Connect with us

StivosNews

Μονόπρακτο Σακοράφα

Published

on

Λειτουργεί ως μαέστρος σε ορχήστρα! Και είναι λογικό, διευθύνοντας την, να έχει γυρισμένη την πλάτη στο κοινό! Δεν ακούει την σκηνή, αλλά στην ολοκλήρωση θα στρέψει σε όσους την παρακολουθούν για να εισπράξει εκείνο που της αναλογεί.

του Θοδωρή Σαλαντή

Η Σοφία Σακοράφα με έχει εκπλήξει! Την έβλεπα στην γενική συνέλευση του ΣΕΓΑΣ να παρακολουθεί τους εκπροσώπους των σωματείων ως να μην ήταν στο χώρο. Ολοκληρώνοντας τον πρώτο χρόνο στην προεδρία της ομοσπονδίας, κατήγαγε σε προσωπικό θρίαμβο το απλούστερο! Έβαλε τα πράγματα σε μία σειρά δημιουργώντας τάξη, εστίασε στο μέτρο και την ηθική. Ανέδειξε και μεταμόρφωσε το ζητούμενο επί σειρά ετών, σε δεδομένο! Παράλληλα άφησε τους συνεργάτες της να αναμετρηθούν με τους εαυτούς τους πρωτίστως και να κρίνουν οι ίδιοι αν μπορούν να την ακολουθήσουν! Για να φτάσει η ώρα που θα τους αξιολογήσει και η ίδια.

Η Σοφία Σακοράφα ολοκληρώνοντας ακριβώς στον ένα χρόνο το πρώτο μέρος της συμφωνίας για τον ελληνικό στίβο, γύρισε και, υποκλίθηκε στο κοινό. Εισέπραξε αποθέωση! Πήρε με πανηγυρικό τρόπο όλες τις ψηφοφορίες, ισοπέδωσε με την προσωπική της καταξίωση τις όποιες φωνές αμφισβήτησης, χάραξε εμμέσως πλην σαφώς διαδρομή συμπόρευσης όλων των δυνάμεων. Είναι σαφές ότι το ‘χει ως στόχο. 

Ο ελληνικός στίβος μετά από πολλά χρόνια έχει επιτέλους πρόεδρο! Με όραμα, ικανότητες και αποδοχή που αγγίζει τα όρια του καθολικού! Αναλαμβάνοντας πριν από έναν ακριβώς χρόνο η Σακοράφα έπαιζε την προσωπική αθλητική και πολιτική της ιστορία κορώνα-γράμματα. Φρόντισε με την ανάδειξη της στην ηγεσία να σκίσει συμβόλαια και υποθήκες που την εμφάνιζαν ως συνεχιστή και κληρονόμο μουντζουρωμένων διαδρομών. Δεν είχε κανέναν ανάγκη απλά οι άλλοι άργησαν να το καταλάβουν, διαπραγματευόμενοι μαζί της ρόλους και θέσεις χρήσιμου ηλιθίου, αυτό που ήξεραν δηλαδή και έκαναν πάντα. Όταν το συνειδητοποίησαν ήταν αργά.

Η Σακοράφα είχε σε αυτό τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του συμβουλίου της και ένα ακόμη μεγάλο όπλο. Την αντιπολιτευτική ομάδα της Αναγέννησης! Πρώτον διότι μπορούσε να «κλέψει», να στηρίξει προτάσεις και πολιτικές και δεύτερον – και ουσιαστικότερο – να την υποδεικνύει ως φόβητρο στη δική της ομάδα, όταν ενδεχομένως αισθανόταν από ένα  μέρος αυτής πίεση. 

Και τα χειρίστηκε όλα λαμπρά! Κάθε μέρα που περνούσε λειτουργούσε ως όφελος της. Με υπομονή Ιώβεια, άφηνε τις τάσεις, ένθεν κείθεν, να ξεδιπλώνονται γνωρίζοντας ότι το διαίρει ακολουθεί το βασίλευε! Και έπεσαν στην αγκαλιά της χωρίς η ίδια να υποκινήσει οτιδήποτε!

Οπότε λογικό και το ερώτημα όσων συμφωνούν ή διαφωνούν με τα παραπάνω. Δηλαδή τα κάνει όλα σωστά και έχουν εκλείψει οι λόγοι για κριτική; Φυσικά και όχι! Η Σακοράφα δείχνει την κατεύθυνση. Μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη πράξη της συμφωνίας ως μαέστρος. Η ουσιαστική της διαδρομή τώρα αρχίζει. Είμαι βέβαιος ότι έχει αντικρίσει μία γύμνια στην αθλητική βάση του οικοδομήματος. Ο ΣΕΓΑΣ δεν μπορεί να λειτουργεί για να φτιάχνει αθλητές που θα συμμετάσχουν κάθε χρόνο στο Survivor. Αν εξαιρέσει κανείς τους μετρημένους στα δάχτυλα ενός χεριού πρωταγωνιστές, δεν υπάρχει βάθος! 

Όσο για το μεγάλο ζητούμενο, την οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας, η Σοφία Σακοράφα κολύμπησε. Παρέλαβε χάος, σύμφωνα με δική της δήλωση που επιβεβαίωσε πλήρως τα όσα εγώ έλεγα πέρυσι. Κατόρθωσε να ισορροπήσει, εν μέρει θα πω, το συνοθύλευμα εισπράξεων και δαπανών που θύμιζαν μπακάλικο απομακρυσμένης γειτονιάς επαρχιακής πόλης, παρά μεγάλη ομοσπονδία που διαχειριζόταν εκατομμύρια! Για αυτά θα πούμε στο επόμενο αυριανό σημείωμα. 

Χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω μετά από καιρό. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πρωτίστως, ότι η Σακοράφα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και να της δοθεί ο χρόνος επίλυσης του γόρδιου δεσμού που ακούει στο όνομα ΣΕΓΑΣ. Το Sportsfeed, παρακολουθεί καθημερινά τα τεκταινόμενα σε ελληνικό και παγκόσμιο στίβο και προσφέρει τα μέγιστα στο χώρο μας. Οι συνεργάτες του έχουν θέση, άποψη και γνώση. Κρίνουν και κρίνονται! Για ένα να είστε βέβαιοι: Αγαπούν το στίβο περισσότερο ενδεχομένως και από όλους εσάς που αντέξατε να φτάσετε ως αναγνώστες μέχρι αυτή τη γραμμή. Δεν περισσεύει κανείς! 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!