Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Καφφές: «Την αγάπη μας για τον στίβο δεν μπορεί να την στραγγαλίσει καμία διοίκηση του ΣΕΓΑΣ»

Published

on

Από τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και του ΑΣ Πελασγού Λάρισας, Ηλία Καφφέ λάβαμε και δημοσιεύουμε την τοποθέτηση του στη γενική συνέλευση του ΣΕΓΑΣ.

«Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι…
Είμαι ο Ηλίας Καφφές  πρόεδρος και εκπρόσωπος του ΑΣ Πελασγός Λάρισας ενός συλλόγου που στα 37 χρόνια διαδρομής του από τα σπλάχνα του έστειλε πάνω από 200 αθλητές στις Εθνικές ομάδες 7 αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο μοναδικός επαρχιακός σύλλογος που ανέδειξε Ολυμπιονίκη (Φανή Χαλκιά), σαν αθλήτρια του Πελασγού. 
Παράλληλα από το Φλεβάρη του 2017 έχω την τιμή να είμαι και πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας αντικαθιστώντας τον Αντώνη Χιώτη έναν αθλητικό παράγοντα με μεγάλη προσφορά στα αθλητικά δρώμενα της Θεσσαλίας.
H ΕΑΣ Θεσσαλιας με αποδεδειγμένη παραγωγή αθλητών, πρωταθλητών, ικανών προπονητών και διοικητικών στελεχών του ελληνικού στίβου, είναι αυτή που για πάρα πολλά χρόνια διοργάνωσε με επιτυχία τρία πανελλήνια πρωταθλήματα ετησίως και πάρα πολλούς δρομικούς αγώνες. 
Το Run Greece της Λάρισας από το 2013 μέχρι και το 2019 ήταν ίσως το ποιο πετυχημένο αγωνιστικά σε συμμετοχές και σε συνέργειες με την τοπική αυτοδιοίκηση τους αθλητικούς συλλόγους και την κοινωνία της Θεσσαλίας.  
Έχουμε κάνει παρεμβάσεις και επαφές και στις 4 πρωτεύουσες νομών της Θεσσαλίας με κοινωνικούς εταίρους και έχουμε άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού. 
Όλα στην ΕΑΣ έχουν ψηφιοποιηθεί, οι συναλλαγές μας είναι πεντακάθαρες και γίνονται μόνο ηλεκτρονικά. 
Για όλες αυτές μας τις δραστηριότητές μας στην ΕΠΑΚΑΒ (Επιτροπή Ανάπτυξη Κλασικού Αθλητισμού στη Βάση) του 2019 (δεν κατάλαβα ποτέ γιατί σταμάτησε) ο αείμνηστος Βασίλης Σεβαστής και ο πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος αφού μας έδωσαν συγχαρητήρια δήλωσαν ότι αυτό πρέπει να είναι πλέον το νέο μοντέλο λειτουργίας των ΕΑΣ. Σας τα λέω όλα αυτά γιατί εσείς ήσασταν απούσα από τα αθλητικά δρώμενα από τότε που σταματήσατε τον αθλητισμό. 
Και αντί να συνεχίσετε αυτήν την μετεξέλιξη και υποστήριξη των ΕΑΣ έρχεστε τώρα εσείς και η διοίκηση σας κυρία πρόεδρε, για να τις μετατρέψετε  σε κέντρα υποχρεώσεων προς το ΣΕΓΑΣ ενώ ταυτόχρονα τους αφαιρείτε όλα τα θεσμικά τους δικαιώματα π.χ να συναποφασίζουμε για την πρόσληψη των άμεσων συνεργατών μας τεχνικών και διοικητικών.
Και μάλιστα επαίρεσθε γιατί οι τεχνικοί σας σύμβουλοι μας λενε ότι σήμερα είναι υπάλληλοι του ΣΕΓΑΣ και δεν δίνουν καμία αναφορά στις τοπικές ΕΑΣ. Και επί πλέον εσείς ζητάτε να πληρώνονται τα οδοιπορικά τους μέσα από τις ΕΑΣ και μάλιστα χωρίς κανένα έλεγχο απ’ την ΕΑΣ αφού δεν υπαγράφει ο πρόεδρος τα οδοιπορικά των τεχνικών συμβούλων. Γιατί δεν τους πληρώνετε απευθείας εσείς για να έχετε και την ευθύνη;
Κυρία πρόεδρε με τις ενέργειες σας, έχω την άποψη ότι απαξιώνετε θεσμικά τις ΕΑΣ και κατ’ επέκταση και τα σωματεία μας. Αυτό είναι τελικά το διοικητικό σας όραμα; Υδροκέφαλη διοίκηση σ’ όλες τις ΕΑΣ από την Αθήνα;
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε την προεδρία του ΣΕΓΑΣ κυρία Σακοράφα, παρότι το 80% των σωματείων της Θεσσαλίας σας υποστήριξε, εγώ προσωπικά αλλά και η ΕΑΣ βιώνουμε ένα ανελέητο bullying από την πλευρά σας. Και εξηγούμαι.
Πανελλήνια πρωταθλήματα στην Θεσσαλία χωρίς την συμμετοχή μας. Ορίζετε οργανωτικούς υπεύθυνους άτομα χωρίς καμμία θεσμική ιδιότητα οι οποίοι βαφτίζονται τη μία σαν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, την άλλη σαν πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ Τρικάλων και άλλες φορές σαν πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Τρικάλων. Αν θέλετε τα σχετικά δημοσιεύματα τα έχω στη διάθεσή σας.
Μεταφέρατε αυθαίρετα το run Greece από τη Λάρισα στα Τρίκαλα αφήνοντας να κυκλοφορούν υπό μορφή διαρροών ένα σωρό ασυναρτησίες. Τη μία ότι είναι επιθυμία του χορηγού, την άλλη υπάρχουν καλύτερες συνθήκες στα Τρίκαλα. Και ρωτώ. Γιατί δεν μας ρωτήσατε κυρία Σακοράφα; Μπορεί να συμφωνούσαμε. Μπορεί να προτείναμε το Βόλο ή την Καρδίτσα. Μπορεί να προτείναμε κυκλική μεταφορά του αγώνα και στους 4 νομούς της περιφέρειας. Δεν περιμένω βέβαια κάποια απάντηση από σας, αλλά μη μας υποτιμάτε.
Εσείς από την πλευρά σας, επισκέψεις σε δημάρχους, στον περιφερειάρχη της Θεσσαλίας χωρίς την παρουσία μας ούτε καν της ενημέρωσης μας. Μήπως ξεχάσατε κυρία πρόεδρε ότι ο ΣΕΓΑΣ είναι ένωση σωματείων; Για το καλό των τοπικών σωματείων και της ανάπτυξης του αθλητισμού στην περιφέρεια Θεσσαλίας γινόταν οι επισκέψεις και όχι για  προσωπικές σας υποθέσεις φαντάζομαι. Αλλά χωρίς τα σωματεία μας και τους εκπροσώπους τους;
Το «για μας» χωρίς «εμάς» δεν ισχύει πλέον κυρία πρόεδρε.

Και κάτι πιο σοβαρό τώρα.

Κατά καιρούς φίλοι σας διαδίδουν ότι είστε αποφασισμένη να μας κλείσετε και φυλακή. Αλήθεια τώρα κυρία Σακοράφα. Απειλείτε ερασιτέχνες παράγοντες να τους στείλετε φυλακή; Απειλείτε ανθρώπους που ξοδεύουν το χρόνο τους, τις γνώσεις τους, την αγάπη τους και τα χρήματα τους στα σωματεία και στους αθλητές; Θέλω να πιστεύω  ότι δεν είναι αλήθεια αυτά που διαδίδουν δικοί σας άνθρωποι.
Εμείς όμως επειδή δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αφήνει την παραμικρή αιχμή, σας καλώ να πάμε μαζί στη ΓΓΑ και να ζητήσουμε διαχειριστικό έλεγχο σε όλες τις ΕΑΣ αλλά και στο ΣΕΓΑΣ, για να μπορούμε όλοι μας να κοιταζόμαστε στα μάτια.
Και ξέρουμε όλοι ότι όλα αυτά τα κάνετε γιατί στις εκλογές της ΕΑΣ δεν εκλέχθηκε ο  εκλεκτό σας. Ε λοιπόν σας πληροφορώ ότι και στις επόμενες εκλογές τα σωματεία μας δεν θα τον εκλέξουν.
Εσείς θα συνεχίσετε βεβαίως την ίδια τακτική απέναντι μας, προσπαθώντας να στραγγαλίσετε διοικητικά και κυρίως οικονομικά την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας αλλά σας πληροφορώ για ακόμα μία φορά δεν θα τα καταφέρετε.
Εμείς στη Θεσσαλία αγαπάμε τον στίβο και θα συνεχίσουμε να τον υπηρετούμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι την αγάπη μας για τον στίβο δεν μπορεί να την στραγγαλίσει καμία διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.
Κλείνοντας κυρία πρόεδρε δεν θα σας παρακαλέσω πλέον να αλλάξτε την τακτική σας προς την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας γιατί αυτό γνωρίζω πολύ καλά δεν μπορείτε να το κάνετε. Εμάς θα μας δείτε απ΄τον Νοέμβρη πως θα συνεργαστούμε με την νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, γιατί εμείς θέλουμε μόνο και μόνο το καλό του αθλήματος που όλοι μας αγαπούμε και υπηρετούμε. 
Σας το ξανάπα ότι στο χώρο μας δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε τόσες μεγάλες διαφορές μεταξύ μας. Είμαστε πολύ μικροί για να χουμε τόσο μεγάλες διαφορές στον κλασσικό αθλητισμό.

Σας ευχαριστώ πολύ»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/