Connect with us

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Μπίτς Βόλεϊ: Η επέτειος των 30 χρόνων και το σπίτι των Εθνικών ομάδων

Published

on

Τρεις δεκαετίες ζωής συμπληρώνει φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ και τα χαμόγελα όπως φάνηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου επέστρεψαν μετά από δύο πολύ δύσκολες χρονιές λόγω της πανδημίας.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Με πρώτο σταθμό την Πλατεία Συντάγματος και ενδιάμεους τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη, πριν τους τελικούς στον Άγιο Νικόλαο (αυτές οι τέσσερις πόλεις θα φιλοξενήσουν τα ισάριθμα τουρνουά μάστερς, αλλά συνολικά 37 πόλεις θα φιλοξενήσουν διάφορες διοργανώσεις), όπως παραδέχθηκε κι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τίε Σαντάνα: «φέτος είναι μια μοναδική ευκαιρία για να δούμε σε όλη την Ελλάδα τους αθλητές του μπιτς βόλεϊ. Ξεκίνησαμε πολύ καλά με το διεθνές τουρνουά της Ρόδου και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε και την ανάλογη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν και στάθηκε στην συμπαράσταση του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, της ΕΟΕ, αλλά και των τοπικών αρχών που στήριξαν με εντυπωσιακό τρόπο τις φετινές διοργανώσεις.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης από την πλευρά του έβγαλε δύο ειδήσεις, καθώς αναφερόμενος στις εγκαταστάσεις του Καρτερού στην Κρήτη (όπου θα διεξαχθούν του χρόνου οι παράκτιοι μεσογειακοί αγώνες) τόνισε ότι θα είναι οι κορυφαίες εγκαταστάσεις για τα αθλήματα της άμμου και φυσικά ανοικτές για όλες τις ομοσπονδίες, ενώ σε σχετική ερώτηση αποκάλυψε ότι στο master plan που έχει εκπονηθεί για το ΟΑΚΑ υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία γηπέδου μπιτς βόλεϊ που θα είναι και το σπίτι των Εθνικών ομάδων.

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. αναφέρθηκε στις επίμονες και επίπονες προσπάθειες που έχει κάνει η ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια διατηρώντας το άθλημα σε εγρήγορση μέσα στη καραντίνα αλλά και την έκρηξη που σημειώθηκε τη φετινή σεζόν στις αιτήσεις των δήμων όλης της χώρας να συνδιοργανώσουν τουρνουά όλων των κατηγοριών. Στάθηκε επίσης και στους νέους αθλητές και αθλήτριες που ασχολούνται με το μπιτς βόλεϊ και ευχαρίστησε τους χορηγούς και τη Δημόσια Τηλεόραση που θα μεταδώσει τους αγώνες των τεσσάρων κορυφαιών τουρνουά του σιρκουϊ 2022 και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα (2-5 Ιουνίου), στην Αριστοτέλους (16-19 Ιουνίου), στη πλατεία Δημοκρατίας στη Ξάνθη (15-17 Ιουλίου) και στον Άγιο Νικόλαο (29-31 Ιουλίου).

Επίσης ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος έκανε δημόσια πρόταση στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να αγωνιστεί στον αγώνα επίδειξης των celebrities που θα γίνει για φιλανθρωπικό σκοπό στο MASTERS της Αθήνας (2-5 Ιουνίου). Ο Υφυπουργός αποδέχθηκε με χαρά τη πρόταση και θα έχει στο πλευρό του για συμπαίκτη τον αρχηγό της Εθνικής ανδρών βόλεϊ Γιώργο Πετρέα.

Επίσης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο κατασκευής μόνιμης εγκατάστασης μπιτς βόλεϊ στο ΟΑΚΑ, ο Αυγενάκης εξεπλάγην θετικά και υποσχέθηκε να διερευνήσει την πρόταση για να κάνει την σχετική εισήγηση.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Γιώργος Καραμπέτσος (πρόεδρος ΕΟΠΕ): «Ευχαριστώ όλους όσοι συμβάλουν στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα»

«Σας καλωσορίζω στην επίσημη συνέντευξη Τύπου για το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ. Αυτό που πρέπει να κάνει ένας πρόεδρος είναι να ευχαριστεί όλους όσοι συμβάλλουν στο να προχωρά το έργο της Ομοσπονδίας του. Σε μια δύσκολη εποχή όπως αυτή της πανδημίας συναντήσαμε πολλές δυσκολίες, αρνήσεις αλλά τις ξεπεράσαμε κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον υφυπουργό και τον πρόεδρο της ΕΟΕ.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημάρχους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης και Αγίου Νικολάου και όλους τους Αντιδημάρχους και τους Αθλητικούς Οργανισμούς των Δήμων για την προσπάθεια που έχει γίνει όλους αυτούς τους μήνες.

Πριν από 12 χρόνια το ανάλογο τουρνουά στο Σύνταγμα είχε κοστίσει περίπου 400.000 ευρώ στην ΕΟΠΕ και τώρα ίσως να μην χρειαστεί να βάλουμε ούτε ένα ευρώ. Γι’ αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους χορηγούς μας που μας στηρίζουν.

Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός αθλητισμού): «Το μπιτς βόλεϊ συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού»

«Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Μου έχετε δώσει το δικαίωμα κύριε πρόεδρε, μέλη της διοικήσεως να νιώθω κομμάτι της βολεϊκής οικογένειας και αυτό μου αρέσει. Το βόλεϊ είναι είναι άθλημα εξελισσόμενο. Είχατε κάποια προβλήματα, τα οποία κληρονομήσατε, ωστόσο δεν είναι ώρα να μιλάμε για το παρελθόν αλλά να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία όπως αρμόζει στο άθλημα. Η στόχευση μας είναι να αναδείξουμε με κάθε τρόπο τον αθλητικό τουρισμό κι αυτό θέλει πρωτοβουλίες. Θέλω να συγχαρώ τους τέσσερις Δήμους, με τους οποίους συνδέομαι στενά, γιατί συμβάλλεται κι εσείς στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, όπως βέβαια και η ΕΟΕ. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια με τις διοργανώσεις και στους τέσσερις δήμους. Με οποιονδήποτε τρόπο θα κληθούμε να βοηθήσουμε θα το κάνουμε και επειδή ασχολούνται μικρές ηλικίες είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια.

Επίσης θέλω να πω στον κ. Καραμπέτσο ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα χρήματα γιατί στις πρώτες ημέρες Ιουνίου θα κατατεθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην ΕΟΠΕ από το ποσοστό του στοιχήματος.

Όσον αφορά τον Καρτερό, όπου θα διεξαχθεί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα Juniors του μπιτς βόλεϊ, είναι η εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει τους αγώνες των παράκτιων μεσογειακών αγώνων το 2023 όπου έχοντας το παράδειγμα της Πάτρας τρέξαμε πολύ γρήγορα προκειμένου οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες. Ήδη ετοιμαζόμαστε να φιλοξενήσουμε μια διεθνή διοργάνωση μπιτς χάντμπολ, ακολουθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα juniors και στόχος μας είναι οι εγκαταστάσεις εκεί να εξελιχθούν στη μεγαλύτερη εγκατάσταση μπιτς στην Ελλάδα και φυσικά είναι ανοικτή σε όλες τις ομοσπονδίες.

Εύχομαι όλοι να απολαύσουμε μοναδικό θέαμα στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ».

-Σε ερώτηση για την κατασκευή γηπέδου μπιτς βόλεϊ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως έδρα από τις Εθνικές ομάδες ο κ. Αυγενάκης τόνισε:

«Όταν ανέλαβα το υφυπουργείο αθλητισμού κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα κουφάρι. Μεταξύ αυτών που αντιλήφθηκα γρήγορα ήταν η έλλειψη μόνιμης έδρας των Εθνικών ομάδων σε πολλά αθλήματα. Αυτό όμως το ερώτημα δεν απαντάται σε διάστημα 2-3 λεπτών. Σίγουρα είναι στο μυαλό μας και στον σχεδιασμό μας… Δεν είμαι μάγος, δεν έχω αστείρευτο πουγκί αλλά προσπαθούμε με πρακτικές λύσεις να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχει συμπεριληφθεί στο μάστερ πλαν του ΟΑΚΑ γήπεδο μπιτς βόλεϊ».

Νίκη Αραμπατζή (πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ): «Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε μπιτς βόλεϊ στο Σύνταγμα»

«Το Athens Golden Cup επιστρέφει στην πόλη της Αθήνας μετά από 12 χρόνια. Αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός το αγκάλιασε με ενθουσιασμό ο Δήμος και ο ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ και θέλουμε να σας καλέσουμε όλους σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή. Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός με τους καλύτερους αθλητές και πολλές εκπλήξεις. Είμαστε έτοιμοι να στήσουμε τα γήπεδα μπιτς βόλεί στην Πλατεία Συντάγματος και εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάνη θέλω να συγχαρώ την ΕΟΠΕ για την πρωτοβουλία της, αλλά και να τονίσω ότι είμαστε δίπλα σας για όλα τα μελλοντικά δρώμενα που θέλετε να συνδιοργανώσουμε».

Νίκος Ζεϊμπέκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Θεσσαλονίκης): «Δύο γήπεδα στην πλατεία Αριστοτέλους»

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και είναι τιμή μου να βρίσκομαι σ’ αυτό το πάνελ. Είναι η τρίτη φορά που φιλοξενείται στην Πλατεία Αριστοτέλους ένα τέτοιο γεγονός και γενικά είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση. Συνεργαζόμαστε άψογα με την κυρία Χαριτίδου και τον κύριο Παρασκευόπουλο και φέτος, έχοντας πλέον μεγαλύτερη εμπειρία, θα έχουμε δύο γήπεδα στην πλατεία Αριστοτέλους».

Μανώλης Φανουράκης (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ξάνθης): «Η Ξάνθη επενδύει στις μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες»

«Μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ξάνθης προς όλους. Είναι τιμή για την ακριτική Θράκη και την Ξάνθη που βρισκόμαστε εδώ. Πριν από δυο χρόνια η πόλη της Ξάνθης ήταν η πρώτη που χτυπήθηκε από την πανδημία και μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, αλλά τώρα στην μετά Covid εποχή έρχεται η δημοτική αρχή να επενδύσει στον αθλητικό τουρισμό. Μπορεί η Ξάνθη να μην έχει παραλία αλλά επενδύει στις μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες κι είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε μεγάλο κίνημα εθελοντών. Έχουμε πέντε αθλητικά κέντρα και θέλουμε να φιλοξενούμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Είναι μεγάλη τιμή αυτή η διοργάνωση και θα την ανταποδώσουμε σε όλους τους επισκέπτες».

Χάρης Αλεξάκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αγ. Νικολάου): «Τιμή μας να είμαστε δίπλα στην αναγέννηση του μπιτς βόλεϊ»

«Ευχαριστώ για την τιμή να βρισκόμαστε εδώ. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου είναι πιστός στο ραντεβού του με το μπιτς βόλεϊ. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που μια μικρή πόλη έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια τις περισσότερες διοργανώσεις των τελικών. Από την πρώτη φορά το 2017 είπαμε ότι θέλουμε να συμμετέχουμε στην αναγέννηση του μπιτς βόλεϊ που ήταν και ο στόχος της Ομοσπονδίας. Σήμερα βλέποντας και τους υπόλοιπους Δήμους νιώθω χαρά γιατί βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι. Έχουμε ένα γήπεδο, δεν εχουμε πολλά, αλλά ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις ομορφιές της περιοχής μας μέσα από την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας έχουμε όλους στους τελικούς».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!