Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Απάντηση του Βαρσάμη στον Σεβαστή σχετικά με τις επιλογές στην Κ20

Published

on

Το Sportsfeed έλαβε από τον προπονητή στίβου Νίκο Βαρσάμη γραπτή τοποθέση – απάντηση στους ισχυρισμούς του γενικούς γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή σχετικά με τη στελέχωση της Εθνικής ομάδας Κ20 που θα αγωνιστεί στο βαλκανικο πρωτάθλημα στίβου.

H απάντηση του Νίκου Βαρσάμη
1. Το εθνικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου αφορά τους άνδρες και τις γυναίκες, σύμφωνα με όσα έχει προβλέψει η εθνική ομοσπονδία. Η Εθνική ομάδα για τους βαλκανικούς αγώνες αφορά τους κάτω των 20 ετών, όπως έχει προβλέψει η εθνική ομοσπονδία. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ για να αναφέρονται συγκριτικά, συνεπώς η απάντηση Σεβαστή είναι εκτός θέματος.

2. Ανάγεται σε σημαντικότερη κάποια προσωπική επιθυμία να αφαιρεί κανείς τέτοιο σημαντικό προνόμιο από τους αθλητές, αυτό του να φορούν οι αθλητές το εθνόσημο και να εκπροσωπούν την Ελλάδα, λόγω της προσωπικής επιθυμίας να είναι περισσότερες οι συμμετοχές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα; Αν η ομοσπονδία δεν έχει καταφέρει να ανεύρει κάποια επιτυχημένη στρατηγική για να αναπτυχθεί ο ελληνικός κλασσικός αθλητισμός και να υπάρχουν συμμετοχές στα πανελλήνια πρωταθλήματα, αυτό αποτελεί αποτυχία της διοίκησης, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να απαγορεύει τη συμμετοχή των διακεκριμένων αθλητών στις Εθνικές ομάδες για να ικανοποιηθεί οιαδήποτε προσωπική επιθυμία, κάποιου που βρίσκεται σε θέση ευθύνης, που είναι σαφώς κατώτερη σε σύγκριση με αυτή της συμμετοχής αθλητή στην εθνική ομάδα, και τα προνόμια που αποφέρει μια τέτοια συμμετοχή. Έχει χαθεί το μέτρο σύγκρισης για τα σημαντικά πράγματα;

3. Με την αναφορά στη δήλωση ότι «Αυτοί λοιπόν που ισχυρίζονται ότι ένας νέος αθλητής που έκανε καλύτερη επίδοση την περσινή περίοδο 4.85μ. και πήδησε την τελευταία εβδομάδα σε δύο ημερίδες 5.02μ. και 5.05μ. είχε αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στο βαλκανικό πρωτάθλημα και κάποιος του το στέρησε, απλώς συκοφαντεί και εμπλέκει το παιδί, την οικογένεια και το σωματείο του σε παιγνίδια σκοπιμότητας». Απορούμε, για το ακριβές νόημα αυτής της φράσης, και το αν καν αποτελεί λογική επιχειρηματολογία. Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο ΣΕΓΑΣ αποδέχεται τις επιδόσεις. ΜΑΛΙΣΤΑ, ο ίδιος ο ΣΕΓΑΣ στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι «Προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ομάδα των αθλητών-τριών είναι η επιβεβαίωση του ορίου, η πιστοποίηση της καλής κατάστασης της υγείας τους (τραυματισμοί, ασθένειες, κλπ), την χρονική περίοδο πριν την αναχώρηση για τη διεθνή συνάντηση». Εμείς συκοφαντούμε τον ΣΕΓΑΣ και εμπλεκόμαστε σε παιχνίδια σκοπιμότητας ή ο ΣΕΓΑΣ αυτοσυκοφαντείται και παίζει παιχνίδια σκοπιμότητας, αφού αποδέχεται τις επιδόσεις του αθλητή αλλά ΔΕΝ τον επιλέγει στην εθνική ομάδα;

4. Στη δήλωση δεν αναφέρεται τίποτα ουσιαστικό για το θέμα:
– Δεν αναφέρει ότι ο αθλητής αυτός έχει τη 3η επίδοση στα Βαλκάνια και του στερεί τη συμμετοχή και τη διεκδίκηση ακόμη και του χρυσού μεταλλίου αφού η ομοσπονδία δηλώνει ευθέως ότι γνωρίζει ότι ο καλύτερος αθλητής των Βαλκανίων που είναι ο Μανώλης Καραλής δεν θα συμμετέχει.
– Αποφεύγει να πει ότι στο δρόμο 60μ. η χώρα μας με επιλογή του ΣΕΓΑΣ θα εκπροσωπηθεί από δύο αθλητές. (Βλέπε λίστες με τους καλύτερους αθλητές στην Ευρώπη μέχρι 8 Φεβρουαρίου 2018).
– Αποφεύγει να πει ότι η αθλήτρια του σωματείου που είναι εκπρόσωπος ο γνωστός και μη εξαιρετέος δεν έχει κάνει κανέναν αγώνα στον κλειστό στίβο αλλά συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα. (βλέπε αποτελέσματα αγώνων κλειστού στίβου 2018) ενώ σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ «Προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ομάδα των αθλητών-τριών είναι η επιβεβαίωση του ορίου, η πιστοποίηση της καλής κατάστασης της υγείας τους (τραυματισμοί, ασθένειες, κλπ), την χρονική περίοδο πριν την αναχώρηση για τη διεθνή συνάντηση». (βλέπε επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ).
– Γιατί και με ποια κριτήρια θα έστελνε ο ΣΕΓΑΣ στο επί κοντώ έναν αθλητή και μία αθλήτρια όταν στους έφηβους έχουν την 1η και 3 επίδοση οι αθλητές του επί κοντώ και την 1η και 3η επίδοση οι αθλήτριες και στα 60μ. εφήβων στέλνει 2 αθλητές που έχουν τη 2η και 7η επίδοση και στα 60μ Νεανίδων στέλνει αθλήτρια που η επίδοσή της δεν είναι καν στις 50 καλύτερες στην Ευρώπη; Μήπως εδώ παίζονται παιχνίδια σκοπιμότητας και δεν γνωρίζουν καν το αντικείμενο στο οποίο απαντούν;
– Ισχυρίζεται εμμέσως πλην σαφώς ότι όποιος πιστεύει ότι ο αθλητής διεκδικεί θέση στο βάθρο στους βαλκανικούς αγώνες απλώς συκοφαντεί και εμπλέκει τον αθλητή την οικογένεια και το σωματείο και παίζει παιχνίδια σκοπιμότητας. Προκαλώ οιονδήποτε λογικό άνθρωπο να μας δείξει που είναι η συκοφαντία και ποια τα παιχνίδια σκοπιμότητας. Από αοριστίες και γενικολογίες έχουν χορτάσει οι αθλητές και οι προπονητές. Χρειάζονται ίση μεταχείριση στις αποφάσεις του ΣΕΓΑΣ.

5. Είναι συκοφαντία η παράθεση λογικών επιχειρημάτων και η δημιουργική συζήτηση με σκοπό την αξιοκρατική επιλογή των αθλητών για τις σημαντικές διεθνείς αγωνιστικές εκδηλώσεις της ομοσπονδίας; Μήπως έχει χαθεί πια η ικανότητα διάκρισης των λογικών επιχειρημάτων; Είναι προφανές, ότι δεν υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα από την ομοσπονδία για το θέμα. Διαφορετική είναι η έννοια της αλήθειας και της αποκάλυψης και διαφορετική είναι η έννοια της συκοφαντίας και της σκοπιμότητας. Αν οι έννοιες ταυτίζονται για τον ΣΕΓΑΣ έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα και να αποδείξει ότι υπάρχει πόλεμος συκοφαντίας και σκοπιμότητας. Έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα και να αποδείξει ότι ενεργεί σύμφωνα με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της ίσης μεταχείρισης και της αντικειμενικότητας. Τέλος να μην ξεχνά ο Γενικός Γραμματέας ότι σε πλήθος κόσμου έδειξε ΣΚΟΠΙΜΑ με το δάκτυλό του προπονητή και του είπε ότι αυτή η διοίκηση δεν πρόκειται ΣΚΟΠΙΜΑ να συνεργαστεί μαζί σου ότι να κάνεις όσες επιτυχίες και να έχουν οι αθλητές σου. Είναι τιμή μας να αντιπολιτευόμαστε και τιμή μας να ζητάμε να λειτουργεί ο ΣΕΓΑΣ δημοκρατικά, νόμιμα και με διαφάνεια, και θα παλέψουμε μέχρι να δικαιωθούμε σε αυτές τις επιδιώξεις μας.
6. Ήρθε η ώρα να αποσυρθούν όσοι δεν διαθέτουν κάποια στρατηγική για την λογική και ουσιαστική ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού. Ήρθε η ώρα επιτέλους να παρέμβει η πολιτική αθλητική ηγεσία και να ρίξει μια γροθιά στην αναποτελεσματική λειτουργία του ΣΕΓΑΣ, που έρχεται πλέον ευθέως σε αντίθετη με τις νόμιμες και θεσμοθετημένες ανάγκες και τους στόχους αθλητών, προπονητών, σωματείων.
Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο βλάκας επιμένει…
Νίκος Βαρσάμης».

Μπορείτε να διαβάσετε τη γραπτή δήλωση του Βασίλη Σεβαστή εδώ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!