Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η ώρα της Εθνικής

Published

on

Η Εθνική ανδρών του χάντμπολ μπαίνει το απόγευμα της Πέμπτης (19.30) στη μάχη των προκριματικών του Euro 2018 και υποδέχεται στην Πάτρα την Κύπρο.

Πάτρα, αποστολή
του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Η προσπάθεια της ανανεωμένης Εθνικής θα ξεκινήσει από το κλειστό γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος». Σήμερα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του αγώνα με τη συνέντευξη Τύπου στην οποία παρευρέθηκαν οι προπονητές και αθλητές των δύο ομάδων, καθώς και οι χορηγοί που έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι του κόστους της προετοιμασίας της Εθνικής και του αγώνα με την Κύπρο

«Ήρθε η ώρα για ανανέωση»
Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Γιώργος Κρανάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του ευχαριστώντας τους χορηγούς που στηρίζουν την Εθνική και τόνισε ότι«Έχουμε δύο αγώνες με την Κύπρο και στόχος είναι να κερδίσουμε. Η ομάδα είναι ανανεωμένη σταδιακά και πλέον ανοίγει μία καινούρια σελίδα. Έχει γίνει ένας σχεδιασμός με τη διοίκηση, έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις και αναγκαστικά γίνεται μία σταδιακή ανανέωση. Τώρα ήρθε η στιγμή για την ανανέωση. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 24 χρόνια σε αυτή την Εθνική. Μακάρι να ήταν 28 ή 30. Το θέμα είναι μπορούμε και αν έχουμε τη δυνατότητα. Οι κλήσεις γίνονται με συγκεκριμένη λογική, αναφορικά με τους παίκτες που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν την Εθνική. Στα παιδιά που βρίσκονται εδώ υπάρχει και διάθεση και ενθουσιασμός. Δεν χρειάζεται άγχος. Όλοι μαζί έχουμε κάνει μόνο δύο προπονήσεις. Δεν μπορούσαμε να είμαστε πλήρεις σε περισσότερες, λόγω των υποχρεώσεων που είχαν οι διεθνείς που αγωνίζονται στη Γερμανία και στη Γαλλία».

Για τον αριστερόχειρα ελληνοϊσπανό Γιάννη Μπασμαλή ο κ. Κρανάκης τόνισε ότι «είναι ένα Ελληνόπουλο που θέλει να έρθει να βοηθήσει. Είναι σε μία θέση σημαντική και σε μία θέση που έχουμε απώλειες. Έχει ενωθεί με τα παιδιά και νομίζω ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».

Με φιλοδοξίες η Κύπρος
«Στην Εθνική Κύπρου κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια ώστε να βρούμε τους αθλητές που έχουν τα σωματικά και αθλητικά προσόντα και μπορούν να πάνε την ομάδα ένα βήμα παραπέρα. Στόχος στους αγώνες με την Εθνική Ελλάδος είναι να πάρουμε τα αποτελέσματα που θα μας δώσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον αγώνα με το Βέλγιο. Δεν έχουμε απουσίες και περιμένω να δω ανταγωνιστική την ομάδα», σχολίασε ο Γιάννης Αρβανίτης.

Για το γεγονός ότι είναι αντίπαλος με την Εθνική Ελλάδος, την οποία έχει υπηρετήσει ως αθλητής, αλλά και ως συνεργάτης του Ουλφ Σέφερτ, απάντησε ότι «δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε επαγγελματίες. Δουλειά μου είναι να βελτιώνω την Εθνική Κύπρου και να προσπαθούμε για τα καλύτερα αποτελέσματα. Ίσως να υπάρχουν ενοχές μετά από κάποιο διάστημα, αλλά όχι μέσα στο παιχνίδι, πιο πολύ νιώθω σαν να είναι ένας αγώνας μεταξύ δύο ελληνικών ομάδων στο πρωτάθλημα. Άλλωστε είμαι στην Κύπρο από ο 2008, είμαστε ίδιοι άνθρωποι, έχουμε τον ίδιο εθνικό ύμνο και μετά από τόσα χρόνια πλέον νιώθω και εγώ λίγο Κύπριος».

«Δεν αλλάζει η διάθεση»
Από την πλευρά των παικτών, εκ μέρους της Εθνικής Ελλάδος ο Θοδωρής Ευαγγελίδης τόνισε ότι « «Έχουν αλλάξει πολλά άτομα στην ομάδα. Ένα δεν έχει αλλάξει , η διάθεση. Στοχεύουμε σε ένα καλό ξεκίνημα σε αυτή την προκριματική φάση και θέλουμε κοντά μας τον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας». Ο αρχηγός της Κύπρου, Κυριάκος Σοφοκλέους επανέλαβε ότι στόχος της ομάδας του είναι «να διεκδικήσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της προκριματικής φάσης ώστε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης κόντρα στο Βέλγιο».

Μετά από μία εικοσαετία…
O πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Πελοποννήσου Ανδρέας Κόγκας τόνισε τη συμβολή των χορηγών που είναι οι επιχειρήσεις “Λουξ”, “ΜΑΧΡΩ”, “Coffee Island” και “Grande Μυλωνάς” και τόνισε ότι είναι ευκαιρία για το κοινό της Πάτρας να σταθεί κοντά στην Εθνική ομάδα και να γεμίσει το “Δ. Τόφαλος” είκοσι και πλέον χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην πόλη. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών ομάδων, Κώστας Αλεξιάδης τόνισε ότι «Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της Ομοσπονδίας, πρώτα απ’ όλα τον κ. Κόγκα για την προσπάθεια που έχει κάνει για να γίνει ο αγώνας της Εθνικής στην Πάτρα. Η παρουσία της Εθνικής Ανδρών μετά από χρόνια στην Πάτρα συμπίπτει με την νέα αρχή που κάνει η ομάδα, η οποία πλαισιώνεται από νέα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς, που είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Εύχομαι το χάντμπολ στην Πάτρα να ξαναπάει την θέση που του ανήκει στην τοπική κοινωνία».

Οι χορηγοί
Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, ιδιοκτήτης Λουξ): «Να σας καλωσορίσω στην Πάτρα. Είναι τιμή και για την πόλη μας να διεξαχθεί αυτός ο αγώνας και μάλιστα σε μία περίοδο κρίσιμη για τα Εθνικά μας θέματα. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που μας κάνει την τιμή να βρισκόμαστε στην φανέλα της Εθνικής. Είναι σημαντικό που βρίσκονται στο τραπέζι και άλλες δύο ανερχόμενες εταιρείες που βοηθούν χορηγικά τον αγώνα. Είναι ενθαρρυντικό για τον αθλητισμό της Πάτρας να υπάρχουν και άλλες εταιρίες που βοηθούν, εκτός της Λουξ που όλα αυτά τα χρόνια είναι αρωγός. Θέλω να συγχαρώ τον Ανδρέα Κόγκα για όλα όσα έχει κάνει για τον Πατραϊκό αθλητισμό με την εξωστρέφεια του».

Ευάγγελος Λιόλιος (ιδιοκτήτης Coffee Island): «Είναι χαρά μας που συμμετέχουμε σαν εταιρεία σε αυτόν τον αγώνα και που βοηθάμε την Εθνική Ανδρών. Είναι κάτι διαφορετικό όταν αγωνίζονται Εθνικές ομάδες, πόσο μάλλον όταν και οι δύο εκπροσωπούν τον Ελλαδικό χώρο. Θα ήθελα να θέσω και έναν προβληματισμό. Βιώνουμε δύσκολες ώρες για τον αθλητισμό. Χωρίς ιδιωτικές πρωτοβουλίες και χορηγίες δεν γίνονται εύκολα διοργανώσεις, παρότι αυτοί οι αγώνες είναι υποχρέωση της πολιτείας. Από την μία λοιπόν δυστυχώς, από την άλλη ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο δρόμος, δηλαδή των χορηγών».

Γιώργος Αντωνόπουλος (ιδιοκτήτης ΜΑΧΡΩ): «Θα ήθελα να καλωσορίσω και τις δύο Εθνικές ομάδες. Εμείς σαν χορηγοί είμαστε στην διάθεση της Ομοσπονδίας για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων και μακάρι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ώστε και ο αγώνας με το Βέλγιο να διεξαχθεί εδώ στην Πάτρα. Εύχομαι καλή επιτυχία στις δύο ομάδες».

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!