Πολύ καλό το ξεκίνημα της Μαρίας Σάκκαρη (Νο43) στο Γουίμπλεντον 2026, αφήνοντας εκτός συνέχειας το Νο24 του ταμπλό παίζοντας εξαιρετικό τένις.
Κόντρα στην Κλάρα Τάουσον η Σάκκαρη χρειάστηκε μία ώρα και 13 λεπτά για να επικρατήσει με 2-0 (6-3, 6-3) και να πάρει την πρόκριση στο 2ο γύρο. Εκεί περιμένει να αντιμετωπίσει την Ανιελίνα Καλίνινα (Ουκρανία) ή την Καμίλα Ρακίμοβα (Ουζμπεκιστάν).
Στην αναμέτρηση την Τάουσον, ο Σάκκαρη καθάρισε έχοντας 3/3 πετυχημένα μπρέικ ενώ έσβησε και τα πέντε της Δανέζας. Στο πρώτο σετ το μπρέικ για τη Σάκκαρη ήρθε στο 3-1 και από εκεί ο δρόμος για την κατάκτηση του πρώτου σετ ήταν… απλός.
Στο δεύτερο σετ, η 31χρονη Ελληνίδα είχε τις απαντήσεις σε ότι προσπάθησε να κάνει η Τάουσον για την ανατροπή. Στο 3-2 ήρθε άλλο ένα μπρέικ για τη Σάκκαρη που έκανε το σετ με το τρίτο μπρέικ.