Connect with us

TOP

Αντίο Ρίο…

Published

on

Οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Οι Βραζιλιάνοι μας αποχαιρέτησαν με τον ίδιο τρόπο που μας καλωσόρισαν. Λιτά αλλά θερμά. Όπως στην τελετη έναρξης έτσι και σε αυτήν την λήξης, οι διοργανωτές προέβαλαν αυτό που έχουν σε αφθονία. Το κέφι. Την παράστση ωστοσο έκλεψε ο Ιάπωνας πρωθυπουργος ο οποίος εμφανίστηκε στην αλλάγή της… σκυταλης ως Σούπερ Μάριο.

Ρίο Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Το πάρτι ξεκίνησε με την αντίστροφή μέτρηση από τον εφευρέτη Σάντος Ντουμόντ τον πρώτο άνθρωπο που φπορεσε ρολόι χειρός. Στη συνέχεια οι διοργανωτές μας έβαλαν στη θέση ενος πουλιού το οποιο πέταξε πάνω από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη του Ρίο για να κλείσει το πρώτο κομμάτι με το τραγοδι «Carinhoso» το οποίο γράφτηκε το 1917 θεωρείται μια από τις καλύτερες συνθέσεις όλων των εποχών στη Βραζιλία και έχει διασκευαστεί περσσότερες από 200 φορές.
Η συνέχεια ανήκε στους αθλητές. Η Κατερίνα Στεφανιδη μπήκε πρώτη στο Μαρακανά και την ακολούθησαν οι υπόλοιποι 206 σημαιοφόροι και στη συνέχεια όλοι μαζί οι αθλητές ενω παράλληλα έγινε και η επίσημη έναρξη εκπομπής του Ολυμπιακού καναλιού σε ψηφιακή συχνότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ακολούθησαν τα ιστορικά κομμάτια που αφορούσαν τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Βραζιλίας αλλά και το Ολυμπιακό κίνημα, για να φτάσουμε σε μια από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς Την απονομή των μεταλλίων στους μαραθωνοδρόμους. Πρόκειται για κάτι που έχει καθιερωθεί από το 1896 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Την απονομή την έκανε ο ίδιος ο Τόμας Μπαχ έχοντας μαζί του τον Σεμπάστιαν Κόου ως πρόεδρο της IAAF.
Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα τέσσερα ονόματα των αθλητών που έγιναν «αθάνατοι» με τη Γέλενα Ισινμπάεβα μεταξύ αυτών, να μπαίνει τελικά στο Μαρακανα, έστω και ως στελεχος της ΔΟΕ.
Η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας, υπενθύμισε σε όλους πως αυτή η σημαντική κληρονομιά είναι ελληνική για να δοθεί η συνέχεια στην τελετή με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σϊνζο Άμπε να εμφανίζεται ως… Σούπερ Μάριο για να παίρνει τη σκυτάλη των Αγώνων με το Τόκιο το 2020.
Στις ομιλίες τους, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κάρλος Νούζμαν και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, έκαναν λόγο για πολύ πετυχημέους αγώνες επικεντρώνονας όμως περισσότερο στις επιδόσεις των αθλητών, οι οποίες όντως ήταν φοβερές και κάλυψαν όποια οργανωτική ατέλεια υπήρξε.
Με την Μαριένε Ντε Κάστρο να τραγουδα το αποχαιρετηστήριο τραγούδι, έσβησε η Ολυμπιακή φλόγα με τους διοργανωτές να επιλέγους να το κάνουν με τον πιο απλό τρόπο. Τη βροχή…
Το πάρτι όμως συνεχίστηκε μέσα στο στάδιο με τους Βραζιλιάνους καλλιτέχνες να μη σταματούν το τραγούδι και τους θεατές που γέμισαν το Μαρακανά παρά τη βροχή να μένουν στις θέσεις τους και να χορεύουν στους ρυθμούς των τραγουδιών. Μια υπέροχη βραδιά, μια υπέροχης διοργάνωσης έφτασε στο τέλος της.
Η Βραζιλία τα κατάφερε…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/