Connect with us

XMAN

Κλειδωμένες πόρτες στους ελέγχους του ΕΟΚΑΝ και προσλήψεις δημοσιογράφων στο ΟΑΚΑ

Published

on

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλή εργατική Πρωτομαγιά σε όλους. Δεδομένου ότι το Sportsfeed τηρεί όλες τις απεργίες που προκηρύσσει η Ένωση Συνακτών, ξενύχτισα επιστρέφοντας από τις γιορτές για να δώσω κείμενο πριν τις 06:00.

Αποκαλύπτει ο Xman
[email protected]

Απρόσμενη επίσκεψη από κλιμάκιο του ΕΟΚΑΝ δέχθηκαν αθλητές και αθλήτριες (διαφόρων αθλημάτων) που προετοιμάζονται αυτήν την περίοδο στην Κύπρο. Το απρόσμενη έχει να κάνει με το γεγονός πως ποτέ άλλοτε δεν έφυγε κλιμάκιο από την Ελλάδα για να κάνει ελέγχους στην Κύπρο. Αυτό ήταν το θέμα συζήτησης χθες στον Άγιο Κοσμά αλλά και στα βόρεια στη Θεσσαλονίκη.

  • Αυτό που κυκλοφορούσε στα πηγαδάκια στον Άγιο Κοσμά είναι πως κάποιες πόρτες δεν άνοιξαν για να μπει μέσα το κλιμάκιο. Τώρα, αν ήταν μέσα οι φιλοξενούμενοι και έκαναν ησυχία για να φύγουν οι «επισκέπτες» όπως κάνουμε όταν έρχονται οι καλές κυριούλες από τις ενορίες για έρανο, ή έφυγαν από τα παράθυρα… αυτό δεν το γνωρίζω για να σας το πω.

Η αναστάτωση πάντως δημιουργήθηκε και καταγράφηκαν non show. Δε γνωρίζω αν ήταν πρώτα ή δεύτερα, στο τρίτο πάντως εντός 12 μηνών, έχει… πέναλτι.

  • Και επειδή όλοι στα αθλήματά τους γνωρίζουν καλά τι, πως και ποιος, δε θα πούμε τίποτα περισσότερο. Μόνο ένα πράγμα. Γρηγόρη Λέων εσύ σούπερ σταρ. Μου τα έλεγε ο Κατάσκοπος, αλλά δεν τον πίστευα. Εύγε.

Τι συμβαίνει στο ΟΑΚΑ;

Ένα από τα χόμπι που έχω είναι η ανάγνωση αποφάσεων στη Διαύγεια. Πολλά ενδιαφέροντα πράγματα βρίσκει κανείς, αρκεί να το κάνει συνήθεια. Καθημερινή…
Στις 4 Νοεμβρίου 2021 συνεδρίασε το ΔΣ του ΟΑΚΑ και πήρε μεταξύ άλλων αποφάσεις που αφορούν την επικοινωνία του και τη συνεργασία με δημοσιογράφους. Εκείνες οι αποφάσεις, ανέβηκαν στη Διαύγεια έξι (6) μήνες μετά! Προς τι το θαυμαστικό; Η απόφαση πάρθηκε αλλά η πρόσκληση δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Έχω σε αντίγραφο pdf (οι επί των τεχνικών γνωρίζουν) όλες τις προκλήσεις του ΟΑΚΑ, ημερολογιακά από το site του ΟΑΚΑ από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα. Πουθενά δεν υπάρχει πρόσκληση και αν εμφανιστεί ξαφνικά τις επόμενες μέρες κάπου προς Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2021 θα έχει «φυτευτεί». Θα δημοσιεύσω τα pdf για να αποδείξω τη μεταχρονολογημένη ανάρτηση. Η απόφαση της συνεδρίασης πάντως είναι ξεκάθαρη όπως φαίνεται και στο έγγραφο που ακολουθεί.

20.000 ευρώ γραφείο Τύπου με απευθείας ανάθεση

Το πιο ωραίο της υπόθεση όμως είναι η ακριβώς επόμενη απόφαση της συνεδρίασης του συμβουλίου του ΟΑΚΑ. Ενώ στην απόφαση 6.2 προτείνεται η συνεργασία με δημοσιογράφο που θα προκύψει από πρόσκληση ενδιαφέροντος και αξιολόγηση των αιτήσεων από επιτροπή υποψηφίων(!), η αμέσως επόμενη απόφαση (6.3) προχωρά σε απευθείας πρόσληψη με ετήσια αμοιβή 20.000 ευρώ (1.500 το μήνα συν δώρα και επιδόματα), δίχως πρόσκληση ενδιαφέροντος δίχως τίποτα. Ορίστε και η απόφαση:

Η συνέχεια την Τετάρτη

Επειδή ήμουν σε διακοπές και δεν έχω προλάβει να επεξεργαστώ όλες τις πληροφορίες και επειδή το μέιλ μου έχει δεχθεί πολλά μηνύματα, θα συνεχίσουμε την Τετάρτη. Ελπίζω να βγάλει ανακοίνωση το ΟΑΚΑ την ημέρα της απεργίας. Δεν είναι μια απλή… καθημερινή.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/