεί και να επιλύσει σε ένα μήνα. Την πήρε για ενημέρωση και προετοιμασία. Έμαθα ότι της ανακοίνωσε ότι είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφαση αποχώρησης από τα δρώμενα του ΣΕΓΑΣ και της αθλητικής Ελλάδας. Ταυτόχρονα ο Βασίλης Σεβαστής με την ευγένεια που οι περιστάσεις και ο χρόνος απαιτούν, δήλωνε ότι η επόμενη πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ θα είναι γυναίκα αναφέροντάς Σακοράφα ή Κελεσίδου, αλλά απέφυγε να προτάξει την δική του υποψήφια ως φαβορί. Τις τελευταίες ημέρες παίρνει οριστικά μηνύματα για νίκη της Κελεσίδου και της παράταξής της, στις αρχαιρεσίες. Έχει χάσει σωματεία και ενώσεις προπύργια, ξέρει πια ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το έχει κάνει και ο ίδιος , είχε ζήσει τα ίδια βήματα στο παρελθόν. Τότε ήταν άλλες εποχές και ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρήξη σε ένα οικοδόμημα. Μην προσπαθήσει τώρα να ξαναδιχάσει το χώρο του στίβου. Δεν έχει ανάγκη επιβεβαίωσης ή αναγνώρισης. Η ιστορία πολύ σύντομα θα κάνει το δικό της απολογισμό. 

Ελπίζω λοιπόν σε αυτή την τελευταία φάση της διαδικασίας, τον ένα μήνα και κάτι που έχει μείνει μέχρι τις εκλογές, ο Βασίλης Σεβαστής να βάλει στην πίσω πλευρά του μυαλού του κάθε προσπάθεια όξυνσης και αντιπαράθεσης. Παράλληλα να βοηθήσει τους νέους να πάρουν τη σκυτάλη από εκεί που ο ίδιος την αφήνει. Και όπως καλά ξέρει, στη σκυταλοδρομία η αλλαγή παίζει το σπουδαιότερο ρόλο και για τον πρώην και για τον επόμενο. Ολοι ελπίζουμε, φαντάζομαι και ο ίδιος,  ο νέος δρομέας να αποδειχθεί πολύ καλύτερος και να καλύψει τα οποία κενά του προηγούμενου. Αυτός Βασίλη Σεβαστή θα είναι ο σπουδαιότερος απολογισμός. Πάμε λοιπόν για μία καλή αλλαγή , δώσε τη σκυτάλη όπως πρέπει, έφτασε η ώρα…

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες