Connect with us

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Τα παιδιά της άμμου

Published

on

Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη ξεκινά το ταξίδι της ομάδας. που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Champions Cup του μπιτς χάντμπολ, στα Κανάρια Νησιά.

του Ηλία Τάταλα
[email protected]

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης – Beach Boys αναχωρούν το βράδυ της Τρίτης για Κωνσταντινούπολη και από εκεί θα βρεθούν στη Λας Πάλμας των Κανάριων Νήσων.

Εκεί, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το Champions Cup, που είναι αντίστοιχα ότι και το Champions League για το ποδόσφαιρο. Η ελληνική ομάδα ταξιδεύει ως πρωταθλήτρια Ελλάδος και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι σε κορυφαίες ομάδες της άμμου.

Εννιά και ένας Γερμανός
Την ομάδα αποτελούν οι Κώστας Θεοδώρου, Λευτέρης Ανδρεάδης, Χρήστος Ξενοπανάγος, Άκης Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Ξανθόπουλος, Βαγγέλης Αραμπατζής, Γιάννης Κοτσαμαρίκογλου, Άγγελος Παπαδόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπάκης και ο Γερμανός Μάρτιν Στέντλερ.

Δύο από τους δέκα παίκτες αγωνίζονται στην Α1 του χάντμπολ, ο Κοτσαμαρίκογλου στη Δράμα 1986 και ο Αραμπατζής στον ΠΑΟΚ. Ο Παπαδόπουλος αγωνίζεται στην Α2 με τον Αρχέλαο. Ο Βασίλης Χαραλαμπάκης έχει συνδέσει το όνομά του με το ελληνικό μπιτς χάντμπολ, ενώ ο Γερμανός Στέντλερ ήταν το καλοκαίρι μέλος της «Ακρόπολις», που αγωνίστηκε στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα των Beach Boys έχει ιστορία τριών χρόνων και δανείστηκε πολύ εύστοχα το όνομα του διάσημου αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος. Το καλοκαίρι μπήκε υπό τη στέγη των Κυκλώπων Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τη ντιρεκτίβα που ήθελε τις ομάδες να σχετίζονται με ομάδες σάλας.

Μόνοι τους
Οι αθλητές της ομάδας όχι μόνο δεν πληρώνονται, σε αντίθεση με τους παίκτες των περισσοτέρων ομάδων που θα αντιμετωπίσουν, αλλά αντιθέτως καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των εξόδων από την τσέπη τους, με κίνητρο το μεράκι τους και την αγάπη για το άθλημα.

«Ευτυχώς έχουμε κοντά μας αρκετούς τοπικούς χορηγούς που μας καλύπτουν ένα μέρος των εξόδων και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Δυστυχώς ο Δήμος και η Περιφέρεια, παρόλο που υποσχέθηκαν ότι θα μας βοηθήσουν, δεν το έπραξαν. Είναι κρίμα διότι θα μπορούσαμε να ενισχυθούμε περισσότερο και να πάμε για κάτι παραπάνω», θα πει στο Sportsfeed.gr ο Κώστας Θεοδώρου.

«Ο πολύς κόσμος στην Αλεξανδρούπολη δεν έχει καταλάβει τι έχει καταφέρει αυτή η ομάδα, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε μία τελική φάση ενός αθλήματος που συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους και μέσα από την ομάδα διαφημίζεται και η πόλη», θα πει ο Δημήτρης Χαραλαμπάκης, πρόεδρος στους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, που επίσης προσπαθούν να συνεισφέρουν στο εγχείρημα, με όσες δυνατότητες έχουν.

Στόχος η οκτάδα
Στους αγώνες συμμετέχουν 20 ομάδες, δέκα ανδρών και ισάριθμες γυναικών από δώδεκα χώρες. Ισπανία, Κροατία, Ρωσία, Νορβηγία, Πολωνία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία και Ελβετία δίνουν το παρών στη διοργάνωση, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ.

Η διοργάνωση, θα διεξαχθεί σε δύο γήπεδα που βρέχονται από τον ατλαντικό ωκεανό. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν με την αναμέτρηση της ελληνικής ομάδας κόντρα στην ιταλική Pallamano Grosseto, στη 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Το Σάββατο, οι Κύκλωπες θα αντιμετωπίσουν διαδοχικά τη Gaw από την Πορτογαλία (10:00), τη ρώσικη Εκατερίνονταρ (13:00) και την κροάτικη Detono Ζάγκρεμπ (16.00), που θεωρείται η κορυφαία ομάδα του τουρνουά.

«Οι Κροάτες κατά πρώτο λόγο και οι Ρώσοι κατά δεύτερο, θεωρούνται οι υπερδυνάμεις στο χώρο του μπιτς χάντμπολ. Εμείς θα επιδιώξουμε νίκες κόντρα σε Ιταλούς και Πορτογάλους για να πετύχουμε το μεγάλο μας στόχο, που είναι η είσοδος στην οκτάδα», θα εξηγήσει ο Κώστας Θεοδώρου.

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live-streaming από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης στη διεύθυνση http://www.grancanariabhb.com/video/.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/