Connect with us

StivosNews

Στρίβειν δια του αρραβώνος

Published

on

Σήκωσε το τηλέφωνο με νεύρο. Σχημάτισε τον αριθμό και αυτό δεν πρόλαβε να χτυπήσει ούτε μία φορά. «Έλα Βασίλη τι έχουμε;» ήταν η απάντηση ερώτηση του συνομιλητή του. «Έχω μία ιδέα πρόεδρε Θα κατέβεις εσύ ως υποψήφιος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή».

του Θοδωρή Σαλαντή

Φαντάζομαι το διάλογο Σεβαστή – Παναγοπούλου ως να ήμουν αυτήκοος μάρτυς. Έχοντας μελετήσει τη συμπεριφορά του, 23 τόσα χρόνια που διοικεί τον ΣΕΓΑΣ, ξέρω τις κινήσεις του απέξω και ανακατωτά. Καταρχάς ο Παναγόπουλος από Κώστας έγινε …πρόεδρος! Ελάχιστες οι φορές που ο Σεβαστής τον αποκαλούσε με τον τίτλο που έφερε. Πάντα ήταν ο Κώστας! Άκου πρόεδρος; Είπαμε όλα έχουν ένα μέτρο! Βέβαια ο Παναγόπουλος, εξυπνος άνθρωπος, είχε παρατηρήσει οτι ολη την προηγούμενη περίοδο μονο στα δύσκολα ο γενικός τον ανέφερε πρόεδρο. Ξέρετε, οταν οι ευθύνες βαραίνουν, τότε, θέλεις να δείξεις στους απέναντι οτι δεν είσαι μόνος στις αποφάσεις.

«Ναι Προεδρε μου, θα κατέβεις εσύ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ολομέλεια. Το σκέφτηκα καλά, δεν χρειάζεται να είμαι εγώ σου αξίζει η θέση…» είπε και έκλεισε το τηλέφωνο για να μην προλάβει ο συνομιλητής του να σκεφτεί και εισπράξει  άρνηση. «Ουφ πάει και αυτό…» μονολόγησε ανακουφισμένος. Η επιχείρηση στρίβειν δια του αρραβώνος ολοκληρώθηκε.
Ο …πρόεδρος δυνάμωσε τον ήχο και η μελωδία της ισπανικής υποχώρησης πλημμύρισε το δωμάτιο. Αχ αυτός ο άνθρωπος! Τον έκανε γενικό τον έκανε πρόεδρο τώρα τον στέλνει και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. «Μα τόσο καιρό μας έλεγε ότι θα κατέβει ο ίδιος, τόσο μεγαλόκαρδος, είναι σωστό να του πάρω τη θέση» αναρωτήθηκε..

Λίγο μακρύτερα η Σοφία, που φιλοδοξεί να γίνει πρόεδρος στη θέση του προέδρου, προσπαθούσε για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα να λύσει το μαθηματικό πρόβλημα. «Αν έχεις 13 υποψηφίους για ένα Συμβούλιο που αποτελείται από 21 μέλη πώς γίνεται να κερδίσεις και τις 21 έδρες;» μονολογούσε. «Δεν μπορώ να τον καταλάβω αυτόν τον Βασίλη. Μου λέει θα νικήσουμε 21-0, μου έδειξε μάλιστα ότι το έγραψε και μία εφημερίδα, αλλά μου έχει πει οτι θα κατεβάσουμε 13 υποψήφιους. Και αυτούς να μην τους ανακοινώσουμε. Οι εκλογές φτάνουν γιατί δεν βγάζουμε  21 ονόματα. Μα γιατί δεν μου λέει τουλάχιστον τα 13;»

Τις απαντήσεις Θα προσπαθήσω να τις δώσω εγώ. Τα μαθηματικά φυσικά και δεν βοηθάνε στην επίλυση του προβλήματος αλλά στον αθλητισμό είναι όλα θέμα …ψυχολογίας. Μόνο που σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει πια ούτε η απαιτούμενη  στην πλευρά του Βασίλη Σεβαστή. Για αυτό και ο ίδιος φροντίζει να την κάνει με …απλά πηδηματάκια!  Φυσικά και δεν θα κατέβει ως υποψήφιος στην ΕΟΕ παρότι μπορεί γιατί ξέρει ότι θα χάσει με πολύ μεγάλη διαφορά . Οπότε ας χρεωθεί άλλος την ηττα!  Τα σωματεία που μετρά κάθε μέρα στη δύναμή του, στο σκληρό πυρήνα του, δεν υπερβαίνουν ούτε τα 60…

Επίσης 21 υποψήφιοι δεν μπορεί να υπάρξουν. Για τις επικείμενες εκλογές του ΣΕΓΑΣ Ο Βασίλης Σεβαστής προσπαθεί με αγωνία ολη αυτή την περίοδο να διατηρήσει τουλαχιστον  13 υποψηφίους και να τους κατεβάσει στις αρχαιρεσίες. Για 21 ούτε λόγος. Ήδη εισπράττει αρνήσεις συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο, ενώ ακόμη και οι σιγουροι διακατέχονται από ανασφάλειες για το αν τα … σωματεία τους (!!!) θα είναι τελικά μαζί τους στην εκλογική διαδικασία.

Βλέπουν καθημερινά δικους τους  συλλόγους να περνούν απέναντι και να στηρίζουν την Τασούλα Κελεσίδου. Τι πιο φυσικό αν διαθέτει, όπως του αρέσει να λέει στους συνομιλητές του, 100 σωματεία να τα ανακοινώσει αύριο το πρωί για να τονώσει την ψυχολογία των ανθρώπων του. Ας ανακοίνωσει 80, έστω 70! Αμ δε…Το ίδιο και τους υποψηφίους, ντρέπεται να πει 21 ονόματα; Τις παλιές καλές του ημέρες τις ανακοινώσεις αυτές τις έκανε χωρίς καν να ρωτήσει. Τώρα;

Η επικείμενη βαριά ήττα φυσικά και δεν πανικοβάλλει μόνο τα απλά στελέχη που έχουν μείνει δίπλα στο Σεβαστή προκειμένου να στηρίξουν Έργα και ημέρες της 25ετούς, σχεδόν, Διοίκησης του. Και θα χρειαστεί να απολογηθούν πολύ πιο σύντομα από ότι νομίζουν. Οι ρωγμές, είναι μεγάλες και στο ηγετικό τρίο, αν μπορεί φυσικά να χαρακτηρίσει έτσι κανεις και να εντάξει σε αυτό, τους Παναγόπουλο, Σακοράφα που πλαισιώνουν τον Βασίλη Σεβαστή στο σχεδιασμό των εκλογών. Με τη Σακοράφα να βαδίζει προς μία βεβαία ήττα για τη θέση της προέδρου αφού η Τασούλα Κελεσίδου ψηφίζεται ως προσωπικότητα από το σύνολο των σωματείων της δύναμης του ΣΕΓΑΣ. Ενώ καθημερινά οι Σεβαστής – Παναγόπουλος πρέπει να απολογούνται στους ανθρώπους του αθλητισμού σε όλη την επικράτεια οχι για αυτά που δεν έκαναν ή έκαναν, αλλά για ποιο λόγο δυναμιτίζουν το χώρο του στίβου και βάζουν απέναντί τους ακόμη και τους αθλητές. «Δεν τους φτάνει 25 χρόνια διοίκηση και 250 εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκαν τι άλλο θέλουν» είναι το ερώτημα που πλέον τους απευθύνουν όλα τα σωματεία του στίβου και απάντηση δεν δίνουν. Θα την πάρουν όμως στις εκλογές!

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες