Connect with us

TOP

Ο απολογισμός της Κύπρου

Published

on

Παρά τις απουσίες, τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τις ατυχίες που αντιμετώπισαν οι αθλητές, η ομάδα της Κύπρου είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, της δεύτερης κατηγορίας που έγινε στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας.

του Αργύρη Αργυρού

Η ομάδα της Κύπρου κατάφερε να συγκεντρώσει 151 βαθμούς, που την κράτησαν χαμηλά στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μπροστά μόνο από τη Σλοβενία (127,5) και πίσω από την Ισλανδία (156,5). Ωστόσο, καλύτερα να δώσουμε το λόγο στους υπεύθυνους της ομάδας, αποστολής και αθλητών, για να μας μεταφέρουν τη δική τους άποψη για την παρουσία των Κύπριων αθλητών.
Ο αρχηγός της αποστολής, πρόεδρος του ΓΣ Πράξανδρος και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕΑΣ, Σωτήρης Αδάμου, μας ανέφερε: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, γιατί μεγάλος αριθμός αθλητών μας ήταν κοντά στις επιδόσεις τους. Είχαμε να κάνουμε με πιο πλήρεις ομάδες και πιο δυνατές από εμάς και πήραμε την 7η θέση. Είχαμε σημαντικές απουσίες σε αυτούς τους αγώνες, που επηρέασαν τη βαθμολογική μας συγκομιδή. Με πιο πλήρη ομάδα πιστεύω πως θα παίρναμε ακόμα 30 βαθμούς και θα μπορούσαμε να φτάναμε μέχρι την 5η θέση και κοντά στις άλλες ομάδες. Οι ατυχίες υπάρχουν πάντα σε τέτοιους αγώνες και δεν αφορούν μόνο την ομάδα μας. Είχαμε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία, με αποκορύφωμα το παγκύπριο ρεκόρ γυναικών στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν από την ΚΟΕΑΣ και θα γίνουν προσπάθειες για να βελτιωθεί η ομάδα εκεί όπου είμαστε αδύνατοι».

Αντώνης Γιαννουλάκης (προπονητής 100μ., 200μ. και 4Χ100μ. γυναικών) «Είμαι ευχαριστημένος από τη Ραμόνα (Παπαϊωάννου), η οποία από κούρσα σε κούρσα βελτιώνει το χρόνο της και φτάνει πιο κοντά στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι ο βασικός μας στόχος. Η Ελένη (Αρτυματά) προέρχεται από δύο πολύ δύσκολες χρονιές, το 2013 και 2014 και σε κάθε κούρσα που κάνει δείχνει ότι έχει επανακάμψει και είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στις γνωστές της επιδόσεις. Με τις συνθήκες που έτρεξε εδώ, έδειξε πως στις επόμενες κούρσες θα είναι ακόμα πιο δυνατή. Σε ό,τι αφορά τη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. θέλω να τονίσω πως το κλίμα μεταξύ των κοριτσιών ήταν πολύ καλό και χάρηκα που είδα τις δύο μεγάλες αθλήτριες να συμβουλεύουν τις νεαρότερες. Υπάρχουν τέσσερις νεαρές αθλήτριες, οι οποίες μαζί με τη Ραμόνα και την Ελένη, μπορούν να συγκροτήσουν πολύ δυνατή ομάδα και να βελτιώνουν σε κάθε κούρσα το παγκύπριο ρεκόρ», μας είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Γιαννουλάκης.

Γιώργος Σκέντερ (προπονητης μήκους ανδρών και γυναικών) «Οι βροχές που έπεφταν την Κυριακή από το πρωί έκαναν πολύ βαρύ το ταρτάν και δυσκόλεψαν πολύ τις αθλήτριες και ιδιαίτερα τη Νεκταρία (Παναγή) που έχει ελαφρύ σώμα, να κάνει το μεγάλο άλμα. Πήδησε 6.31μ., πατώντας 30 πόντους πίσω από τη βαλβίδα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν μας ευνοούν καθόλου, ενώ η Ισλανδή που ήρθε πρώτη είναι συνηθισμένη σε τέτοιες συνθήκες. Όταν οι συνθήκες δεν σε ευνοούν και σε τέτοιας μορφής αγώνες, βασικός στόχος είναι ν’ αγωνιστείς συγκρατημένα για να πάρεις τους βαθμούς για τη χώρα σου. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια της Νεκταρίας, η οποία δείχνει πως είναι κοντά για το όριο των Ολυμπιακών. Ο Ματθαίος (Βόλου) έκανε το καθήκον του (7.32μ.) και σε κάθε άλμα βελτιωνόταν. Έδειξε ότι μπορεί για μεγαλύτερα άλματα και θα έρθουν στο μέλλον», ανέφερε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Γιώργος Σκέντερ.

Μάριος Πατσαλίδης (προπονητής μεσαίων και μεγάλων αποστάσων) «Με την ταλαιπωρία που είχαν οι αθλητές μας και με τις μεταβολές της θερμοκρασίας, ήταν δύσκολο να εγκλιματιστούν και να εξοικειωθούν με το περιβάλλον τόσο σύντομα. Είμαι ευχαριστημένος από τα 800άρια και τα 1.500άρια, αφού είχαν αξιέπαινη προσπάθεια και οι δύο αθλητές μας. Στα στιπλ περίμενα κάτι καλύτερο και από τους δύο και ειδικά ο Φράγκου μπορούσε για τριάδα. Στα 5.000μ. ήταν η ευχάριστη έκπληξη για μας, αφού και οι δύο πέτυχαν ατομικό ρεκόρ και κέρδισαν τους στόχους τους στην κούρσα. Στα 3.000μ. η Μερόπη, παρά την κούρασή της έκανε ατομικό ρεκόρ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μάς έλειπε πραγματικά ο Χαντίρι από την ομάδα, καθώς με τη δικιά του παρουσία τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά», μας είπε ο προπονητής του ΓΣΠ Μάριος Πατσαλίδης.

Γιώργος Αποστολίδης (προπονητής ύψους, επί κοντώ) «Η προσπάθεια της Αριστοτέλους ήταν αρκετά καλή, αφού ήταν κοντά στην επίδοσή της και ρίσκαρε, δοκιμάζοντας νέα κοντάρια για να πετύχει ατομικό ρεκόρ στο επί κοντώ, το οποίο δεν της βγήκε. Ο Κωνσταντίνου ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και το έδειξε στον αγώνα, αφού και στις τρεις προσπάθειές του στα 2.20μ., ενώ πέρασε το σώμα καθαρά πάνω από τον πήχη τον έριξε με τις φτέρνες. Η μικρή Κωνσταντίνου έδειξε αγχωμένη στον αγώνα της, αφού πρώτη φορά αντιμετώπιζε και τέτοιες καιρικές συνθήκες και καθυστέρηση στην έναρξη του ύψους, με αποτέλεσμα να μείνει χαμηλά. Για τον Νίκανδρο (Στυλιανού) ήταν πολύ δύσκολη η μέρα. Η βροχή έφερε καθυστέρηση και στην προθέρμανση και στην έναρξη του επί κοντώ και τον επηρέασε περισσότερο, αφού τελευταίως έχει συχνούς μικροτραυματισμούς, που τον άφησαν λίγο πίσω και στις προπονήσεις. Στον αγώνα είχε πόνους στη μέση και παρά το ότι πέρασε καθαρά τα 5.μ.00 και τα 5.20μ. δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 5.40μ., ύψος που μόνο ένας αθλητής το πέρασε, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες για όλους», μας ανέφερε ο προπονητής του ΓΣΟ Γιώργος Αποστολίδης.

Πέτρος Ευριπίδου (προπονητής εμποδίων, ταχυτήτων, 400άρια, σκυταλοδρομίες) «Ο Βασιλείου αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα με το πόδι, με αποτέλεσμα να σταματήσει μετά το 2ο εμπόδιο στα 400μ. εμπόδια, ενώ η Καλυψώ, παρά το ότι έτρεχε στον 1ο διάδρομο, κατάφερε να κάνει επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ και δείχνει έτοιμη να κατέβει τα 61΄΄. Στα 400μ. και οι δύο αθλητές μας έτρεξαν στον 8ο διάδρομο και φάνηκε πως η μεγάλη στροφή τούς επηρέασε. Ο Μισιάρα πήρε τις πρώτες του εμπειρίες, ενώ η Κουντούρη και με τις ενοχλήσεις που είχε, πήγε σχετικά καλά. Ο Πάνος Ιωάννου στα 100μ. έμεινε λίγο πίσω στην αρχή και στη συνέχεια έτρεξε πολύ καλά και έχει τις δυνατότητες για επίδοση κάτω από 10.50. Ο Δημητριάδης στα 200μ. ένιωσε σφίξιμο στον μυ στα τελευταία μέτρα και δεν απέδωσε όπως ήθελε, όμως είναι έτοιμος για επίδοση κάτω από 21.70. Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, λόγω της βροχής αναγκάστηκε να κάνει προθέρμανση σε κλειστό χώρο, ενώ στην κούρσα είχε έντονο κόντρα άνεμο. Έφυγε πολύ καλά και ως το 7ο εμπόδιο ήταν πρώτος, όμως στα τελευταία μέτρα δεν τράβηξε όπως περίμενα, κάτι για το οποίο θα δουλέψουμε στη συνέχεια. Περιμένω στους Παγκύπριους να τρέξει τα 110μ. εμπόδια κοντά στα 13.60. Ευχάριστη έκπληξη η Ναταλία Χριστοφή, η οποία έτρεξε πολύ ωραία από την αρχή έως το τέλος και εξασφάλισε το όριο στα 100μ. εμπόδια για το Ευρωπαϊκό κάτω των 19 ετών. Στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ανδρών, ενώ πηγαίναμε αρκετά καλά κάναμε λάθος στην τελευταία αλλαγή και μείναμε πίσω, ενώ στις σκυταλοδρομίες 4Χ400μ. δεν είχαμε τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο», ήταν τα σχόλια του προπονητή του ΓΣΟ Πέτρου Ευριπίδου.

Ρένος Κολοκοτρώνης (προπονητής τριπλούν) «Δυστυχώς η Θωμαΐς δεν βρέθηκε σε καλή αγωνιστική ημέρα και δεν της βγήκε το άλμα, προερχόμενη από εξαιρετικό αγώνα στα Χανιά (13,36μ.), κάτι που συμβαίνει στον αθλητισμό. Για τον Άρνο τα πράγματα ήταν δύσκολα λόγω καιρικών συνθηκών, αφού από τους 26 βαθμούς του Σαββάτου, στο γήπεδο την ώρα του αγωνίσματος την Κυριακή η θερμοκρασία ήταν στους 9 βαθμούς! Η παγωνιά έσφιξε τους μύες κι έκανε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του γι’ αυτές τις καιρικές συνθήκες και πήρε άξια τη δεύτερη θέση», μας είπε σχετικά ο προπονητής του ΓΣΠ Ρένος Κολοκοτρώνης.

Γιώργος Γεωργιάδης (προπονητής ρίψεων) «Προτού μιλήσω για τους αθλητές μας, θα ήθελα να επισημάνω το εξής. Διαπίστωσα, μετά από 3 χρόνια συνεργασίας με την ΚΟΕΑΣ, ότι οι επιλογές των αθλητών γίνονται με κριτήρια συμπάθειας και όχι αντικειμενικά. Σε αυτήν την αποστολή, όπως και σε προηγούμενες, διαπίστωσα πολλά παράπονα και προβλήματα από τους αθλητές για τη συμπεριφορά της Ομοσπονδίας, η οποία αν δεν εσκύψει σε αυτά και τα επιλύσει άμεσα με τον σωστό τρόπο, δεν θα υπάρξει το άλμα που όλοι περιμένουμε από τον κυπριακό στίβο. Στη διοργάνωση αυτή η ομοσπονδία δεν έδειξε το ενδιαφέρον που θα έπρεπε. Δεν έχει θεσμοθετήσει καν κίνητρα ανάλογα με τη σπουδαιότητα και τη σημασία των αγώνων και δεν κατέβασε πλήρη ομάδα με τους καλύτερους αθλητές σε κάθε αγώνισμα, όπως θα έπρεπε. Στις ρίψεις, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η επιτυχία και η αποτυχία είναι πολύ κοντά και μπορεί, είτε νέοι και άπειροι είναι οι αθλητές είτε έμπειροι, να βρεθούν σε μία όχι καλή ημέρα. Τώρα, σε ό,τι αφορά τους αθλητές μας θα ξεκινήσω από τον Παρέλλη, ο οποίος ξέρουμε πόσο σπουδαίος αθλητής είναι. Όμως, εδώ τέθηκε σε μία ανεπίτρεπτη από τους διοργανωτές ταλαιπωρία, με το ξεγέλασμα του κριτή για την έναρξη του αγωνίσματός του και μπήκε καθυστερημένα και αγχωμένος στον αγώνα του. Αυτόν τον επηρέασε, όμως μπορούσε να ρίξει καλύτερα. Ο Σταθελάκος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά παρουσιάζει αστάθεια στο κινησιολογικό μέρος, το οποίο δυστυχώς του βγήκε τώρα και είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. Στους επόμενους αγώνες θα δείξει ποιος είναι πραγματικά και είναι πιθανόν να καταπλήξει. Για τη Σκεύη η φετινή χρονιά είναι λίγο προβληματική με διάφορους τραυματισμούς. Εδώ ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και αν ο καιρός δεν ήταν τόσο άσχημος την ώρα που αγωνιζόταν, θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επίδοση. Η Λαδά παρουσιάστηκε πολύ θετική στον αγώνα της. Της βγήκανε κάποια τεχνικά προβλήματα, τα οποία στις τέσσερις προσπάθειες που δικαιούσαι δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις. Είναι αξιόλογη αθλήτρια και πολύ χρήσιμη για την ομοσπονδία. Ο Μιχάλης στον ακοντισμό έδειξε προβλήματα στη φορά του και διστακτικότητα στον αγώνα του, κάτι που ίσως να οφείλεται σε κάποιο τραυματισμό και δεν έριξε όσο μπορούσε. Η Ραφαηλία είναι επταθλήτρια και προσπάθησε για το καλύτερο στον ακοντισμό, ενώ τέλος η Ζαχαρούλα προέρχεται από τραυματισμό και άρχισε να ρίχνει σφαίρα μόλις τον τελευταίο καιρό. Αγωνίστηκε πολύ καλά και έριξε το αναμενόμενο με την ταλαιπωρία που κουβαλά την τελευταία διετία», ήταν το σχόλιο του Έλληνα προπονητή Γιώργου Γεωργιάδη.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!