Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Επιχείρηση «αδέλφια Σκαρβέλη»

Published

on

Η οικογένεια Σκαρβέλη έχει βρεθεί στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες. Η απόφαση τους να αγωνιστούν με την Ελλάδα, ενισχύει την Εθνική και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από όλη την «επιχείρηση» είναι ο προπονητής Δημήτρης Μιχελαράκης.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]

Την ώρα που οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες επενδύουν σε μεταγραφές αθλητών του στίβου, παραχωρώντας τους νέα υπηκοότητα προκειμένου να τους εντάξουν στις εθνικές τους ομάδες, ο ΣΕΓΑΣ εντόπισε δύο ομογενείς ρίπτες από την Αμερική οι οποίοι είναι έτοιμοι για να ενισχύσουν τη δυναμική της Εθνικής ομάδας. Το Sportsfeed επικοινώνησε με τον συνδετικό κρίκο και ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Μιχελαράκη για μάθει περισσότερα σχετικά με τα νέα αποκτήματα των αδερφών Σταματία, Νίκου και Στιβ (δεκαθλητής) Σκαρβέλη.
«Η αρχή έγινε το 2011 όταν ο ΣΕΓΑΣ ανακάλυψε τα παιδιά και με τη βοήθεια του δημοσιογράφου και φίλου μου Δημήτρη Τεγγελίδη αρχίσαμε να παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη τους. Τόσο ο Νίκος όσο και η Σταματία είναι αθλητές με προοπτικές και μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα στίβου. Ξεκίνησα να έχω επαφές μαζί τους μέσω Skype και δεν κρύβω πως η επικοινωνία μας ήταν δύσκολή λόγω της διαφοράς ώρας. Με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ έκανα ένα ταξίδι αστραπή μέχρι την Αμερική για να συναντήσω την οικογένεια, όπου συγκινημένοι συμφώνησαν στη νέα μας συνεργασία. Έπειτα από ένα Γολγοθά με τη γραφειοκρατία και μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση της αδειοδότησης, με την καταλυτικής σημασίας παρέμβαση της ομοσπονδίας είχαμε αίσιο τέλος και για τους δύο».
Ο 22χρονος Νίκος έχει ήδη πιάσει με άνεση το όριο της σφαιροβολίας για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στο Ταλίν με προσωπικό φετινό ρεκόρ στα 19.82μ και η κατά δύο χρόνια μικρότερη αδερφή του Σταματία θα αναζητήσει αγώνα για να πετύχει επίσημα το όριο, είτε με την σφαίρα είτε με το δίσκο, θέλοντας και αυτή να ταξιδέψει στην Εσθονία.
«Τα αδέρφια Σκαρβέλη θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής το προσεχές Σαββατοκύριακο στο πανευρωπαϊκό κύπελλο ομάδων, όπου ο Νίκος θα αγωνιστεί στη σφαίρα και για την Σταματία η συμμετοχή της στο ίδιο αγώνισμα θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Έπεται συνέχεια με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στο Ταλίν όπου ο Νίκος έχει κατοχυρώσει ήδη το όριο και με την Σταματία θα ψάξουμε έναν επίσημο αγώνα για να το πιάσει και αυτή. Οι δυο τους θα συνεχίσουν να προπονούνται στην Αμερική και μαζί μου στις περιόδους προετοιμασίας ή αγώνων με την Εθνική. Έχουμε αποκτήσει καλές σχέσεις και κλείσαμε ήδη το πρώτο χρόνο γνωριμίας αν υπολογίσουμε πως οι πρώτες επαφές γίνανε πέρυσι τον Ιούνιο. Ο μεγάλος μας στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Ρίο, που ήταν και το μεγαλύτερο δέλεαρ για να γίνουν οι μεταγραφές, λόγω της μεγάλης αγάπης των παιδιών για τη χώρα τους».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/