Connect with us

ΤΖΟΥΝΤΟ

Απάντηση του ΔΣ της ΕΟΤ στην Μπουκουβάλα

Published

on

Από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση σχετικά με τις καταγγελίας της Ιουλιέττας Μπουκουβάλα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΟΤ:

H Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, ακολουθεί πάντα τον «δρόμο της ευγένειας», φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το άθλημά μας από τη γέννησή του. Για τη νυν διοίκηση της ΕΟΤ, οι αθλητές, άνδρες και γυναίκες, είναι οι πρωταγωνιστές και όχι οι παράγοντες, την κρατική επιχορήγηση την εξαντλεί στους αθλητές με προετοιμασίες, οδοιπορικά κ.ο.κ. και όχι σε φιέστες που θα έκαναν καλό στους παράγοντες.  Η νυν διοίκηση της ΕΟΤ φροντίζει ώστε να ρίχνει άπλετο φως στα κακώς κείμενα του αθλήματος, παραπέμποντάς τα, στα αρμόδια όργανα.  

Σήμερα το νυν Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να διευκρινίσει τα γεγονότα αναφορικά με τις νέες δηλώσεις της παλιάς πρωταθλήτριας του αθλήματος, Ιουλιέτας Μπουκουβάλα.  

Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα, με αφορμή την πρώτη της επιστολή με αποδέκτη τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Το θέμα της παλιάς πρωταθλήτριάς μας, έχει παραπεμφθεί ήδη στη Δικαστική Επιτροπή, προκειμένου να εξεταστεί από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 29ης Μαρτίου. Κλήθηκε ήδη από την Δικαστική Επιτροπή και δεν έχει απαντήσει.

Σε αυτήν την φάση και επειδή σε χθεσινοβραδινό άρθρο σε κάποιο site που από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί στο πλευρό του Βίκτωρα Σιώπη (έχει θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΕΟΤ), αναφέρθηκε το όνομα του Γιάννη Καφενταράκη, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η τιμωρία της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα το 2012 (18 μήνες για ρατσισμό) προήλθε από τη δικαστική επιτροπή και όχι από τη διοίκηση της ομοσπονδίας. 

Η φιλοσοφία της ΕΟΤ είναι πρώτα οι αθλητές. Ο Ρομάν Μουστόπουλο δεν πήρε ποτέ ελευθέρας. Ο Μουστόπουλος ζητούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν την οριστική μετακίνησή του στην Τουρκία, να φύγει από την εθνική ομάδα. Παρά τις προσπάθειες που κάναμε για να τον μεταπείσουμε, εκείνος ήταν αποφασισμένος να φύγει. Η απόφασή του ενισχύθηκε από το γεγονός ότι η προσωρινή διοίκηση του Ευάγγελου Σουφλέρη, του είχε δηλώσει ότι εάν ήθελε να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα έπρεπε να βάλει τα χρήματα από την τσέπη του. Αυτό όπως αναφέρει και στην επιστολή του, τον έκανε να μην θέλει ν` αγωνιστεί ξανά για την Ελλάδα. 

Οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαστικής επιτροπής. Και αναφερόμαστε στους παλαιούς προέδρους της ΕΟΤ, Ευάγγελο Σουφλέρη και Αναστάσιο Φυσικόπουλο αλλά και τον παλιό προπονητή της εθνικής γυναικών, Βλαδίμηρο Παπαδόπουλο. Σημαντικό ρόλο για την διερεύνηση των γεγονότων, θα έχει και ο Νίκος Ηλιάδης, προπονητής της εθνικής ανδρών στις διοικήσεις των κκ Σουφλέρη και Φυσικόπουλου, τον οποίο η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα κατηγορεί ανοιχτά στην δεύτερη επιστολή της, ενώ στην πρώτη ουσιαστικά αναφερόταν αποκλειστικά και μόνο στον παλιό προπονητή της εθνικής γυναικών που συντάσσεται εκλογικά με την πλευρά του Βίκτωρα Σιώπη. Πάντως η όψιμη προεκλογική καταγγελία, ως περιέχεται στη δεύτερη επιστολή που τροποποιεί την πρώτη,  μας δημιουργεί την εντύπωση ότι η επιλογή του προεκλογικού χρόνου δεν είναι τυχαία.

Την αρχική καταγγελία της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα, ενισχύει και η ανάρτηση της επίσης παλιάς αθλήτριας, Δήμητρας Ανδρούτσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την οποία ο τότε προπονητής της εθνικής γυναικών, είχε φερθεί κατά τρόπον απάνθρωπο και υποτιμητικό κατά τη διάρκεια προετοιμασίας στην Λευκορωσία, το Πάσχα του 2009. 

Για τον λόγο αυτό, το ΔΣ της ΕΟΤ θα ζητήσει και από την Δήμητρα Ανδρούτσου να καταθέσει και τη δική της εκδοχή στη Δικαστική Επιτροπή, με αφορμή τα όσα καταγγέλλει και τα οποία ουδόλως τιμούν το άθλημα  που υπηρετούμε με πίστη και αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες (προσωρινές διοικήσεις κ.ο.κ.). 

Κλείνοντας, θα θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ζητούμενο για εμάς είναι η προστασία του τζούντο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «αμαυρώσει» το όνομά του. Ειδικά ανθρώπους που βρίσκονται μακριά από τον χώρο εδώ και 10ετίες, αλλά θυμήθηκαν τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, να βγουν μπροστά εξυπηρετώντας συμφέροντα τρίτων. 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/