Connect with us

OLYMPICS

Επιμένουν οι Καταριανοί στη διεκδίκηση Ολυμπιακών Αγώνων

Published

on

Με παρακαταθήκη την πετυχημένη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2022, οι Καταριανοί αποφάσισαν να διεκδικήσουν και πάλι Ολυμπιακούς Αγώνες ενημερώνοντας και επίσημα τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το Κατάρ έκανε επίσημο το ενδιαφέρον του για τους Αγώνες του 2036.  «Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε το 95% των απαραίτητων αθλητικών υποδομών και έχουμε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για να διασφαλίσουμε ότι οι εγκαταστάσεις είναι 100% έτοιμες», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο σεΐχης Τζοάν Μπιν Χαμάντ Αλ Τανί, επικεφαλής της Ολυμπιακής ςπιτροπής του Κατάρ και πρόεδρος της επιτροπής υποψηφιότητας.
Από τη νέα διαδικασία ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία εγκαινιάστηκε με την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 στο Μπρίσμπεϊν το 2021 -μια διοργάνωση για την οποία το Κατάρ ήταν ήδη υποψήφιο- οι υποψήφιοι δεν υποχρεούνται πλέον να αναγγέλλουν την παρουσία τους δημόσια, αλλά αντ’ αυτού διεξάγουν σε μεγάλο βαθμό εμπιστευτικές συζητήσεις με τη ΔΟΕ μέχρι την τελική έγκριση της συνόδου.
Η ηπειρωτική εναλλαγή απαιτεί, μετά τις διοργανώσεις του 2024, του 2028 και του 2032 στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία αντίστοιχα, η επόμενη διοργάνωση να έχει καλές πιθανότητες να επιστρέψει στην Ασία, εκτός εάν πρόκειται για την ευκαιρία των πρώτων Αφρικανικών Αγώνων. 
 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr