Connect with us

StivosNews

Σοφία μου! Λευτέρη μου!

Published

on

Τα δύο ποτήρια, μισογεμάτα με λευκό Βουργουνδίας, τσούγκρισαν πάνω απ’το τραπέζι. Ο Λευτέρης ευχήθηκε στην υγειά της και στην καλή συνεργασία!

του Θοδωρή Σαλαντή

Η Σοφία απολαμβάνοντας με μικρές γουλιές τα αρώματα και την δροσιά του κρασιού, συντηρημένο στους 8 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα του καύσωνα, ανανέωσε το ραντεβού για την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν ήταν το πρώτο και φυσικά ούτε το τελευταίο. Οι συναντήσεις της Σοφίας Σακοράφα, προέδρου της αρχαιότερης ελληνικής ομοσπονδίας και του Λευτέρη Αυγενάκη υφυπουργού αθλητισμού δείχνουν φως στο βάθος του τούνελ. Η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, βρίσκεται μόλις τρεις μήνες στην συγκεκριμένη καρέκλα, διάστημα πολύ μικρό αλλά κι απέραντα μεγάλο. Ικανό τέλος πάντων για να μπορέσει να αντιληφθεί τα μεγάλα προβλήματα και ζητήματα που βασάνιζαν το ελληνικό στίβο. 

Και οι δυο τους έχουν αποφασίσει να προτάξουν την ειλικρίνεια στη σχέση τους. Δείχνουν έτοιμοι να γεφυρώσουν καθετί που χώρισε το υπουργείο αθλητισμού με την μεγαλύτερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας. 

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η εκτίμηση ανάμεσα στα δύο πρόσωπα είναι αμοιβαία. Η Σοφία Σακοράφα έκανε δύο βήματα μπροστά και άπλωσε το χέρι για συνεργασία με την ανάληψη των καθηκόντων της. Ο υπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης φρόντισε και αυτός να αφήσει πίσω προσωπικές αντιπαραθέσεις που τον είχαν στοχοποιήσει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ξύπνιοι άνθρωποι και πολιτικοί οι δυο τους κατάλαβαν ότι ανάμεσα τους δεν πρέπει να υπάρχουν χρήσιμοι ηλίθιοι. Ξέρετε αυτοί οι μεσάζοντες που επιχειρούν για προσωπικά οφέλη να αποκτήσουν ρόλο, πουλώντας εκδούλευση ένθεν κακείθεν! 

Τα οικονομικά του ΣΕΓΑΣ είναι το κυρίως πιάτο σε αυτές τις συναντήσεις. Και φυσικά ο μαραθώνιος δρόμος. Η μεγάλη αυτή εθνική εκδήλωση που κινδυνεύει ακόμα και με ματαίωση αν δεν λυθούν τα προβλήματα και τα μεγάλα χρέη που άφησαν οι πάλαι ποτέ σωτήρες.

Και όμως βρίσκεται λύση. Τόσο η Σακοράφα όσο και ο Αυγενάκης είναι κοντά στο να προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας. Ακριβώς διότι έχουν αποφασίσει να τον αντιμετωπίσουν ως εθνικό γεγονός. Κανείς δεν βλέπει την διοργάνωση σαν μία μεγάλη μπίζνα πίσω από την οποία περιχαρακώνονται πρόσωπα και συμφέροντα. Και οι δυο τους θέλουν να αποδώσει τα μέγιστα οφέλη τόσο για την ομοσπονδία όσο και για την ελληνική πολιτεία.

Η Σοφία Σακοράφα δημιούργησε ήδη μία εκτελεστική επιτροπή που θα τρέξει την φετινή διοργάνωση του μαραθωνίου δρόμου. Ο υπουργός αθλητισμού ετοιμάζεται σε συνεννόηση μαζί της, να στελεχώσει μια οργανωτική επιτροπή η οποία θα εμπλέξει και όλους τους συν αρμόδιους φορείς και υπουργεία. Γνωρίζω μάλιστα ότι τις τελευταίες μέρες έχουν πυκνώσει οι επαφές και με μεγάλες εταιρίες για συμμετοχή, χορηγική στο μεγάλο αγώνα. Έτσι ώστε και τα ελλείμματα παρελθόντων ετών να μειωθούν, αλλά και η ομοσπονδία να βάλει περισσότερα καθαρά χρήματα στο ταμείο της απ’ όσα τελικά κατέληγαν τα προηγούμενα χρόνια.

Και είναι ακριβώς η θέση της Σοφίας Σακοράφα όπως την εξέφρασε στον Λευτέρη Αυγενάκη, για άπλετο φως στις προηγούμενες χρήσεις και στον εντοπισμό της αιτίας των ελλειμμάτων, αυτή που απάλειψε τις σκιές και ξεκλείδωσε την συνεργασία…

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες