Connect with us

ΤΕΝΙΣ

ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ 2026: Αποκλεισμός από τον 1ο γύρο για τη Σερένα

Published

on

Η Σερένα Ουίλιαμς, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον 2026, καθώς ηττήθηκε από την Αυστραλή Μάγια Τζόιντ (Νο87), στον πρώτο της αγώνα στο απλό μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια. 

Η 44χρονη Αμερικανίδα, κάτοχος 23 τίτλων γκραν σλαμ στο απλό, έχασε με 2-1 (6-3, 6-7, 6-3), ενώ μαζί με την αδελφή της, Βίνους, θα συμμετάσχουν και στο διπλό, που αρχίζει την Πέμπτη (2/7). Η Ουίλιαμς, η οποία ήταν επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη για 319 εβδομάδες, δεν είχε παίξει σε αγώνα στο απλό, μετά από την ήττα της στον τρίτο γύρο στο αμερικάνικο όπεν του 2022.
Δέκα χρόνια μετά τον τελευταίο από τους επτά τίτλους της στο Γουίμπλεντον, η κορυφαία Αμερικανίδα τενίστρια έγινε η δεύτερη γηραιότερη παίκτρια στα χρονικά, η οποία αγωνίσθηκε στο απλό του Γουίμπλεντον, μετά από την Τσεχοσλοβάκα, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, που ήταν 47 ετών το 2004. «Έμεινα ξύπνια μέχρι τις 2πμ σκεπτόμενη τον επερχόμενο αγώνα. Η Σερένα Ουίλιαμς έχει μια τέτοια αύρα, είναι ένας τέτοιος θρύλος. Ονειρευόμουν αυτήν την στιγμή από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι», δήλωσε με θαυμασμό η Τζόιντ, νικήτρια του τουρνουά σε χορτάρι του Ιστμπουρν το 2025.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr