Connect with us

TOP

«Είχα εξασφαλίσει το χρυσό αλλά ο Σπύρος δεν με άφησε»

Published

on

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα μπορούσε τώρα να είναι χρυσός Oλυμπιονίκης αλλά αυτό δεν συνέβη επειδή ο ίδιος δεν το θέλησε, σταματώντας την διαδικασία της ένστασης που είχε ξεκινήσει η ελληνική πλευρά. Αυτήν την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του αγωνιστικού απολογισμού της Ομοσπονδίας του για το 2016.

«Ήμασταν μόλις μία από τις έξι ομοσπονδίες, από το σύνολο των 28, που πήραμε μετάλλιο στο Ρίο. Ένα ασημένιο με τον Σπύρο τον Γιαννιώτη, ο οποίος τυπικά ήρθε δεύτερος αλλά τερμάτισε πρώτος. Πως γίνεται ένας να τερματίζει πρώτος και να φτάνει δεύτερος, ούτε ο Σπύρος έχει απάντηση. Και μου αφαίρεσε και την δυνατότητα να κάνω ένσταση ο Σπύρος, δεν ήθελε για λόγους δεοντολογίας δικής του», ανέφερε στην διάρκεια της ομιλίας του προς τους εκπροσώπους των σωματείων ο Διαθεσόπουλος.
Μάλιστα, στο σημείο εκείνο προχώρησε και σε μια αποκάλυψη, που προκάλεσε ίσως και την μεγαλύτερη αίσθηση στην αίθουσα. «Απέσυρα την ένσταση, αν και είχα εξασφαλίσει την στήριξη από 12-13 μέλη από τα 21. Σεβάστηκα την προτίμηση του Σπύρου και αρκέστηκε έτσι στο αργυρό μετάλλιο. Βέβαια είναι τεράστια διάκριση στην συλλογή του μεγαλύτερου για εμένα Έλληνα αθλητή σε όλα τα σπορ», είπε ο πρόεδρος της ΚΟΕ και αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το μόνο σημείο της μακροσκελούς ομιλίας του που διεκόπη από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.
Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος ανέφερε ακόμα: «Για εμένα επίσης είναι μακράν ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο ήθος και στον χαρακτήρα. Δεν λέω είναι ο μοναδικός αλλά είναι σπάνια αυτά τα φαινόμενα και στο πλαίσιο αυτού του ήθους ήταν και η θέση του ‘πρόεδρε, τελειώσαμε, τερμάτισα πρώτος και ήρθα δεύτερος, μην το συνεχίσουμε, δεν θέλω να γίνει ντόρος και κουβέντα’. Θέλει μεγάλη καρδιά να το πεις αυτό».
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι όσοι δημοσιογράφοι βρεθήκαμε στο Ρίο και ζήσαμε εκείνο το δραματικό ημίωρο μετά το τέλος της θρυλικής κούρσας του Γιαννιώτη, θυμόμαστε τον Σπύρο να δηλώνει από την πρώτη στιγμή ευτυχής που έκλεισε την καριέρα του με ένα μετάλλιο αλλά να παραδέχεται έστω και στις λεπτομέρειες την ήττα του από τον Ολλανδό Βέρτμαν. Μάλιστα, ήταν την ώρα που ακόμα μιλούσε στους Έλληνες δημοσιογράφους όταν συνειδητοποίησε ότι είχε κινηθεί διαδικασία ένστασης από την ελληνική πλευρά και έσπευσε αμέσως να διακόψει τις δηλώσεις του και να σπεύσει να ζητήσει να σταματήσει αυτή η διαδικασία, με αποτέλεσμα τελικά ένσταση να μην κατατεθεί ποτέ.
Η αίσθηση που υπήρχε βέβαια εκείνη την στιγμή είναι ότι το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι νικητής ο Ολλανδός και δεν υπήρχαν πολλές πιθανότητες επιτυχίας, εφόσον η ένσταση προχωρούσε. Για πρώτη φορά όμως μάθαμε δια στόματος του προέδρου της ΚΟΕ ότι στο διάστημα εκείνο, που σε όλους φάνηκε αιώνας, ο ίδιος είχε προχωρήσει στις παρασκηνιακές ενέργειες που θα οδηγούσαν στο να κερδηθεί η ένσταση και μάλιστα ότι ήδη είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη και την σχετική πλειοψηφία στην επιτροπή που θα καλούνταν να αποφασίσει για το θέμα.
Σε κάθε περίπτωση, ο Διαθεσόπουλος κλείνοντας την παρένθεση που άνοιξε για το θέμα Γιαννιώτη, τον μόνο αθλητή στον οποία αναφέρθηκε ονομαστικά κατά την διάρκεια της περίπου ωριαίας ομιλίας του, σχολίασε: «Ο Σπύρος δεν θα φύγει από τον χώρο και αυτό είναι απόλυτη δέσμευση ενώπιον σας. Θα είναι κοντά μας, όχι πλέον σαν αθλητής αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει. Δεν ξέρω με ποια μορφή, αλλά ο Σπύρος θα είναι φάρος, γνώμονας, πορεία για όλα τα παιδιά που έρχονται από πίσω».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!