Connect with us

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γκάφα Παπανικολάου με Μπιτσάνη-Σακοράφα

Published

on

Καλησπέρα σε όλους και περαστικά στον Κατάσκοπο που περνά τις τελευταίες μέρες της αναρρωτικής του άδειας. Ακόμα και κλινήρης πάντως, έχει το καλύτερο ρεπορτάζ. Ιδίως όταν το μοιράζεται με τους αναγνώστες του Sportsfeed.

Αποκαλύπτει ο Xman
[email protected]

Αδιάβαστος πιάστηκε ο δήμαρχος Γλυφάδας σε ένα θέμα που αλλιώς του τα μετέφεραν και αλλιώς είναι τελικά όπως ανακάλυψε κατόπιν εορτής. Πήγε στον Παπανικολάου η εξοστρακισμένη από το κόμμα Αργειτάκη – βάζοντας μέσο τη Φανούλα και την Αννούλα – και του ζήτησε άδεια για να γίνει το βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην στη Γλυφάδα, του ζήτησε να αναλάβει κάποια οργανωτικά έξοδα λιγότερα των 10.000 ευρώ, του ζήτησε να στείλει μία αόριστη απαντητική επιστολή στο αίτημα του ΣΕΓΑΣ ότι αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα έξοδα που ζητούσε η ομοσπονδία, αλλά δεν του είπε ποτέ πως ο συνολικός λογαριασμός είναι κοντά στα 40.000 ευρώ και πάνω.

Το χειρότερο είναι άλλο, δεν του είπε ποτέ πως η Σακοράφα θα χρησιμοποιήσει την επιστολή του δήμου Γλυφάδας για παραπληροφόρηση των μελών του ΔΣ και των σωματείων, ώστε να αιτιολογήσουν το ΟΧΙ που έψαχνε απεγνωσμένα να πεί στην υποψηφιότητα της Επιδαύρου. Και ξαφνικά βρέθηκε σήμερα ο Γιώργος Παπανικολάου να μαθαίνει από τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αλλά και τα δημοσιεύματα πως ο δήμος Γλυφάδας εγγυήθηκε στο ΣΕΓΑΣ ποσό 40.000 ευρώ για την διοργάνωση του βαλκανικού πρωταθλήματος βάδην.

Έχει που έχει τα θέματά του με το κόμμα και το άδειασμα που φέρεται να έφαγε από το Μητσοτάκη τόσο για υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα Αττικής όσο και για υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής αντί του Πατούλη, ήρθε τώρα κι αυτό να του βγάζουν πως δίνει απλόχερα 40.000 ευρώ στο δίδυμο Μπιτσάνη-Σακοράφα του ΜεΡΑ25, και δεν ξέρει τι να πρωτομαζέψει ο Παπανικολάου από την πεπονόφλουδα που τον έβαλε να πατήσει τα παρεάκι της Φανούλας της Αννούλας και την Ξένιας, καθώς με Μπιτσάνη και Σακοράφα ούτε που έχει μιλήσει στη ζωή του. Ευτυχώς όμως που του δόθηκε η ευκαιρία να στείλει νέα διευκρινιστική επιστολή για να πεί την αλήθεια και να ξεκαθαρίσει πως δεν εγγυήθηκε ποτέ για 40.000 ευρώ.


Το ψέμα των 40.000 ευρώ για το βαλκανικό

Να πάμε όμως και στα περιβόητα 40.000 ευρώ που απαιτούνται για ένα βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην, στο οποίο συμμετέχουν 5 μόνο χώρες συν την διοργανώτρια. Ναι έτσι είναι κυρία πρόεδρε, 5 χώρες όλες κι όλες και όχι οι 20 που ψευδώς ειπώθηκε για τις εντυπώσεις έχουν βάδην και εμφανίζονται στα βαλκανικά. Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Βουλγαρία και η Ελλάδα είναι οι μοναδικές χώρες που συμμετέχουν και θα συμμετάσχουν στο βαλκανικό πρωτάθλημα.

  • Να πάμε όμως και στον αριθμό των αθλητών; Βάση στοιχείων από τις προηγούμενες διοργανώσεις και όχι υποθέσεων, ανάλογα με την χώρα διεξαγωγής παίζει ο αριθμός από 20 έως 25 αθλητές το ανώτερο συν άλλους 15 περίπου τοπικούς της διοργανώτριας χώρας που προστίθενται και εκτός συναγωνισμού για να έχουν την ευκαιρία ενός καλού αγώνα. 

Βάδην δεν ξέρω το ομολογώ, αλλά από μαθηματικά κάτι σκαμπάζω και προσπαθώ να καταλάβω πως μία διοργάνωση που βάσει προηγούμενων οικονομικών απολογισμών του ΣΕΓΑΣ δεν κοστίζει πάνω από 10.000 ευρώ, εμφανίζεται από την Σακοράφα να κοστίζει κοντά στα 40.000 ευρώ.

Να το κάνουμε λίγο πιο λιανό όμως για να το καταλάβουμε όλοι μιας και μου ήρθανε πολλές πληροφορίες και στοιχεία από την ομοσπονδία. Αν μιλάμε για 35 άτομα μέλη των ξένων αποστολών (αθλητές, προπονητές, συνοδοί) και για δύο διανυκτερεύσεις όπως προβλέπεται από την βαλκανική ένωση, το κόστος με πλήρη διατροφή δεν μπορεί να είναι με τίποτε πάνω από 4.000 ευρώ κι αυτό αν δεν χρησιμοποιηθεί το ξενοδοχείο χορηγός του ΣΕΓΑΣ (Grand Hyatt) που κατά τον Σωτήρη Κυρανάκο έχει την αποκλειστικότητα οπότε λογικό είναι να χρησιμοποιηθεί. Άλλωστε 1.000 δωρεάν δωμάτια είναι η χορηγία κατά δήλωση της προέδρου!

  • Να μην χανόμαστε όμως, έχουμε τα 4.000 ευρώ για διαμονές, σε αυτά να προσθέσουμε άλλα 4.000 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα έξοδα όπως προκύπτουν από τον οικονομικό απολογισμό του ΣΕΓΑΣ για παρόμοια διοργάνωση βάδην με τις ίδιες ακριβώς ανάγκες. Το σύνολο δηλαδή 8.000 ευρώ και άντε να πεις πως θα ξοδευτούν και άλλες 2.000 ευρώ για απρόβλεπτα μικροέξοδα δημοσίων σχέσεων και προβολής.

Τελικά δεν μιλάμε για 40.000 ευρώ αλλά για φουσκωμένα 10.000 ευρώ παρακαλώ. Αλήθεια, υπάρχει κανείς που ακόμη αναρωτιέται γιατί η Σοφία και ο Κώστας το φούσκωσαν το ποσό και το εμφάνισαν επί τέσσερα; Μέχρι και ο ίδιος ο Ανδρέας Γκόγκας που ετοίμασε τον προϋπολογισμό της διοργάνωσης και τον παρέδωσε σε Μπιτσάνη-Κυρανάκο αναρωτιέται, γιατί τον έκαναν να είναι επί τέσσερα… Οι απαντήσεις είναι περισσότερες από μία και είναι προφανείς και αντιληπτές… Άλλωστε όπου υπάρχει Μπιτσάνης είναι γνωστό τι άλλο υπάρχει…

Διαχώρισε τη θέση του ο Μαντάς

Βλέποντας και ακούγοντας όλα αυτά λογικό ήταν που ο Πέτρος Μαντάς διαχώρισε την θέση του και ζήτησε να δοθεί μίας εβδομάδας παράταση στην πρόταση της Επιδαύρου που είχε καταθέσει εγγυημένα τα 16.000 ευρώ από Περιφέρεια και Δήμο, να εμφανίσει και εγγυητική τραπέζης για τα άλλα εξασφαλισμένα 15.000 ευρώ από ιδιώτες τοπικούς χορηγούς της Αργολίδας. Στην πρόταση αυτή συμφώνησε και ο Μελαχρινός διαφοροποιώντας επίσης της θέση του από την εισήγηση της Σακοράφα, ο δε Μαντάς το πήγε παραπέρα και όχι μόνο πήρε θέση υπέρ της Επιδαύρου, αλλά και στην ψηφοφορία επέλεξε το λευκό για να δείξει την έντονη δυσφορία του στη μεθόδευση της Σακοράφα.

Αγνόησε την ΕΑΣ Θεσσαλίας η Σακοράφα

Η δυσφορία όμως της επαρχίας στο πρόσωπο της Σακοράφα εξαπλώνεται όπως και ο κορονοϊός. Έμαθα που λέτε πως πρόσφατα που πήγε στα Τρίκαλα την γενέτειρά της όπως αρέσκεται να λέει, για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου και για πολλοστή φορά αγνόησε επιδεικτικά την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας. Σαν μην υπήρχαν για την πρόεδρο της ομοσπονδίας ο Ηλίας Καφφές και ο Ζάκος Σαχίνης, πρόεδρος και γενικός γραμματέας της πιο δραστήριας και παραγωγικής ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Την ενοχλεί βλέπετε που σιγά-σιγά αρχίζουν να την μαθαίνουν τα σωματεία της πριφέρειας και να καταλαβαίνουν που το πάει η οικογένεια Μπιτσάνη.

Καταρρέει το ΜεΡΑ25 και ψάχνει νέα στέγη

Σήμερα όπως καταλάβατε είχα πολλά νέα από ΣΕΓΑΣ, αλλά φταίω εγώ που ο Μπιτσάνης με την κατάρρευση του ΜεΡΑ25 ψάχνει απεγνωσμένα επαγγελματική στέγη και ο ΣΕΓΑΣ είναι το λαχείο του;

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!