Από δύο αθλητές και μία αθλήτρια θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση του τζούντο για το 2017, που είναι το γκραν σλαμ του Παρισιού.
Με τον Ηλία Ηλιάδη να κάνει την τελευταία του εμφάνιση στο γκόλντεν λιγκ που έγινε στο Γκρόζνι και τον Ρομάν Μουστόπουλο να κατακτά με την ομάδα του τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, ολοκληρώνεται το 2016 για το ελληνικό τζούντο.
Στις 11 Φεβρουαρίου στο Παρίσι θα διεξαχθεί το πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς. Στην κατηγορία των 73 κιλών στους άνδρες, μέχρι στιγμής έχουν δηλωθεί εννέα αθλητές (αναμένονται και άλλοι) με τον Γιώργο Αζωίδη από το Νο35 της παγκόσμιας κατάταξης, να είναι το Νο2 στο ταμπλό πίσω από τον Καναδό, Άρθουρ Μαργκέλιον (Νο14).
Στα 81κ. ο Αλέξης Νταντατσίδης βρίσκεται στο Νο3 του ταμπλό (Νο59 στην παγκόσμια κατάταξη) πίσω από τον Βούγλαρο Ιβάιλο Ιβάνοφ (Νο4) και Σέργκιου Τομά (Νο6) από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Στις γυναίκες και τα 70 κιλά, εχει δηλωθεί η Ελισάβετ Τελτσίδου (Νο50 στην παγκόσμια κατάταξη) η οποία είναι στο Νο3 του ταμπλό πίσω από τις Κελίτα Ζούπαντσιτς (Καναδάς, Νο16) και Ασμάα Νιανγξκ (Μαρόκο, Νο17).