Connect with us

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

Αξιοποιεί τον Φίλη ο Καπράλος

Published

on

Καλησπέρα! Έκανα μία γύρα σε διάφορες ομοσπονδίες. Ρωτούσα για τις εκλογές και την επόμενη μέρα.

αποκαλύπτει ο Κατάσκοπος
[email protected]

Αντιλήφθηκα ότι μία από τις βασικές απορίες αφορούσε στην ανάδειξη του Κωνσταντίνου Φίλη σε εκπρόσωπο της πάλης στην ΕΟΕ. Προσωπικά έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον καθηγητή. Τον γνωρίζω τουλάχιστον πέντε χρόνια. Έχω διαβάσει και το πρόσφατο βιβλίο του, ενώ έχω συζητήσει πολλές φορές για διάφορα ζητήματα. Φαίνεται ότι καλή άποψη για τον Κωνσταντίνο Φίλη έχει και ο Σπύρος Καπράλος, ο οποίος θέλει να τον αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό.

  • Σύμφωνα με όσα αλίευσα από τις διάφορες επαφές μου, ο πρόεδρος της ΕΟΕ θέλει να αναθέσει στον καθηγητή καθήκοντα… υπουργού Εξωτερικών. Ουσιαστικά θα του δώσει πόστο, που θα ασχολείται με τις διεθνείς σχέσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς γνωρίζει άριστα όλες τις διεθνείς ισορροπίες.

Τώρα, ίσως αναρωτηθεί κάποιος πώς μπορεί να ‘χει πάρει τέτοια απόφαση ο Καπράλος, από τη στιγμή που θα γίνουν εκλογές. Όπως σας έγραψα τις προάλλες, με αφορμή την επίσκεψη του Τόμας Μπαχ, η ευχή του Γερμανού στον Σπύρο με προϊδέασε για νέα διεκδίκηση της προεδρίας. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι ο Καπράλος θέλει να αξιοποιήσει την επιστημονική κατάρτιση και τη γνώση του Φίλη ως νυν, αλλά και σαν νέος πρόεδρος της ΕΟΕ.

Ο μακαρίτης ο Μητσάρας

Δέχθηκα τις προάλλες ένα τηλεφώνημα. Μου γκρίνιαξαν ότι δεν ανέφερα όλους τους Έλληνες που συνάντησε ο Τόμας Μπαχ, κατά την παραμονή του στην Αθήνα. Χωρίς να θέλω να κάνω κάποιον παραλληλισμό, θα γράψω το αυτονόητο: το ότι κάποιος παραβρίσκεται σε μία συνάντηση δεν σημαίνει απαραίτητα πώς έχει και ενεργό ρόλο σε αυτήν. Για παράδειγμα, ο αείμνηστος ο Μητσάρας είχε βρεθεί σε 100άδες συναντήσεις. Έμπαινε και στις φωτογραφίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμμετείχε και στις συζητήσεις. 

Κουρασμένος ο Ζαννιάς

Εκείνος που έχει ρίξει μαύρη πέτρα στην ΕΟΕ είναι ο Σπύρος Ζαννιάς. Έχει χαθεί το τελευταίο διάστημα. Κάτι η ψυχολογική κόπωση από τα μέτρα κατά της πανδημίας, κάτι η σωματική από το τρέξιμο στην προεκλογική περίοδο έφεραν τον άνθρωπο στα όριά του. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και μηχανή. Η χρηματοδότηση της Ολυμπιακής προετοιμασίας, πάντως, συνεχίζεται κανονικά. Έστω και με… παρόντα – απόντα τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής. 

Κονδύλι 500.000 ευρώ!

Κι επειδή μου αρέσει να δίνω και στοιχεία, σας λέω ότι το 2020 διατέθηκαν για την Ολυμπιακή προετοιμασία 893.000 ευρώ. Χρήματα που πήγαν σε καμπ, αγώνες και ταξίδια. Αν προσθέσω και τα πριμ πρόκρισης, όπως και τις υποτροφίες της ΔΟΕ, το κονδύλι φτάνει στο 1,42 εκατ. ευρώ! Μιλάμε για χρονιά πανδημία! Όσο για φέτος, μέχρι το τέλος Μαρτίου είχαν διατεθεί από την ΕΟΕ για την Ολυμπιακή προετοιμασία περίπου 450.000 ευρώ! Ασύλληπτα ποσά για τα δεδομένα της εποχής, στην οποία τα έσοδα περιορίστηκαν στον μέγιστο βαθμό. 

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες