Connect with us

TOP

Ο έλεγχος της Εθνικής (γυναίκες) στο παγκόσμιο

Published

on

H Στεφανίδη και οι άλλες θα μπορούσε να είναι ο τίτλος, αφού η Κατερίνα είναι μια εντελώς διαφορετική κατηγορία από τις υπόλοιπες αθλήτριες της Εθνικής ομάδας. Ως παγκόσμια πρωταθλήτρια ανεβάζει την αξιολόγηση της ομάδας. Τα πράγματα και για τις υπόλοιπες θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Αρκεί να αποφασίσουν να φορμάρονται για τον μεγάλο αγώνα και όχι για το όριο.

Λονδίνο Θανάσης Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou
φωτογραφία Νίκος Ζιαγάκης [email protected]
Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των φωτογραφιών του Sportsfeed.gr με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) – 1η
Ήρθε στο Λονδίνο με 4.85μ. στον ανοιχτό και πήδηξε 4.91μ. (η μοναδική στο αγώνισμα που έκανε ατομικό ρεκόρ). Χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο μετά από 14 χρόνια και πλέον της λείπει μόνο το χρυσό στο παγκόσμιο του κλειστού (του χρόνου στο Μπέρμιγχαμ) για να συμπληρώσει όλη τη συλλογή των τίτλων που έχει στην κατοχή της. Πιστοποιημένα είναι η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών. Η παρουσία της στο Λονδίνο, ώθησε τον ελληνικό στίβο ακόμα περισσότερο και έχει ακόμα μέλλον…
Προηγούμενη συμμετοχή Πεκίνο 2015 – 15η

Μαρία Μπελιμπασάκη (200μ.) – 17η
Δεν κατάφερε να τρέξει κοντά στην επίδοση της (22.6χ) όμως έκανε δυο κούρσες σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (23.16 και 23.21) για να καταταγεί τελικά 17η που δεν θεωρείται αποτυχία, αλλά… αν είχε επιλέξει να φορμαριστεί για το παγκόσμιο και όχι για τη Λιλ ίσως να τα είχε πάει αρκετά καλύτερα και να έτρεχε κάτω από τα πολυπόθητα 23 δευτερόλεπτα.
Προηγούμενη συμμετοχή Πεκίνο 2015 – 23η

Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) – 20η
Άτυχη η πιο σταθερή ελληνική παρουσία σε τελικούς τα τελευταία χρόνια. Ένα λάθος πάτημα την επηρέασε στον αχίλλειο και για πρώτη φορά φέτος ολοκλήρωσε σημαντικό αγώνα κάτω από τα 14 μέτρα. Το 13.75μ. (ένα μέτρο κάτω από το ατομικό της) δεν την αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση και σε ιδανικές συνθήκες αυτή η επίδοση και ο αποκλεισμός θα ήταν αποτυχία. Υπάρχει όμως ελαφρυντικό και έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί του χρόνου στο Μπέρμιγχαμ όπου λογικά θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο του κλειστού για να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο.
Προηγούμενη συμμετοχή Νταεγκού 2011 – 16η

Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία) – 22η
Ήρθε στο Λονδίνο σε καλύτερη κατάσταση από ότι όταν πήγε στο Πεκίνο πριν από δύο χρόνια. Κατετάγει σε καλύτερη θέση φέτος, αλλά το 56.91 που έριξε είναι 4,5 μέτρα περίπου κάτω από τη φετινή της επίδοση (61.53μ.). Η ίδια δε θέλησε να δικαιολογηθεί για την εμφάνιση της, όμως σαφώς και κουράστηκε κυνηγώντας όλο το χρόνο το όριο για το παγκόσμιο με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστεί φρέσκια στο Λονδίνο για να ρίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Περιμέναμε περισσότερα.
Προηγούμενη συμμετοχή Πεκίνο 2015 – 23η

Ειρήνη Βασιλείου (400μ.) – 23η
Έτρεξε καλά στον προκριματικό όπου τα έδωσε όλα (λογικό για να προκριθεί) για να κάνει 52.61, αλλά άδειασε εντελώς στον ημιτελικό τρέχοντας αρκετά κάτω από την επίδοση της. Το 53.27 είναι η Ειρήνη Βασιλείου πριν από δύο χρόνια. Όπως και με τη Μπελιμπασάκη έτσι και με τη Βασιλείου ισχύει το ίδιο σχετικά με το φορμάρισμα. Αν θέλουν να κάνουν την υπέρβαση (επειδή μπορούν), αγώνας στόχος θα πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος της χρονιάς και όχι το ευερωπαϊκό των ομάδων ή το πανελλήνιο. Στις μεγάλες διοργανώσεις θα πρέπει να επιβεβαιώνονται τα ατομικά ρεκόρ.
Προηγούμενη συμμετοχή

Ελισάβετ Πεσιρίδου (100μ. εμπόδια) – 24η
Περίπτωση ίδια με την κατηγορία Μπελιμπασάκη, Βασιλείου. Αθλήτρια που μπορεί να κάνει την υπέρβαση της και πέρσι τα κατάφερε, γιατί φορμαρίστηκε για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου βέβαια το επίπεδο είναι χαμηλότερο από το παγκόσμιο. Φέτος αναγκάστηκε όλη τη χρονιά να κυνηγά το όριο και επιβαρύνθηκε αρκετά. Θα μπορούσε όμως να κάνει κάτω από 13 δευτερόλεπτα και να πλασαριστεί σε καλύτερη θέση. Περιμένουμε να το κάνει του χρόνου στο Βερολίνο, το μπορεί.
Προηγούμενη συμμετοχή

Τατιάνα Γκούσιν (ύψος) – 26η
Τα άλματα της ήταν στο 1.94μ. αλλά η ίδια έμεινε στο 1.85μ. Το πρόβλημα που έχει στο πόδι, είναι εμφανές ότι της δημιουργεί πρόβλημα και την κρατά χαμηλά. Είναι αθλήτια για πάνω από 1.94μ., το είδαμε και στο Λονδίνο ότι τα έχει αυτά τα άλματα. Μόλις καταφέρει να αγωνιστεί υγιής (φέτος ως τελειόφοιτη δε θα χρειαστεί να αγωνιστεί στον κλειστό στο ΝCAA και θα έχει χρόνο να αποθεραπευτεί), περιμένουμε τα άλματα πάνω από το 1.94μ. Στο Λονδίνο η παρουσία της ήταν μέτρια. Στο Βερολίνο όπου η σύνθεση των αντιπάλων της κατά 90% θα είναι ίδια με το παγκόσμιο, ευελπιστούμε σε παρουσία στον τελικό.
Προηγούμενη συμμετοχή

Λίλη Αλεξούλη (μήκος) – 26η
Το τέταρτο μέλος του γκρουπ Πομάσκι στο παγκόσμιο του Λονδίνου, είχε την ίδια πορεία και με τα υπόλοιπα. Κατώτερη των προσδοκιών, όπως στη Λιλ έτσι και στο Λονδίνο δεν κατάφερε να περάσει τα έξι μέτρα. Και αυτή όμως έκανε πολλούς αγώνες με μεγάλη πίεση για να καταφέρει να πιάσει το όριο. Αν είχε αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό του κλειστού, ίσως να τα είχε καταφέρει εκεί και να ήταν πιο φρέσκια στο Λονδίνο, αφού δε θα είχε την πίεση του ορίου.
Προηγούμενη συμμετοχή

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20χλμ. βάδην) – 24η
Αν μη τί άλλο αξιέπαινη. Εργάζεται και παράλληλα προπονείται, σε ώρες μεταμεσονύχτιες αρκετές φορές. Πολύ πεισματάρα, σε μεγάλες διοργανώσεις καταφέρνει πάντα να είναι καλή και να δικαιώνει πρώτα απ’ όλα τις επιλογές της. Αυτό έκανε και στο Λονδινο, σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Βελτίωσε τη φετινή της επίδοση, αλλά και τη θέση της συγκριτικά με το προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Προηγούμενη συμμετοχή Μόσχα 2013 – 32η

Γκλόρια Πριβιλέτζιο (μαραθώνιος) – 71η
Στην πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, μία αθλήτρια που ξεκίνησε από ερασιτέχνης δρομέας κατάφερε να τερματίσει, έστω και λίγο πριν συμπληρωθούν οι τρεις ώρες (2:57:06). Η ουσία είναι ότι τερμάτισε και αυτό είναι που μετράει. Προσδοκίες στο μαραθώνιο δεν υπάρχουν για την ώρα όσον αφορά την Ελλάδα. Ο τερματισμός όμως είναι… must.
Προηγούμενη συμμετοχή

Ουρανία Ρεμπούλη (μαραθώνιος), Δέσποινα Ζαπουνίδου (20χμ. βάδην)
Δεν τερμάτισμαν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/